Hoe de irritante muziekoverdrachtsmeldingen van de HomePod mini uit te schakelen

how to turn off homepod mini music handoff feature

Het blijkt dat een van de coolst klinkende functies van Apple’s nieuwe HomePod mini – de mogelijkheid om muziek van de kleine slimme luidspreker door te geven aan je iPhone en vice versa – ook het meest irritant kan zijn.

Geholpen door de geïntegreerde U1 ultrabreedband-chip, detecteert de muziekoverdrachtfunctie van de HomePod mini wanneer uw iPhone 11 of nieuwer in de buurt is en stelt u in staat de muziek die op de kleinere HomePod wordt afgespeeld, naar uw telefoon of andersom over te zetten.

Wanneer je je iPhone dicht genoeg bij de HomePod mini houdt, begint hij te zoemen en verschijnt er een overdrachtsmelding. (De grotere HomePod mist de U1-chip die te vinden is op de HomePod mini, net als eerdere iPhone-modellen dan de 11. Eerdere HomePod- en iPhone-modellen wisselen muziek uit, maar ze kunnen niet tippen aan de nabijheidsfuncties van de nieuwere modellen.)

Nu werken de muziekoverdrachtfuncties van de HomePod mini prima als de luidspreker op een plank in de woonkamer, in de keuken of op een andere locatie staat waar je iPhone alleen dichtbij komt als je hem opzettelijk in de buurt houdt.

Maar net als vele anderen heb ik een HomePod mini naast mijn Mac. Dat betekent dat als ik aan mijn bureau werk en ik mijn iPhone moet controleren, deze bijna onmiddellijk begint te zoemen met een overdrachtswaarschuwing.

Deze meldingen zijn trouwens niet subtiel; wanneer ze verschijnen, vervaagt de rest van het scherm van de iPhone, en de trillingen kunnen behoorlijk aanhoudend worden, afhankelijk van hoe dicht je handset bij de HomePod mini is. Je kunt handoff-waarschuwingen afwijzen met een tik, maar toch worden ze behoorlijk vervelend na de vierde of vijfde handoff-zoemer in een uur.

ios homepod mini-instelling voor muziekoverdracht

Het goede nieuws is dat er een gemakkelijke manier is om de overdrachtsmeldingen van de HomePod mini uit te schakelen. Het slechte nieuws? Als u dit doet, moet u de muziekoverdrachtfuncties van de luidspreker volledig uitschakelen, zodat u in feite het kind met het badwater weggooit.

Als je het nog steeds wilt doen, tik je gewoon op Instellingen > Algemeen > AirPlay & Handoffen schakel vervolgens de uit Overzetten naar HomePod instelling.

Dat is alles, maar onthoud dat het overbrengen van HomePod-minimuziek helemaal niet werkt, hoewel je ze altijd weer kunt inschakelen. (Het zou geweldig zijn als je de overdracht van muziek voor individuele HomePod-miniluidsprekers discreet zou kunnen in- of uitschakelen, maar geen dobbelstenen.)

0 Shares:
You May Also Like