Hoe BOOTMGR te repareren ontbreekt in Windows 10 8.1 en 7

Op Windows-computers tijdens het opstarten/starten van de computer merkt u dat er een foutbericht Bootmgr ontbreekt. Druk op ALT+CTRL+DEL om Windows opnieuw te starten. Deze Bootmgr ontbreekt-fout Meestal opgetreden als gevolg van corrupte en verkeerd geconfigureerde bestanden, fouten op de harde schijf, bedsectoren op de harde schijf en OS-upgrade, ook verouderde BIOS en beschadigde of losse interfacekabels van de harde schijf zijn de mogelijke redenen achter bootmgr mist windows 10. Ook ervaren veel Windows 10-gebruikers, , is te wijten aan het opstarten vanaf een harde schijf of flashstation die niet correct is geconfigureerd. Met andere woorden, het probeert op te starten vanaf een niet-opstartbare bron.

De fout betekent dat uw BIOS het opstartbestand in uw opstartvolume niet kan vinden, waardoor u niet normaal in het systeem kunt opstarten. Laat het eerst weten wat is Bootmgr en hoe het werkt. Bootmgr is de Windows-opstartvolgordemanager die voor het eerst werd geïntroduceerd in Microsoft Vista. Het vervangt de NTLDR-opstartmanager in eerdere versies van Windows. Bootmgr leest opstartconfiguratiegegevens en geeft het selectiemenu van het besturingssysteem weer. NTLDR, Voorwaarden voor besturingssystemen. Het belangrijkste werk van deze Bootmgr is om het opstartvolume te regelen, u te helpen wanneer een computer vooraf geïnstalleerde vensters begint te laden.

Fix Bootmgr ontbreekt in Windows 10

Windows Opstartbeheer of BOOTMGR bevindt zich in het opstartvolume van het besturingssysteem van uw computer (voornamelijk C:\-schijf). Bootmgr regelt het opstartvolume, wat helpt om winload.exe te starten wanneer een computer vooraf geïnstalleerde vensters op de processor begint te laden. Over het algemeen is bootmgr volledig verantwoordelijk voor het opstarten van het besturingssysteem van uw computer. Hier zijn enkele werkende oplossingen voor: Fix Bootmgr ontbreekt in Windows 10 Fout.

Opmerking: deze fix werkt op alle Windows-versies, inclusief Windows 7, 8 en 8.1, Windows 10.

Alle aangesloten media verwijderen

Als u externe media zoals een USB-drive aansluit, wordt uw BIOS waarschijnlijk vanaf het externe apparaat geladen in plaats van vanaf het juiste opstartvolume. Verwijder daarom alle aangesloten media op uw pc.

Controleer de opstartvolgorde in BIOS

Als na het verwijderen van alle aangesloten media, BOOTMGR ontbreekt, nog steeds een fout bestaat, moet u de opstartvolgorde in het BIOS controleren. Om dit te doen Druk op Ctrl+Alt+Del om uw computer opnieuw op te starten. Terwijl opstartvensters of het logo van de fabrikant verschijnen, blijft u op de specifieke toets drukken (meestal is dit F12) om in het BIOS te komen.

OPMERKING: De sleutel om in BIOS te komen kan F2,F8, F10,F12, Esc of Del, enz. zijn. Raadpleeg de fabrikant van uw computer als u het niet zeker weet.

Ga hier naar het opstarttabblad met de linker- en rechterpijltoets. Gebruik nu onder het tabblad Opstarten de ↑ of ↓-toets om uw juiste opstartharde schijf te markeren. Gebruik vervolgens de toets + of – om uw opstartschijf naar boven te verplaatsen om het eerste opstartapparaat te worden.

Nadat u wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op F10 om de instellingen op te slaan en het BIOS af te sluiten. Daarna zal uw pc automatisch opnieuw opstarten. Controleer of het succesvol kan opstarten in uw besturingssysteem. Zo niet, probeer dan de volgende oplossing.

Automatische reparatie uitvoeren

Windows heeft een ingebouwde automatische reparatietool die alle opstartfouten controleert en herstelt die voorkomen dat Windows normaal opstart. Voordat u stappen voor probleemoplossing uitvoert, raden we u aan eerst de opstartreparatie uit te voeren. u kunt dit doen door het volgende hieronder.

Plaats eerst de opstartbare cd of dvd van Windows 10 en start uw pc opnieuw op. Opmerking: als u geen Windows-installatiemedia hebt, kunt u er een maken door deze te volgen.

Wanneer u nu wordt gevraagd om op een willekeurige toets te drukken om op te starten vanaf cd of dvd, klikt u op een willekeurige toets op het toetsenbord. Volgende Selecteer uw taalvoorkeuren en klik op Volgende. Klik linksonder op Uw computer herstellen.

Hierdoor worden Windows opnieuw opgestart en in het volgende scherm Klik op het scherm Kies een optie op Problemen oplossen en klik vervolgens op Geavanceerde optie. Hierdoor worden alle beschikbare tools weergegeven, zoals in de onderstaande afbeelding.

Klik nu op Opstartherstel. Hierdoor worden de vensters opnieuw opgestart en wordt het reparatieproces gestart. Tijdens het reparatieproces worden de balgpunten gecontroleerd.

Ontbrekende/corrupte/incompatibele stuurprogramma’sOntbrekende/corrupte systeembestandenOntbrekende/corrupte opstartconfiguratie-instellingenCorrupte registerinstellingenCorrupte schijfmetadata (hoofdopstartrecord, partitietabel of opstartsector)Problematische update-installatie

Wacht tot de automatische/opstartreparaties van Windows zijn voltooid. Daarna opnieuw opstarten en je hebt met succes opgelost BOOTMGR ontbreekt fout. Krijg nog steeds dezelfde fout voor de volgende stap.

Windows-partitie actief maken

Een actieve partitie is een partitie op de harde schijf van uw computer, ook wel opstartbare partitie genoemd, die daadwerkelijk het besturingssysteem van uw pc bevat. Normaal gesproken kan er slechts één partitie tegelijkertijd actief zijn, zoals C: schijf, meestal waar onze Windows is geïnstalleerd. Maar soms werd die partitie om een ​​of andere reden inactief. En Reactief kan de partitie de meeste opstartfouten oplossen, zoals het ontbreken van bootmgr. Laten we eens kijken hoe we kunnen reageren

Eerst moet je Toegang tot de geavanceerde opstartopties van Windows. Hier krijg je de optie om Advanced Command te openen. snel. Wanneer de opdrachtprompt wordt geopend, typt u de onderstaande commando’s

schijfpart

Met deze opdracht start u het hulpprogramma voor schijfonderdelen in uw opdrachtprompt. Wanneer diskpart start, ziet u het teken “DISKPART>” aan de linkerkant van uw opdrachtprompt.

lijst schijf

Hiermee worden al uw aangesloten schijven op uw computer weergegeven.

selecteer schijf 0

Opmerking: Selecteer de harde schijf waarop uw Windows is geïnstalleerd. In Mijn zaak selecteer ik Schijf 0 omdat dat de enige schijf is die wordt weergegeven in mijn CMD en dat is ook degene waar mijn besturingssysteem daadwerkelijk is geïnstalleerd.

lijst partitie

Deze opdracht laat je alle partities zien die zijn gemaakt op die schijf die je hebt geselecteerd.

selecteer partitie 2

Normaal gesproken selecteren we partitie 2 omdat dat onze Windows-partitie is, maar dat bewijst niet dat u altijd de 2e moet selecteren, omdat partitie 1 soms ook onze Windows-partitie kan zijn. Selecteer dus alleen die partitie waarop uw Windows is geïnstalleerd.

Opmerking: Selecteer nooit 100 MB, 350 MB en 500 MB partities.

actief

Dat maakt je partitie actief.

Opstartbestanden repareren / repareren

Na Activeren van de Windows-partitie Herstel van het corrupte of ontbrekende opstartbestand is de goede ervaring om Bootmgr missing Error op Windows 10- of Windows 7-computers op te lossen. Het is ook mogelijk dat uw opstartbestanden beschadigd zijn geraakt door recent geïnstalleerde software, virussen of Windows/software-updates en het is beter om deze zo snel mogelijk te laten repareren. je kunt dit doen door te braken

Als gevolg van deze ontbrekende Bootmgr-fout kunnen we niet opstarten in Windows. Opnieuw moeten we de opdrachtprompt openen via de Geavanceerde opstartoptie. Selecteer hier op het geavanceerde opstartscherm Geavanceerde opdrachtprompt wanneer de opdrachtprompt verschijnt, typ de onderstaande opdrachten een voor een en druk op de enter-toets om de opdracht uit te voeren.

Schijfdeel
Lijstvolume
Uitgang
De bovenstaande opdracht voeren we uit om de stationsletter van geïnstalleerde Windows te achterhalen. Noteer hier de stationsletter waarop Windows is geïnstalleerd. voor mij is het de D-schijf. Voer nu onderstaande commando’s uit om het bootmgr-bestand te repareren. (Opmerking: vervang D door uw door Windows geïnstalleerde stationsletter.)

D: (Uw Windows Drive-letter)
Bootrec /fixmbr
Bootrec /fixboot
Bootrec /rebuildbcd

De bovenstaande opdrachten herstellen de bootmgr-fouten. Repareer nu de harde schijf voor fouten door het onderstaande commando uit te voeren.
Chkdsk /f /r Typ deze opdracht en druk op Enter om fouten op de harde schijf en beschadigde sectoren te herstellen.

Nadat u de opdracht “chkdsk” voor 100% hebt voltooid, start u uw computer opnieuw op, in de hoop dat uw vensters deze keer normaal starten. Als nog steeds dezelfde fout optreedt, wordt de volgende stap uitgevoerd.

Windows-afbeelding repareren

Na het uitvoeren van de bovenstaande methoden Het probleem is nog steeds niet opgelost, repareer dan de Windows-afbeelding en herstel de opstartproblemen van Windows, waaronder het ontbreken van bootmgr. u kunt dit doen door eerst de opdrachtprompt te openen en de volgende opdracht in te voeren:

DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth

Druk op enter om de bovenstaande opdracht uit te voeren en wacht tot het proces is voltooid, meestal duurt het 15-20 minuten.

OPMERKING: als de bovenstaande opdracht niet werkt, probeer dan dit: Dism /Image:C:\offline /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:c:\test\mount\windows

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Bron:c:\test\mount\windows /LimitAccess

Nadat het proces is voltooid, start u uw pc opnieuw op. Check-probleem is opgelost.

Dit zijn enkele best werkende oplossingen om Bootmgr ontbrekende opstartfout op Windows 10, Windows 7-computer permanent op te lossen. Heeft u een suggestie voor een vraag, aarzel dan niet om hieronder commentaar te geven.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like