Hoe bestanden op Mac uit te pakken in een paar klikken

Best methods of how to unzip files on Mac

Archieven en gecomprimeerde bestanden zijn heel gebruikelijk. Ze nemen minder ruimte in beslag, waardoor het gemakkelijker is om ze per post te verzenden en op te slaan. De meest populaire archiefformaten zijn RAR en ZIP, maar er zijn niettemin veel andere formaten.

Als je een Mac-gebruiker bent, heb je je waarschijnlijk al afgevraagd hoe je bestanden op Mac kunt uitpakken. Daarom hebben we een lijst samengesteld met de meest gebruikte oplossingen, waaronder het ingebouwde Archiefhulpprogramma, apps van derden en het gebruik van de Finder.

Bestanden uitpakken op Mac

ZIP-bestanden comprimeren, net als andere archiefbestandsindelingen, bestanden en/of mappen tot een enkel bestand voor gemakkelijke en gemakkelijke overdracht. Het is een verliesvrije manier om bestanden en mappen te archiveren. ZIP ondersteunt verschillende compressiesnelheden, biedt wachtwoordbeveiliging en laat je ook opmerkingen toevoegen. Om toegang te krijgen tot de inhoud van het Zip-archief, moet u de inhoud ervan uitpakken.

De gemakkelijkste manier om een ​​.zip-bestand te openen, is door erop te dubbelklikken en uw computer zal u de mappen en bestanden tonen die erin verborgen zijn. De meeste besturingssystemen, waaronder Windows en macOS, verwerken ZIP-bestanden normaal, zonder dat er extra software nodig is.

Bestanden uitpakken op Mac

Als het gaat om het uitpakken van bestanden, kunnen Mac-gebruikers vertrouwen op het ingebouwde Mac Archive Utility dat .zip-bestanden kan maken en decomprimeren. Maar als u op zoek bent naar extra functionaliteit of formaten zoals RAR, 7Z en andere moet uitpakken, kunt u altijd naar apps van derden gaan.

Methode 1. Bestanden op MacBook uitpakken met Finder

Het uitpakken van bestanden op Mac is een vrij eenvoudig proces. Het enige dat u nodig hebt, is dubbelklikken op een Mac ZIP-bestand in Finder of op het bureaublad en de inhoud wordt uitgepakt naar de bovenliggende map. Ga als volgt te werk om ZIP-bestanden te openen met Finder:

Hoe archiefbestanden op Mac te openen met Finder

Stap 1: Ga om te beginnen naar Finder.

Stap 2: Zoek het ZIP-archief dat u wilt decomprimeren.

Stap 3: Dubbelklik op het ZIP-archief.

Stap 4: Als u klaar bent, worden de gecomprimeerde bestanden gedecomprimeerd en in de Finder-map geplaatst. Als er meerdere bestanden in het ZIP-archief staan, wordt het gedecomprimeerd in een map met dezelfde naam als het ZIP-archief zelf.

U kunt ook met de rechtermuisknop op het ZIP-archief klikken en “Openen” selecteren in het contextmenu.

Methode 2. Bestand op Mac uitpakken met Archiefhulpprogramma voor meer opties

Zoals we eerder vermeldden, kunt u met Archive Utility bestanden uitpakken door er simpelweg op te dubbelklikken. Bovendien kun je deze bestandscompressor voor Mac afzonderlijk starten en meer decompressie-opties krijgen. Volg deze stappen om de voorkeuren van Archive Utility op te roepen:

Stap 1: Start Archive Utility.

Stap 2: Selecteer Archiefhulpprogramma > Voorkeuren.

Stap 3: Daarna zie je een venster met een aantal opties.

Archiefhulpprogramma

Laten we elk in detail bekijken:

Sla uitgevouwen bestanden op. Met de eerste optie kun je kiezen waar je uitgebreide bestanden op je Mac wilt opslaan. Dezelfde map als het archief is de standaardlocatie, maar u kunt de locatie wijzigen door het pop-upmenu uit te vouwen, Into te selecteren en vervolgens de gewenste doelmap te kiezen.

Na uitbreiding. Het geeft aan wat er met het originele bestand gebeurt nadat het is uitgevouwen. U kunt het archiefbestand met rust laten, het naar de prullenbak verplaatsen of het verwijderen. Er is ook een optie om het archief naar de specifieke map te verplaatsen die later zal worden gebruikt als de doellocatie voor alle gecomprimeerde bestanden die u uitvouwt.

Onthul uitgevouwen item(s) in Finder. Indien aangevinkt, zal Finder de bestanden markeren die je hebt gedecomprimeerd. Dit kan handig zijn als u de uitgevouwen bestanden naar een andere map verplaatst.

Blijf uitbreiden indien mogelijk. Als het vakje naast deze optie is aangevinkt, betekent dit dat Archive Utility kan doorgaan met het decomprimeren van alle archieven die in het archief worden gevonden.

Methode 3. Gebruik apps van derden om bestanden op Mac uit te pakken

Het is zeker handiger om bestanden te comprimeren en te decomprimeren met een ingebouwde tool. Maar hoewel Mac’s Archief-hulpprogramma eenvoudig te gebruiken is, heeft het een vrij beperkte functionaliteit en werkt het niet met sommige populaire formaten. Om andere archiefformaten, inclusief RAR, uit te pakken, heb je een speciale Mac OS unzip-app nodig. Gelukkig zijn er meerdere apps van derden die meer functionaliteit bieden als het gaat om het comprimeren en uitpakken van bestanden op Mac.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en krachtige bestandsextractor voor Mac, Commandant Een is de go-to-optie. Het verwerkt naadloos ZIP-, RAR-, 7Zip-, TBZ-, TGZ-archieven. Niet alleen decomprimeren, maar het verpakt ook bestanden en mappen in archieven en biedt een geavanceerde zoekfunctie. Voor degenen die een archief willen beschermen, is er de mogelijkheid om een ​​wachtwoord aan een archief toe te voegen.

Commandant Een

Met Commander One kunt u bestanden kopiëren en verplaatsen tussen archieven zonder uit te pakken, en bestanden rechtstreeks in een archief verwijderen en toevoegen. Door op een van de archieven te dubbelklikken, kunt u een voorbeeld van de inhoud van een gecomprimeerd bestand bekijken. Dit is erg handig omdat u het archief niet hoeft uit te pakken om te zien wat er in het archief zit.

Met Commander One kost het uitpakken van bestanden niet veel tijd. Volg gewoon de onderstaande stappen en u zult gemakkelijk ontdekken hoe u RAR-bestanden op Mac kunt uitpakken:

Bestanden uitpakken

Stap 1: Download en start Commander One.

Stap 2: Zoek het archief dat u wilt openen.

Stap 3: Als u de inhoud van het archief wilt bekijken, dubbelklikt u erop en ziet u een lijst met de gecomprimeerde bestanden.

Stap 4: Om het archief uit te pakken, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u “Bestand uitpakken”.

Stap 5: Dat is alles! Commander One begint met het uitpakken van gecomprimeerde bestanden.

Conclusie

Het openen van gecomprimeerde bestanden op Mac is net zo eenvoudig als dubbelklikken. U kunt ook parameters instellen en meer decompressie-opties krijgen. Mac-gebruikers vragen zich echter vroeg of laat nog steeds af hoe ze bestanden moeten uitpakken, aangezien het ingebouwde archiefprogramma niet alle extensies ondersteunt. Daarom, als u bijvoorbeeld het RAR-archief moet uitpakken, moet u een betrouwbare toepassing vinden.

FAQ

Het kan afhangen van het bestandsformaat dat u uitpakt. Zorg ervoor dat het een .zip-bestand is. Als je RAR probeert uit te pakken, heb je een app van derden nodig. Maar als u geen bestanden uit een ZIP-map kunt extraheren, is het bestand mogelijk beschadigd.

Dubbelklik erop om het archief op Mac uit te pakken. De inhoud van het archief wordt uitgepakt naar dezelfde map als het gecomprimeerde bestand.

U kunt bestanden uitpakken in de Finder met het ingebouwde Archiefhulpprogramma of apps van derden gebruiken.

Open het Archiefhulpprogramma op de Mac en ga naar Archiefhulpprogramma > Voorkeuren. Vouw vervolgens het pop-upmenu uit in de “Uitgevouwen bestanden opslaan” en selecteer In. Vanaf hier kunt u de gewenste doelmap kiezen.

0 Shares:
You May Also Like