Hoe de Bluetooth-versie te controleren op Windows 10, 8.1 en 7

Bluetooth een draadloze technologiestandaard voor het uitwisselen van gegevens over korte afstanden van vaste en mobiele apparaten en het bouwen van persoonlijke netwerken. En het is de meest gebruikelijke methode om bestanden tussen twee apparaten over te dragen en audioapparaten, draadloze invoerapparaten zoals een toetsenbord of muis, aan te sluiten. Nu ondersteunen de nieuwste smartphones Bluetooth 4.0 of hoger, en met Windows 10 versie 1803 is Microsoft toegevoegd delen in de buurt functies die ook Bluetooth 4.0 en hoger ondersteunen. Soms moeten we bij het oplossen van problemen met Bluetooth-connectiviteit de Bluetooth-versie controleren (het is op zijn minst Bluetooth 4.0) om compatibiliteitsproblemen op te lossen. Hier in dit bericht bespreken we hoe u Controleer de Bluetooth-versie op Windows 108.1 en 7 computers.

Vind Bluetooth-versie in Windows 10

Zorg er allereerst voor dat uw Bluetooth is ingeschakeld of dat u het kunt inschakelen via de schakelaar van het actiecentrum, of u kunt de app Instellingen openen en naar de groep met apparaten gaan en het inschakelen vanaf het tabblad Bluetooth. U hoeft geen Bluetooth-apparaat aan te sluiten om de versie te controleren.

Open nu apparaatbeheer door op Windows + R te drukken, typ devmgmt.msc en ok of klik met de rechtermuisknop op het menu Start en selecteer Apparaatbeheer. Vouw de Bluetooth-categorie met items uit. Zoek naar het Bluetooth-adapterapparaat. De naam is afhankelijk van uw exacte hardware, maar het verwijst meestal naar iets als “Bluetooth-radio” of “Algemene Bluetooth-adapter”. Klik met de rechtermuisknop op de Bluetooth-adapter en selecteer Eigenschappen.

Ga naar de Geavanceerd tabblad en controleer de firmwareversie. Het LMP-nummer geeft aan welke versie van Bluetooth uw pc gebruikt.

De LMP-versies komen als volgt overeen met Bluetooth-versies:

LMP 3.x – Bluetooth 2.0 + EDR

LMP 4.x – Bluetooth 2.1 + EDR

LMP 5.x – Bluetooth 3.0 + HS

LMP 6.x – Bluetooth 4.0

LMP 7.x – Bluetooth 4.1

LMP 8.x – ?Bluetooth 4.2

LMP 9.x – Bluetooth 5.0

Opmerking: u kunt de Bluetooth-versie op uw systeem niet wijzigen zonder uw hardware te upgraden. Als u Bluetooth-versie 3.0 of lager gebruikt, moet u uw apparaat upgraden of een nieuwste Bluetooth-adapter voor uw systeem kopen.

0 Shares:
You May Also Like