Hoe de externe harde schijf op te lossen die niet wordt weergegeven / probleem niet gedetecteerd in Windows 10

Het maken van een back-up van uw gegevens is belangrijk, en externe stuurprogramma’s zijn hiervoor de beste optie. Sluit ze gewoon aan die op uw computer verschijnen, sleep de bestanden daarheen en u bent klaar. Maar wat als uw schijf niet verschijnt wanneer u deze aansluit. Een aantal gebruikers meldt dat Windows 10 pc faalt of weigert de externe harde schijf te herkennen, zelfs na een succesvolle verbinding. Dit probleem treedt meestal op wanneer het apparaatstuurprogramma beschadigd of verouderd is. Opnieuw een verkeerd bestandssysteem gebruikend, resulteert ook een probleem met een USB-kabel of lege USB-poorten externe harde schijf wordt niet weergegeven of gedetecteerd in Windows 10.

Externe harde schijf niet gedetecteerd

Laten we eens kijken naar Wat u moet doen als u Externe harde schijf verschijnt niet op Windows 10-computer. Laten we beginnen met elementaire probleemoplossing,

Sluit het apparaat opnieuw aan

Koppel de USB-apparaten los van uw computer Start uw computer opnieuw op (Dat verhelpt het probleem als een tijdelijke storing het probleem veroorzaakt) Sluit de USB-apparaten aan op uw computer en controleer of deze truc voor u werkt.

Koppel het apparaat ook los en probeer verbinding te maken met een andere USB-poort (Pro tip: als het is aangesloten op een USB 3.0-poort, probeer het dan op een USB 2.0-poort aan te sluiten of probeer het ook op een andere computer.

sommige externe schijven hebben speciale stroomkabels. Als uw schijf is geleverd met een wisselstroomadapter Probeer de schijf op een ander stopcontact aan te sluiten of vervang de stroomadapter.

Nogmaals, als uw apparaat wordt geleverd met twee USB-stekkers, zorg er dan voor dat ze allebei op uw pc zijn aangesloten.

Werk het apparaatstuurprogramma bij of installeer het opnieuw

Zoals eerder besproken, kan de belangrijkste reden voor dit probleem het apparaatstuurprogramma zijn. Als Windows problemen met het stuurprogramma tegenkomt waardoor een apparaat onherkenbaar wordt. Probeer het apparaatstuurprogramma bij te werken of opnieuw te installeren door de onderstaande stappen te volgen.

Open Apparaatbeheer door met de rechtermuisknop op het Windows 10-startmenu te klikken en het te selecteren. Dit toont de lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s, zoek het externe apparaat uit de lijst (vouw ​​Universal Serial Bus-controllers uit), kijk daar of er een geel uitroepteken verschijnt tegen het stuurprogrammaKlik met de rechtermuisknop op de naam en selecteer “Stuurprogrammasoftware bijwerken”. Als u een “Onbekend apparaat” vindt, werk het dan ook bij. Selecteer “Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware” en volg de instructies om het proces te voltooien.

Als het stuurprogramma van het updateapparaat niet werkt, wordt de externe harde schijf nog steeds niet weergegeven of herkend, probeer dan het stuurprogramma te verwijderen en opnieuw te installeren.

Controleer de schijf in Schijfbeheer

Schijfbeheer is de tool in Windows die wordt gebruikt om stationsletters te wijzigen, stations te formatteren, partities te verkleinen en netpartities te maken of andere schijftaken uit te voeren, zoals controleren of de weerschijf wordt gedetecteerd of niet. Laten we de schijfbeheertool openen en controleren of de schijf daar wordt weergegeven of niet.

Druk op Windows-toets + R, typ diskmgmt.msc en klik op ok. Dit opent het Windows-hulpprogramma voor schijfbeheer dat alle harde schijven weergeeft die op uw computer zijn aangesloten. Als uw schijf daar niet wordt vermeld, is de externe schijf mogelijk leeg. dan moet je er een nieuwe partitie op maken. Klik met de rechtermuisknop ergens op de niet-toegewezen ruimte, selecteer Nieuw eenvoudig volume en doorloop de wizard om een ​​nieuwe partitie te maken.

Probeer de stationsletter te wijzigen

Probeer ook een stationsletter te wijzigen of toe te voegen in het hulpprogramma Schijfbeheer.

Om de stationsletter te wijzigen:

sluit het verwisselbare apparaat aan, klik met de rechtermuisknop op de partitie van het verwisselbare station en selecteer Stationsletter en paden wijzigen. Als het apparaat nog geen letter heeft, klik dan op Toevoegen en kies er een. Als dit het geval is, klikt u op Wijzigen en probeert u een andere. Iets later in het alfabet, zoals G of J, is standaard voor verwisselbare schijven en werkt prima.

Instelling USB Selective Suspend uitschakelen

Hier nog een tweak, probeer de USB-selectieve onderbrekingsinstelling uit te schakelen die waarschijnlijk helpt bij het oplossen van het probleem met de externe harde schijf die niet wordt weergegeven in Windows 10.

Open het configuratiescherm, zoek naar en selecteer energie-opties, klik op Plan-instellingen wijzigen naast het momenteel gebruikte plan. Klik vervolgens op de link Geavanceerde energie-instellingen wijzigen. Zoek USB-instellingen en klik op de knop + om deze uit te vouwen. Klik op de knop + om de instelling voor selectieve USB-onderbreking uit te breiden. Wijzig de instelling die moet worden uitgeschakeld. Klik op de knop Toepassen om te bevestigen en klik op de knop OK om te sluiten.

Probeer de schijf te formatteren

Opmerking: bij het formatteren worden alle bestanden op uw schijf gewist. We raden u aan een back-up van uw belangrijke bestanden te maken met behulp van het herstelprogramma.

Open het hulpprogramma Schijfbeheer met diskmgmt.msc

Hier Als de externe schijf wordt vermeld in het venster Schijfbeheer, formatteert u deze gewoon op de juiste manier, zodat deze de volgende keer dat u deze op uw pc aansluit, wordt weergegeven.

Hier nog een tweak:

Open de Windows-serviceconsole met services.msc

Scroll naar beneden en zoek de virtuele schijfservice, zorg ervoor dat deze actief is.

Als dit niet het geval is, dubbelklikt u op de virtuele schijfservice om de eigenschappen te openen en het opstarttype automatisch te wijzigen. Start uw pc opnieuw op en sluit uw externe schijf opnieuw aan.

Controleer of het probleem is opgelost.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like