Hoe de betrokkenheid van gebruikers met video te vergroten

How to increase user engagement with video

Gebruikersbetrokkenheid – de mate waarin mensen daadwerkelijk en van uw product gebruikmaken – is een belangrijke drijfveer voor zakelijk succes of falen.

Vaak begint het probleem al tijdens de allereerste stappen. Dat is waarom onboarding van klanten moet beter.

En we geloven dat het kan, met video-.

Waarom is gebruikersbetrokkenheid zo belangrijk?

Als gebruikers niet betrokken zijn bij uw product, app of service, zullen ze niet lang gebruikers blijven!

Investeren in gebruikersbetrokkenheid is essentieel om niet alleen nieuwe klanten aan te trekken, maar ook te behouden.

Laten we eens kijken naar 5 redenen waarom gebruikersbetrokkenheid zo belangrijk is…

1. Het vermindert churn

We hebben allemaal een app gedownload om deze later te verwijderen als we geen idee hebben hoe het werkt. Eigenlijk, 8 op de 10 gebruikers hebben een app verwijderd omdat ze niet wisten hoe ze deze moesten gebruiken.

Voor deze klanten maakt het niet uit of uw app daadwerkelijk voldoet aan de vereisten waarnaar ze op zoek zijn, omdat ze hun kostbare tijd niet zullen verspillen aan het uitzoeken hoe het werkt.

En dat zouden ze ook niet moeten hoeven. De informatie moet voor hen aanwezig zijn, zodat ze de beste start kunnen maken met uw app ().

Zoals dit voorbeeld van de app voor hersentraining, Lumosity:

Voordat gebruikers een nieuwe game spelen, krijgen ze altijd een korte tutorial, zodat ze weten hoe het werkt. Gebruikers krijgen ook de mogelijkheid om de tutorial over te slaan als ze denken dat ze deze niet nodig hebben.

De belangrijkste reden waarom gebruikers churn zijn, is omdat ze het product niet begrijpen. Met een snelle introductievideo voor gebruikers kun je ze helpen je klantverloop te begrijpen en te verminderen.

2. Het verhoogt de tevredenheid

Naast het praktische gebruik, verhoogt de gebruikersbetrokkenheid ook de klanttevredenheid door klanten te laten zien dat je geeft om hun ervaring na de verkoop.

Volgens onze recente onboarding-enquête, 63% van de klanten zegt dat het niveau van ondersteuning dat ze waarschijnlijk na de verkoop zullen ontvangen een belangrijke overweging is bij het al dan niet kopen.

Wanneer u zich richt op gebruikersbetrokkenheid, is de kans groter dat uw klanten uw product, service of app langer gebruiken – en dus wordt de levenslange waarde van uw klanten verhoogd.

Het maakt niet uit in welke branche u zich bevindt, klantenwerving is niet goedkoop. Dus hoe langer u uw huidige klanten tevreden kunt houden, hoe meer waarde u uit elke verkoop haalt. Het is een win-win!

3. Het genereert positieve beoordelingen en verwijzingen

Het is misschien een voor de hand liggende uitspraak, maar wanneer u de klanttevredenheid verhoogt, vergroot u ook de kans op positieve beoordelingen en verwijzingen.

Positieve recensies en verwijzingen zijn zo waardevol voor het vergroten van de zichtbaarheid van uw merk, het opbouwen van sociaal bewijs en het verkrijgen van nieuwe gebruikers.

Je kunt heel veel geweldige informatie over je merk verspreiden, maar dat zal je alleen zo ver brengen. Mensen willen horen van hun leeftijdsgenoten. Een ongelooflijk 9 van de 10 mensen zeggen dat ze vertrouwen op wat een klant over een bedrijf zegt dan wat dat bedrijf over zichzelf zegt.

4. Vermindert ondersteuningsvragen

Duidelijke en boeiende onboarding van gebruikers legt de macht in handen van uw klanten. Het geeft ze alle tools die ze nodig hebben om hun eigen vragen te beantwoorden, waardoor het aantal ondersteuningsvragen dat u ontvangt, wordt verminderd.

Dit is niet alleen goed voor het verbeteren van de efficiëntie van uw ondersteuningsteam (door hun werkdruk te verminderen), het is ook geweldig voor de klanttevredenheid.

Het maakt niet uit hoe gemakkelijk je het maakt, niemand wil tijd besteden aan het contact opnemen met de klantenservice. Een boeiende walkthrough, zoals deze van Evernote, geeft nieuwe klanten alle informatie die ze nodig hebben om zo snel mogelijk aan de slag te gaan.

5. Het overtuigt ‘misschien’ klanten

Hoewel gebruikersbetrokkenheid voornamelijk wordt gebruikt om bestaande klanten te ondersteunen en ervoor te zorgen dat ze de beste ervaring hebben, kan het ook klanten die niet zo zeker zijn van uw product, app of service overtuigen om de sprong van naar .

Wanneer potentiële klanten zien hoe gemakkelijk het voor anderen is om met uw product aan de slag te gaan, hetzij via klantrecensies of verwijzingen, is de kans groter dat ze het zelf proberen!

Waarom video?

We hebben het dus gehad over het belang van gebruikersbetrokkenheid en de vele manieren waarop dit uw bedrijf kan helpen en de klanttevredenheid kan verbeteren.

Nou, er zijn een paar redenen…

1. Video raakt alle zintuigen

… nou ja, de meeste!

Video trekt de aandacht van gebruikers met geluid, zicht, beweging en geluid, waardoor een zintuiglijke ervaring wordt gecreëerd die boeiend en gedenkwaardig is.

Als je nadenkt over de andere opties die beschikbaar zijn voor onboarding van gebruikers – bijvoorbeeld schriftelijke instructies of een demogesprek – komt video als beste uit de bus.

Volgens onze recente videomarketingenquête, toen hem werd gevraagd hoe ze het liefst meer zouden willen weten over een product of dienst, tweederde van de mensen zei liever een video te kijken.

2. Gebruikers kunnen volgen

Video’s maken het gemakkelijk voor nieuwe gebruikers om te volgen, samen met stapsgewijze instructies. De beweging in video creëert chronologie en voegt ook een kennislaag toe die niet mogelijk is met statische inhoud.

U vertelt gebruikers niet alleen waar ze moeten klikken, u laat ze zien. En gebruikers kunnen de video op elk moment pauzeren of vooruit en achteruit springen om er zeker van te zijn dat ze volledig begrijpen hoe ze het product, de app of de service moeten gebruiken.

Sommige merken kiezen er ook voor om tekstinstructies op het scherm toe te voegen, waardoor het voor nieuwe gebruikers nog gemakkelijker wordt om aan boord te komen. Deze video van Nescafe is daar een goed voorbeeld van:

3. Je kunt je persoonlijkheid laten zien

Video creëert een unieke branding-mogelijkheid. U kunt uw persoonlijkheid aan nieuwe gebruikers laten zien via uw merkkleuren en -stijl, en ook via uw merkstem.

Vaak is dit uw kans om een ​​eerste indruk op uw gebruikers te maken en de toon te zetten voor hun relatie met uw merk.

Klanten houden van merken waarmee ze zich kunnen identificeren en dit kan de merkloyaliteit vergroten. Volgens een rapport van LoyaltyOne, 60% van de bedrijven meldt dat wanneer klanten zich loyaal voelen aan een merk, ze 2-3x meer uitgeven.

Verschillende soorten video om nieuwe klanten aan te trekken

Video is zo’n veelzijdig medium. Het kan op verschillende manieren worden gebruikt om nieuwe klanten aan te trekken en te verrassen.

Hier zijn 5 verschillende soorten video’s, samen met enkele geweldige voorbeelden, die fantastisch werk leveren om nieuwe gebruikers zich welkom te laten voelen…

1. Welkomstvideo’s

Zelfs als je product, dienst of app absoluut onfeilbaar is, is het toch leuk om nieuwe gebruikers te begroeten met een snelle en boeiende welkomstvideo.

Welkomstvideo’s hoeven niet al te diepgaand te zijn. Je kunt gewoon hallo zeggen en de meest populaire functies van je product benadrukken, zoals deze video van Project.co:

Het kan ook helpen om een ​​reeks video’s te maken die nieuwe gebruikers verwelkomen door ze te laten zien hoe verschillende functies van uw product, service of app werken.

Project.co doet dit ook via het gedeelte Leren van de website:

Project.co is software voor projectbeheer en deze reeks video’s behandelt alle verschillende functies in detail, zodat nieuwe gebruikers aan de slag kunnen.

2. Montagevideo’s

Gelukkig was het scenario in onze inleiding volledig verzonnen! IKEA biedt eigenlijk een groot aantal video’s die nieuwe klanten laten zien hoe ze hun meest populaire producten in elkaar zetten.

De video’s geven een overzicht van alle gereedschappen die de klant nodig heeft en vervolgens stapsgewijze instructies voor het bouwen van het meubilair:

Dit detailniveau maakt het voor klanten heel gemakkelijk om te volgen, ongeacht hun doe-het-zelf-vaardigheidsniveau!

En deze focus op het helpen van nieuwe klanten om hun producten correct te assembleren, werkt ook om de levensduur – en waarde – van de producten te verbeteren, wat leidt tot een grotere klanttevredenheid.

3. Softwaredemo’s

Als u een softwareproduct verkoopt, zijn op het scherm opgenomen demovideo’s een geweldige manier om nieuwe gebruikers voor te lichten – omdat u ze kunt laten zien wat ze moeten doen!

Neem bijvoorbeeld Canva:

Canva is ontwerpsoftware en ze plaatsen veel van dit soort video’s op hun YouTube-kanaal om nieuwe gebruikers door verschillende functies van hun software te leiden.

Ze maken ook demovideo’s om functies te benadrukken die gebruikers misschien niet kennen of niet weten hoe ze moeten gebruiken, om ervoor te zorgen dat klanten het meeste uit de software halen:

4. Hoe het product beter te gebruiken?

Zoals we zojuist vermeldden, kunnen video’s gebruikers helpen om het meeste uit uw product, dienst of app te halen, waardoor hun tevredenheid en misschien zelfs hun loyaliteit aan uw merk toenemen.

Amazon heeft een aantal video’s gemaakt die gebruikers helpen een beetje extra waarde te halen uit hun slimme thuisproduct, Alexa.

Deze eenvoudige video van 30 seconden vertelt gebruikers wat ze moeten doen om deze functie te gebruiken, zodat ze meer uit het product kunnen halen.

Door dit soort inhoud te creëren, voornamelijk gericht op gebruikers na de verkoop, kunnen merken laten zien dat ze om hun bestaande klanten geven.

5. Veelgestelde vragen/Problemen oplossen

Het is ontzettend jammer om een ​​klant te verliezen die echt baat zou hebben bij uw product en een levenslange fan van uw merk zou kunnen worden, allemaal omdat ze niet over de informatie beschikten die ze nodig hadden om te beginnen.

Video kan een geweldig hulpmiddel zijn voor het oplossen van problemen of het beantwoorden van veelgestelde vragen van uw klanten. En het bespaart u ook tijd en geld aan de ondersteuningskant door het aantal telefoontjes naar uw ondersteuningsvertegenwoordigers te verminderen.

Hier is een voorbeeld van Karcher:

Laatste gedachten

Wanneer u zich richt op het vergroten van de gebruikersbetrokkenheid, profiteert u van tevredener en loyalere klanten, omdat ze uw product, dienst of app beter begrijpen.

Als je meer wilt weten over het maken van een geweldige onboarding-video voor gebruikers die de betrokkenheid van gebruikers bij je merk vergroot, klik dan hier.

0 Shares:
You May Also Like