Hoe bestanden uit de prullenbak op Mac te herstellen (zelfs na het legen)

Recover emptied trash on Mac

Wanneer was de laatste keer dat je een belangrijk bestand bent kwijtgeraakt omdat je het per ongeluk hebt verwijderd en vervolgens de Prullenbak op je Mac hebt leeggemaakt zonder het te merken?

Wees niet bang om toe te geven dat de ervaring nog steeds in je recente geheugen zit. Het goede nieuws is dat het is mogelijk om items te herstellen die uit de Prullenbak zijn verwijderdmaar verwacht niet dat de snelkoppeling Ongedaan maken of een Terminal-opdracht werkt.

Wat is een prullenbak op Mac?

Wat is een prullenbak op Mac?

De Prullenbak op Mac is een speciale map voor verwijderde bestanden. Zoals de naam al doet vermoeden, bootst de functionaliteit de functionaliteit na van een echte prullenbak. Het is handig om bestanden naar de prullenbak te verplaatsen, omdat u ze gemakkelijk kunt terughalen als u van gedachten verandert.

Windows heeft zijn eigen prullenbak, genaamd Prullenbak. Mac’s Prullenbak en Prullenbak op Windows werken ongeveer hetzelfde, maar er zijn enkele kleine verschillen waar je rekening mee moet houden als je Prullenbak of Prullenbak ongedaan wilt maken. Laten we, om u te helpen ze te begrijpen, het proces van het verwijderen van bestanden op de Mac eens nader bekijken.

Hoe Prullenbak werkt op Mac?

Wanneer een bestand naar de Prullenbak wordt verplaatst, wist het besturingssysteem de gegevens niet. Het verandert gewoon de locatie van het bestand, zodat u uw computer kunt opschonen terwijl u de mogelijkheid heeft om verwijderde bestanden uit de Prullenbak te herstellen als u van gedachten verandert.

Bestanden worden verplaatst naar de Prullenbak op de Mac wanneer u een van de volgende acties uitvoert:

Een bestand naar het prullenbakpictogram in het Dock slepen. Klik met de rechtermuisknop op een bestand en selecteer de optie Verplaatsen naar prullenbak. De sneltoets Command + Delete gebruiken.

Naar free opslagruimte op uw harde schijf of USB-flashstation vrijmaakt, moet u de map Prullenbak legen, wat u handmatig of automatisch kunt doen:

Handmatig: Om de prullenbak handmatig te legen, klikt u op het prullenbakpictogram in het Dock en vervolgens op Leeg. Bevestig uw beslissing om alle items in de prullenbak permanent te wissen door op de knop Prullenbak leegmaken te klikken. Automatisch: in nieuwere versies van macOS kun je instellen dat de prullenbak na 30 dagen automatisch wordt leeggemaakt door naar Finder-voorkeuren > Geavanceerd te gaan. Activeer daar de optie “Items uit de prullenbak verwijderen na 30 dagen”.

Op Mac is het ook mogelijk om Prullenbak over te slaan en bestanden direct te verwijderen. Dit kan worden gedaan met de sneltoets Option + Command + Delete of met de optie Direct verwijderen in het menu Bestand van de Finder, die kan worden onthuld door de Option-toets ingedrukt te houden.

Hoe bestanden herstellen van lege prullenbak op Mac?

Om de lege prullenbak op de Mac te herstellen, hebt u een gegevensherstelprogramma van derden nodig dat de onbewerkte gegevens op uw opslagapparaat kan scannen en waarmee u afzonderlijke bestanden kunt herstellen. De snelkoppeling Ongedaan maken of een Terminal-opdracht werken niet omdat uw Mac uw bestanden niet langer kan zien.

Wij raden aan Disk Drill omdat je hiermee de lege Prullenbak op Mac met een enkele klik kunt herstellen. Disk Drill ondersteunt meer dan 400 bestandsformaten, inclusief alle veelgebruikte afbeeldings-, video-, audio- en documentbestandsextensies.

Download & installeer Disk Drill voor Mac

Het eerste wat je hoeft te doen is downloaden en installeer Disk Drill. Als je items uit de Prullenbak wilt herstellen nadat je deze hebt geleegd, installeer Disk Drill dan niet op je hoofdharde schijf. Download het zelfs niet naar de map Downloads, want u zou dezelfde bestanden kunnen overschrijven die u probeert ongedaan te maken. Gebruik in plaats daarvan een externe harde schijf of een USB-flashstation. Als alternatief kunt u de harde schijf van uw Mac verwijderen en op een andere Mac aansluiten.

Schijfboor voor mac installeren

Scan uw Mac-systeemstation

Start Disk Drill en klik op de Recover-knop naast je systeemschijf. U wilt uw systeemschijf scannen, want daar bevindt zich de Prullenbak. Disk Drill zal automatisch zijn herstelalgoritmen doorlopen om zoveel mogelijk verwijderde bestanden te herstellen.

Begin met het scannen van uw apparaat

Selecteer bestanden voor herstel

Doorloop de scanresultaten en selecteer bestanden voor herstel. U kunt de voorbeeldfunctie gebruiken bij het herstellen van de Prullenbak op Mac om te beslissen welke bestanden u wilt terughalen. Alle bestanden waarvan een voorbeeld kan worden bekeken, kunnen worden hersteld.

selecteer bestanden om te herstellen

Voer Mac Trash Recovery uit

Nu is het tijd om het daadwerkelijke gegevensherstel uit de Prullenbak uit te voeren. Disk Drill maakt deze anders gecompliceerde stap gemakkelijk, waardoor je de lege Prullenbak op Mac ongedaan kunt maken met een enkele klik op de Herstel-knop. Zorg ervoor dat u uw bestanden herstelt op een ander opslagapparaat dan het apparaat waarvan u ze herstelt.

selecteer pad voor bestanden herstellen

Geniet van uw herstelde bestanden

Zo gemakkelijk is het om te leren hoe je de lege Prullenbak op Mac kunt herstellen met Disk Drill. U kunt nu naar de map met uw herstelde bestanden navigeren en controleren of het herstelproces met succes is voltooid.

eindelijk verloren bestanden herstellen

Alternatieve tools van derden voor het herstellen van lege prullenbak

Disk Drill is niet de enige oplossing voor gegevensherstel die je kunt gebruiken om items uit de Prullenbak te herstellen die zijn geleegd. De volgende drie applicaties zijn populair onder Mac-gebruikers en het bekijken waard.

R-Studio

R-Studio Hersteltoepassing

R-Studio is een professionele applicatie voor gegevensherstel die de lege prullenbak op alle recente versies van Mac kan herstellen. In tegenstelling tot Disk Drill, is R-Studio sterk gericht op data recovery-professionals, dus verwacht enige technische termen en geavanceerde data recovery-opties tegen te komen die je misschien niet meteen begrijpt.

Gegevens redden

Hulpprogramma voor gegevensherstel

Eenvoudig en effectief: dat is één manier om Data Rescue te beschrijven. Deze populaire Mac-tool voor gegevensherstel maakt het gemakkelijk om gegevensherstel uit de Prullenbak uit te voeren, omdat het gebruikers niet overspoelt met te veel opties. Helaas werken niet alle functies op macOS 10.15 Catalina, maar het is waarschijnlijk dat Prosoft Engineering, het bedrijf achter Data Rescue, dit in de nabije toekomst zal oplossen.

FotoRec

PhotoRec-software

PhotoRec is een free en open source data recovery tool waarvan de naam niet meteen duidelijk maakt dat het alle gangbare bestandsformaten kan herstellen. Het grootste nadeel is het feit dat het een gebruikersinterface met een opdrachtregel heeft. Als zodanig is het niet echt benaderbaar, en sommige Mac-gebruikers kunnen het zelfs als intimiderend beschouwen. PhotoRec laat je ook niet op individuele basis bestanden herstellen vanuit de Prullenbak, waardoor je gedwongen wordt om alle verwijderde bestanden in één keer ongedaan te maken.

Andere manieren om verwijderde bestanden uit de prullenbak op Mac te herstellen

Zoals we eerder in dit artikel hebben uitgelegd, is gegevensherstel uit de Prullenbak die is geleegd alleen mogelijk met speciale software voor gegevensherstel die gegevens van uw opslagapparaat kan extraheren.

Dat gezegd hebbende, je kunt Trash op Mac altijd herstellen vanaf een back-up als je die hebt. Laten we eens kijken naar drie back-upbenaderingen die vaak worden gebruikt door Mac-gebruikers.

Handmatige back-ups

Handmatige back-ups
Heb je het verwijderde bestand handmatig ergens gekopieerd voordat je de Prullenbak leegmaakte? Als dat zo is, heb je geluk, want je kunt het gewoon uit de back-up halen.

Helaas doen de meeste Mac-gebruikers die handmatig een back-up van hun gegevens maken, dit niet zo vaak als zou moeten. Als gevolg hiervan bevatten hun back-ups vaak verouderde bestanden die niet veel nut hebben.

Tijd machine

Tijdmachine-pictogram
Alle nieuwere Macs worden geleverd met een back-upsoftwaretoepassing genaamd Time Machine. Het doel van Time Machine is om incrementele back-ups van bestanden op een extern opslagapparaat te maken en gebruikers in staat te stellen het hele systeem of specifieke bestanden met slechts een paar klikken te herstellen.

Om verwijderde bestanden te herstellen met TimeMachine:

  Sluit uw Time Machine-back-upschijf aan als u dat nog niet hebt gedaan. Open de map met de verwijderde bestanden. Klik op het Time Machine-pictogram in de menubalk en kies Enter Time Machine.’Time Machine in de menubalk
  Zoek de bestanden die u wilt herstellen met behulp van de tijdlijn aan de rechterrand van het scherm en selecteer ze. Klik op Herstellen om het geselecteerde bestand te herstellen.Herstel het geselecteerde bestand.

iCloud

iCloud
iCloud is de cloudopslag- en cloudcomputingservice van Apple die alle Mac-gebruikers kunnen gebruiken om een ​​back-up te maken van belangrijke foto’s, video’s, documenten, notities, contacten en andere gegevens. Als je de service hebt gebruikt om te voorkomen dat je belangrijke gegevens verliest, kun je deze nu gebruiken om alle bestanden te herstellen die niet meer in de Prullenbak staan.

Om verwijderde bestanden van iCloud te herstellen:

  Ga naar: www.icloud.com
  Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.Aanmelden bij iCloud
  Klik op iCloud-schijf.Klik op iCloud Drive
  Selecteer de bestanden die u ongedaan wilt maken. Klik op de knop Downloaden in de werkbalk.Klik op de knop Downloaden

FAQ

U hebt een back-up nodig als u bestanden uit een lege prullenbak op Mac wilt herstellen zonder gespecialiseerde software. Dit feit benadrukt het belang van het regelmatig back-uppen van de gegevens op je Mac. In het ideale geval moet u een back-up maken van bestanden die belangrijk kunnen zijn voordat u ze naar de prullenbak verplaatst, voor het geval u ze later nodig hebt.

Time Machine maakt geen back-up van de map Prullenbak. Als u Time Machine wilt gebruiken om bestanden te herstellen die uit de Prullenbak zijn verwijderd, moet u in de map kijken waarin de items zich bevonden voordat u ze daarheen verplaatste. Dus als u op zoek was naar een gedownload document dat u naar de prullenmand had verplaatst, moet u Time Machine openen in de map Downloads en proberen het bestand of de map te herstellen.

Elke gebruiker op een Mac heeft een aparte prullenbak die toegankelijk is door op het pictogram in uw Dock te klikken. U kunt ook vanaf de opdrachtregel naar de map navigeren. Het is een verborgen map in de thuismap van een gebruiker waarvan het adres ~/.Trash is.

Nee, je kunt het legen van de prullenmand op je Mac niet ongedaan maken. Wanneer u probeert de map Prullenbak te legen, ontvangt u een waarschuwing van het besturingssysteem met de vraag of u zeker weet dat u de items permanent wilt verwijderen. Het besturingssysteem vertelt u ook dat “U deze actie niet ongedaan kunt maken.” Het vertelt de waarheid, dus wees heel voorzichtig bij het uitvoeren van deze activiteit.

Het is heel eenvoudig om te zien wat er in de Prullenbak op uw Mac staat. Klik gewoon op het prullenbakpictogram in uw Dock en de map wordt geopend. Zodra het is geopend, kunt u items herstellen door ze uit de prullenbak te verwijderen, permanent te verwijderen of de prullenmand volledig te legen.

Iets uit de Prullenbak verplaatsen is heel eenvoudig te doen met de volgende procedure.

  Open de Prullenbak door op het pictogram te klikken. Zoek het item dat u uit de Prullenbak wilt verwijderen. Klik met de rechtermuisknop op het item en selecteer Terugzetten om het terug te zetten naar de oorspronkelijke locatie.

U kunt ook een bestand of map van de Prullenbak naar uw bureaublad slepen.

0 Shares:
You May Also Like