Hoe de muisaanwijzer op te lossen verdwijnt probleem in Windows 10

Is het u opgevallen dat de muisaanwijzer of touchpad-cursor op de laptop is verdwenen na een upgrade van Windows 10 versie 2004 of dat de muisaanwijzer verdwijnt tijdens het browsen met internetbrowser chrome? Nogmaals, soms merk je dat de muiscursor op de laptop is verdwenen terwijl deze uit de slaapstand komt. Er zijn een paar dingen die kunnen veroorzaken: Muisaanwijzer verdwijnt windows 10, kan het zijn dat het stuurprogramma verouderd is of dat uw muisapparaat om de een of andere reden is uitgeschakeld. Hier hebben we enkele oplossingen opgesomd die helpen krijg muisaanwijzer terug op Windows10.

Muisaanwijzer verdwijnt windows 10

Als het probleem is begonnen na de installatie van Windows-update of de upgrade van de installatiefunctie, kan het zijn dat een bug de functie van uw muisaanwijzer heeft uitgeschakeld.

Pro-tip: als u merkt dat toetsenbord en muis niet werken op Windows 10, pas dan de hier vermelde oplossingen toe. En als de muisaanwijzer alleen verdwijnt, pas dan onderstaande oplossingen toe.

Als je een fysieke muis hebt aangesloten, probeer hem dan los te koppelen en opnieuw aan te sluiten op een andere USB-poort,

Als dit de eerste keer is dat u dit probleem opmerkt, start u uw pc opnieuw op om de tijdelijke storing te verhelpen die de muisaanwijzer mogelijk niet goed functioneert en het probleem voor u oplost.

druk de F5 op het toetsenbord dat over het algemeen werd gebruikt om de muiscursor in of uit te schakelen. Als u een laptopgebruiker bent, drukt u op Fn + F3 of Fn + F9 of Fn + F11. (Hier kunnen de toetsen verschillen, afhankelijk van het toetsenbord/merk)

Muis inschakelen

Druk op Windows-toets + R, typ hoofd.cpl en druk op de enter-toets. Dit opent het eigenschappenvenster van de muis. Gebruik de tab-toets op het toetsenbord totdat het tabblad Knoppen is gemarkeerd met stippellijnen en schakel vervolgens over naar apparaatinstellingen met de rechterpijltoets op het toetsenbord. Controleer hier of uw apparaat is ingeschakeld of uitgeschakeld. Als het is uitgeschakeld, drukt u op de tab-toets op uw toetsenbord totdat de knop Inschakelen is gemarkeerd met een gestippelde rand. Druk op de enter-toets om uw muisaanwijzer in te schakelen. Markeer nogmaals van toepassing en ok met de tab-toets op het toetsenbord en enter-toets om de wijzigingen toe te passen.

Deselecteer Verberg aanwijzer tijdens typen

Druk op Windows-toets + R, typ hoofd.cpl en druk op de enter-toets, hierdoor wordt het venster met muiseigenschappen geopend, gebruik de tab-toets op het toetsenbord totdat het tabblad met de knoppen is gemarkeerd met stippellijnen, nu aanwijzeropties met de rechterpijltoets, markeer vervolgens de optie “Aanwijzer verbergen tijdens typen” met de tab-toets op het toetsenbord en druk vervolgens op de spatiebalk om deze specifieke optie uit te schakelen.

Controleer of het stuurprogramma het probleem veroorzaakt

Druk op Windows-toets + R en typ vervolgens devmgmt.msc en druk op de enter-toets, Dit opent de apparaatbeheerder en geeft alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weer, Druk op Tab om uw computernaam in Apparaatbeheer te markeren, Gebruik nu de pijl-omlaag om muizen en andere aanwijsapparaten te markeren, Gebruik opnieuw de pijl-rechts en pijl-omlaag toets om het vermelde aanwijsapparaat te selecteren en druk op Enter om de eigenschappen te openen.

Markeer nu het tabblad Algemeen met de tab-toets, gebruik de pijl-omlaag om de knop voor het bijwerken van het stuurprogramma te selecteren en druk vervolgens op de enter-toets. selecteer Automatisch zoeken naar stuurprogramma’s (met de tab-toets op het toetsenbord) en volg de instructies op het scherm om de nieuwste stuurprogrammaversie van de Microsoft-server te downloaden en bij te werken.

Muisstuurprogramma terugdraaien

Als het probleem is begonnen na een recente update, kunt u de optie van het rollback-stuurprogramma gebruiken om het muisstuurprogramma terug te zetten naar de vorige versie die waarschijnlijk helpt het probleem op te lossen.

Open opnieuw apparaatbeheer met behulp van devmgmt.msc en open de muiseigenschappen. Als u onlangs het muisstuurprogramma hebt bijgewerkt, krijgt u de optie voor het terugdraaien van het stuurprogramma (zie afbeelding hieronder), zoek het op met de tab-toets op het toetsenbord en druk op de enter-toets. Volg de instructies op het scherm om terug te keren naar de driver naar de vorige versie en start uw pc opnieuw op om de wijzigingen toe te passen.

In aanvulling op:

Als u een draadloze muis gebruikt, controleer dan of er geen probleem is met de batterij van de muis. Start op in schone opstartstatus en controleer of de muisaanwijzer verschijnt. Voer een antivirusscan uit om te controleren of een virus-/malware-infectie de probleem.

De muisaanwijzer verdwijnt op chrome

Als u merkt dat de cursor niet wordt weergegeven op Chrome of de muiscursor alleen verdwijnt wanneer u in Chrome bladert, Dan

Sluit de Chrome-browser en open deze opnieuw, wis de browsercache en cookies zorg ervoor dat de Chrome-browser is bijgewerkt met de nieuwste versie of installeer de browser opnieuw.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like