Hoe de installatie van de update van Windows 10 versie 20H2 oktober 2020 uit te stellen?

Windows 10 versie 20H2, oftewel de update van oktober 2020, is bijna klaar voor openbare release met een aantal nieuwe functies en verbeteringen. Momenteel is het op de release-previewring met codenaam “20H2” en Microsoft pusht regelmatig updates om het besturingssysteem op te poetsen voordat het openbaar wordt uitgebracht. Als eerdere update-ervaring of om een ​​​​of andere reden, vertragen een aantal gebruikers die geïnteresseerd zijn het downloaden van de update van 10 oktober 2020. Als jij een van hen bent en de bestaande setup niet wilt verstoren, hier de officiële manieren om stop de Windows 10-functie-update van installeren.

Blokkeer de update van Windows 10 oktober 2020

Welnu, met Windows 10 kan de update worden onderbroken, de update worden uitgesteld voor (Pro- en Enterprise-edities) en een gemeten verbinding instellen voor thuisgebruikers om de volgende functie-update uit te stellen. Laten we eens kijken hoe we deze opties kunnen configureren om de installatie van functie-updates op Windows 10 over te slaan.

Downloaden van functie-update pauzeren

U kunt de optie Updates pauzeren gebruiken om tijdelijk te voorkomen dat Windows 10 versie 20H2 wordt gedownload en geïnstalleerd op uw apparaat. Volg hier de onderstaande stappen.

Druk op Windows + I om de app Instellingen te openen, klik op Update en instellingen en vervolgens op Windows-update. Klik nu op updates voor 7 dagen pauzeren om de Windows 10-functie-update snel te verwijderen van de installatie.

Als u meer dan 7 dagen zoekt, klikt u onder ‘Instellingen bijwerken’ op de link Geavanceerde opties. Hier ziet u drie secties: Update-opties, Update-meldingen en Updates pauzeren. Klik op Updates pauzeren en onder Selecteer een datumkies hoe lang je Windows 10 20H2 wilt blokkeren (dat kan tot 35 dagen). Dat is alles, dit zal voorkomen dat de update van Windows 10 oktober 2020 wordt gedownload en geïnstalleerd op je computer tot 35 dagen nadat je het hebt ingeschakeld de optie.

Windows 10 20H2 tijdelijk blokkeren voor Home-edities

Windows 10 Home is een meer beperkte versie van het besturingssysteem als het gaat om updates. Er zijn geen opties in de app Instellingen om de update van oktober 2020 uit te stellen. Maar u kunt een gemeten verbinding inschakelen om de update tijdelijk te blokkeren.

Open uw computer instellingen door op Windows + I te drukken. Klik hier op “Netwerk & Internet”. Selecteer Ethernet / WiFi-verbinding.en Schakel de Gemeten verbinding tuimelschakelaar.

Windows 10-update permanent blokkeren/uitschakelen

U kunt het downloaden en installeren van Windows Updates volledig uitschakelen door de Windows-services uit te schakelen. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

Druk op Venster + R, typ services.msc en ok om Windows-services te openen. Blader nu naar download en zoek naar Windows-updateservice. Dubbelklik erop om het eigenschappenvenster te openen. Wijzig het opstarttype Schakel de service uit en stop de service naast de servicestatus

Dat is alles wat u met succes de installatie van functie-updates op Windows 10 enkele dagen tot enkele maanden kunt overslaan. Wacht enkele dagen, controleer en lees regelmatig reviews over de update van Windows 10 oktober 2020. Wanneer u merkt dat het besturingssysteem stabiel wordt en correct werkt zonder enige fout, kunt u deze opties uitschakelen om de nieuwste Windows 10 versie 20H2 te controleren en te installeren.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like