Hoe de fout “De geplaatste schijf was niet leesbaar” te repareren

Uw Mac kan het bericht “de schijf die u hebt geplaatst, kan niet worden gelezen door deze computer” weergeven. Dit betekent dat er een probleem is opgetreden met het externe apparaat dat u aansluit en probeert te gebruiken. Het betekent niet altijd dat het specifiek een schijf was die een probleem heeft veroorzaakt.

Maak je echter geen zorgen, er zijn manieren om dit probleem op te lossen. In dit artikel gaan we het hebben over wat u kunt doen als uw Mac deze foutmelding weergeeft.

Laten we eerst eens kijken op welke apparaten deze berichten kunnen worden weergegeven en waarom het externe apparaat niet wordt weergegeven.

Waarom wordt mijn apparaat niet weergegeven?

Apparaten die we op onze Mac aansluiten, moeten ermee communiceren en een verbinding vormen om gegevens tussen elkaar over te dragen. Enkele van de meest voorkomende apparaten die we aansluiten zijn:

Externe harde schijven SD-kaarten USD thumbdrives Cd’s of dvd’s

Foutschijf was niet leesbaar

De reden waarom deze apparaten niet correct werken, varieert, omdat er veel dingen zijn die ervoor kunnen zorgen dat ze niet verschijnen. Enkele van de meest voorkomende redenen zijn:

Het externe apparaat heeft schade opgelopen. De poorten op uw Mac zijn vuil en moeten worden schoongemaakt. Er kunnen hardware- of softwareproblemen zijn waardoor we dit bericht ontvangen.

Als ze correct zijn aangesloten, zouden ze in de zijbalk van de Finder moeten verschijnen, zoals hieronder weergegeven.

stationslijst op mac

Voordat we proberen de verbinding van het externe apparaat te herstellen, laten we Disk Drill gebruiken om de gegevens te herstellen. Ook al kan onze Mac het apparaat misschien niet zien of gebruiken, Disk Drill kan misschien zien dat het er gegevens van herstelt.

Dit zorgt ervoor dat we de gegevens van ons apparaat halen als er een probleem mee is. Als we het apparaat blijven gebruiken, kan dit onze kansen verkleinen dat we gegevens kunnen herstellen.

Gegevens herstellen van de schijf die niet leesbaar is

Disk Drill stelt ons in staat om gegevens van externe apparaten te herstellen als de harde schijf zichtbaar is in de Finder of in het gedeelte Systeemrapport van onze Mac. We kunnen verder controleren of de grootte die wordt gerapporteerd correct is, wat zou bevestigen dat we er gegevens van zouden moeten kunnen herstellen.

We kunnen ons externe apparaat op onze Mac aansluiten en hopelijk kan Disk Drill het zien. In dit voorbeeld gaan we gegevens herstellen van mijn externe harde schijf.

Stap 1.Downloaden en installeer Disk Drill op je Mac.

Stap 2. Sluit het externe opslagapparaat aan dat uw Mac niet kan herkennen.

Stap 3. Start Disk Drill en navigeer naar Opslagapparaten of wat voor categorie dan ook waar je opslagapparaat onder valt. Klik vervolgens op Zoeken naar verloren gegevens.

selecteer station en start scan

Stap 4. Wacht tot het scanproces is voltooid.

scan bezig

Stap 5. Nadat de scan is voltooid, bekijkt u de resultaten en herstelt u de gegevens die voor u het belangrijkst zijn. Er zijn enkele luchtvaartvideo’s van mij die in Utah vliegen die ik wil herstellen. Ik navigeerde naar het tabblad Video en keek vervolgens door de resultaten om de video te vinden die ik wilde herstellen. U kunt naar de miniatuur kijken of op het oogpictogram klikken om een ​​voorbeeld van het bestand te bekijken. Vink de bestanden aan die u wilt herstellen en klik vervolgens op de blauwe knop Herstellen om de bestanden terug op uw Mac te zetten.

video herstellen met schijfoefening

Dat is het! Je kunt al je bestanden, afbeeldingen, video’s, audio, documenten, archieven en andere bekijken als je Disk Drill gebruikt. Je hoeft niet alleen video’s te gebruiken zoals ik deed en we hebben ook een ander artikel waarin we ons uitsluitend richten op probleemoplossing en gegevensherstel op een externe harde schijf als je daar ook naar wilt kijken.

Nu we de gegevens van ons externe apparaat hebben hersteld, gaan we het probleem oplossen en proberen het apparaat te repareren.

Er zijn veel manieren om problemen met onze Mac op te lossen en het apparaat te laten verschijnen. Hieronder zullen we de beste methoden doornemen om ons apparaat weer aan het werk te krijgen. Ik zou u aanraden deze in volgorde te volgen, omdat ze van de gemakkelijkste en meest praktische zijn tot degenen die dan meer stappen en werk vereisen.

Methode 1: Algemene suggesties

Er zijn enkele eenvoudige manieren waarop we onze Mac meteen kunnen oplossen, waardoor het probleem zou moeten worden opgelost waarbij de schijf niet kan worden gelezen door deze computer.

Schakel uw Mac uit en vervolgens weer in

Onze Mac uitzetten en weer aanzetten is een supereenvoudige oplossing. Koppel uw externe apparaat los en probeer het volgende.

Stap 1.Ga naar de linkerbovenhoek en klik op het Apple-logo.

Stap 2.Selecteer Opnieuw opstarten… en uw Mac wordt uitgeschakeld en weer ingeschakeld.je mac herstarten

Stap 3. Sluit uw externe apparaat aan en kijk of het nu wordt weergegeven.

Als uw apparaat niet wordt weergegeven, kunnen we proberen onze poorten op te schonen.

Maak je poorten schoon

bezemTerwijl we onze Mac gebruiken, kan er stof in onze poorten komen, wat problemen kan veroorzaken als ons apparaat geen verbinding kan maken met onze Mac.

We kunnen perslucht gebruiken om ze schoon te maken. Ik raad je af om iets schurends te gebruiken, omdat je je Mac kunt beschadigen en dan moet hij mogelijk nog gerepareerd worden.

Maak verbinding met een andere poort op uw Mac

Je kunt ook proberen je externe apparaat op een andere poort van je Mac aan te sluiten. Er kan een probleem zijn met slechts een van de poorten op uw computer.

Als u een dongle gebruikt om het apparaat op uw Mac aan te sluiten, kan dit het probleem veroorzaken. Probeer een andere dongle of breng uw computer naar een Apple Store en vraag hen een van hun te gebruiken.

USB-kabels vervangen

USB-kabel

Het kan helpen om de kabel voor uw externe apparaat te vervangen. Een Google-zoekopdracht van uw apparaat zou u moeten helpen erachter te komen welke kabel het gebruikt en dan kunt u het vervangen.

Laten we naar andere methoden gaan als geen van deze het probleem voor u heeft opgelost.

Methode 2: Reset NVRAM of PRAM op uw Mac

NVRAM (niet-vluchtig willekeurig toegankelijk geheugen) is een kleine hoeveelheid geheugen die uw Mac gebruikt om bepaalde instellingen op te slaan en deze snel te openen. PRAM (Parameter RAM) slaat vergelijkbare informatie op en de stappen voor het resetten van NVRAM en PRAM zijn hetzelfde.

NVRAM slaat zaken op zoals uw geluidsvolume, beeldschermresolutie, opstartschijfselectie, tijdzone en recente kernel panic-informatie.

Als u problemen ondervindt met betrekking tot deze of andere instellingen, kan het helpen om uw NVRAM en PRAM opnieuw in te stellen.

Stap 1.Sluit je Mac af, zet hem aan en houd onmiddellijk OPTION+COMMAND+P+R ingedrukt en houd deze toetsen ongeveer 20 seconden ingedrukt.

Stap 2.Uw Mac zal dan verschijnen om opnieuw op te starten. Laat het opstarten naar het startscherm en log vervolgens in.

Stap 3. Sluit het apparaat aan dat niet correct werkte en kijk of het werkt.

Als u een nieuwere Mac gebruikt met een T2 beveiligingschipkunt u de toetsen loslaten zodra u het Apple-logo ziet.

Als uw probleem hiermee niet is opgelost, gaan we verder met het opnieuw instellen van uw SMC op uw Mac.

Methode 3: Hoe u de SMC op uw Mac kunt resetten

Het resetten van uw SMC (reset systeembeheercontroller) kan problemen oplossen met betrekking tot stroom, batterij, ventilatoren en andere functies van uw Mac. Deze stap is alleen van toepassing op Macs met een Intel-processor.

Dit kan het probleem oplossen dat uw Mac het externe apparaat dat u op uw Mac aansluit, niet kan zien.

Stap 1.Sluit je Mac af.je mac afsluiten

Stap 2. Houd op uw toetsenbord de toetsen Control + Option + Shift ingedrukt.

Stap 3.Houd alle drie de toetsen 7 seconden ingedrukt en houd vervolgens ook de aan / uit-knop ingedrukt.de smc op je mac resetten

Stap 4. Probeer uw externe apparaat aan te sluiten en kijk of het nu correct werkt.

Als het nog steeds niet werkt, laten we proberen EHBO te gebruiken om ons apparaat te repareren.

Methode 4: Eerste hulp gebruiken om ons externe apparaat te repareren

First Aid is een reparatiehulpprogramma dat als onderdeel van macOS op uw Mac wordt geïnstalleerd. We kunnen het gebruiken om dingen zoals opslagapparaten te repareren.

Stap 1. Start Schijfhulpprogramma door naar de map Programma’s en vervolgens naar de map Hulpprogramma’s te gaan. Nadat u zich in de map Hulpprogramma’s bevindt, start u Schijfhulpprogramma.

schijfhulpprogramma starten

Stap 2. Nadat u Schijfhulpprogramma hebt gestart, selecteert u uw externe apparaat en klikt u vervolgens op Eerste hulp.

externe harde schijf selecteren in schijfhulpprogramma

Stap 3. Voer eerste hulp uit op het externe apparaat.

EHBO uitvoeren op een externe harde schijf

Stap 4.Controleer en kijk of het apparaat correct werkt.

Methode 5: Uw externe apparaat formatteren

Soms werkt het oplossen van problemen niet en is het formatteren van het opslagapparaat de laatste stap. Hiermee wordt alles op het apparaat gewist en wordt het weer als nieuw ingesteld. Hoewel u uw gegevens wel kwijtraakt, kan dit problemen oplossen als het externe apparaat geen verbinding maakt.

Stap 1. Start Schijfhulpprogramma door naar de map Programma’s en vervolgens naar de map Hulpprogramma’s te gaan. Eenmaal in de map Hulpprogramma, start Schijfhulpprogramma.

Stap 2. Selecteer in Schijfhulpprogramma uw externe harde schijf in de lijst met apparaten aan de linkerkant. Klik vervolgens op Wissen.

externe harde schijf wissen in schijfhulpprogramma

Stap 3.Kies het formaat waarnaar u het externe apparaat wilt formatteren.

externe harde schijf formatteren

Hopelijk werkt je externe apparaat nu en kun je opnieuw beginnen!

Conclusie

Als we weten hoe we problemen met een Mac kunnen oplossen, worden we een betere computergebruiker en kunnen we tijd en geld besparen. We hebben nog een artikel waarin we kijken naar gegevensherstel van een MacBook Pro, waardoor je beter voor je Mac kunt zorgen als er iets misgaat.

Door simpelweg de stappen in dit artikel uit te proberen, kan het ons ook een reis naar de Apple Store besparen, omdat ze hoogstwaarschijnlijk zullen proberen het probleem op te lossen door te doorlopen wat we hier net hebben meegemaakt.

0 Shares:
You May Also Like