Hoe belangrijk is de kleur van de videospeler?

How Important Is Video Player Colour

Geschreven door <a href="https://www.wyzowl.com/author/adamhayes/" target="_self" rel="noopener">Adam Hayes</a>‘  data-lazy- data-et-multi-view=

Adam is hoofd content bij Wyzowl. Adam leidt een getalenteerd, onverschrokken team van schrijvers en houdt van video, groeimarketing, merkverhalen vertellen en naar zichzelf verwijzen in de derde persoon.

Videomarketing is een competitief optreden.

Succes gaat niet alleen over de inhoud van je video, maar ook over hoe deze op de pagina wordt gepresenteerd.

Valt het op? Schreeuwt het om geklikt te worden?

Als het antwoord is, loopt u mogelijk kostbare videoweergaven mis – en een geweldige kans om uw verhaal te vertellen.

We waren dan ook erg geïnteresseerd in de resultaten van het onderzoek dat werd uitgevoerd door onze vrienden bij Wistia. Ze wilden weten hoe de afspeelsnelheid van een video kan worden beïnvloed door de kleur van het afspeelvenster.

Hier is een samenvatting van wat ze hebben gevonden:

De standaardoptie is het populairst onder marketeers. De standaardspelerkleur van Wistia is Warm Grey (#7B796A) en het lijkt erop dat de meeste mensen de neiging hebben om te kiezen voor wat ze krijgen. Warm Grey is zelfs 5 keer populairder dan alle andere kleuren samen. Dit betekent ook dat video’s in de Warm Grey-speler bijna negen keer vaker worden afgespeeld dan in welke andere kleur dan ook.
Dit vertaalt zich niet noodzakelijkerwijs in een hogere afspeelsnelheid. De afspeelsnelheid wordt door Wistia gedefinieerd als het aantal unieke videoweergaven, gedeeld door het aantal unieke ladingen. Deze statistiek ziet er minder gunstig uit voor Warm Grijs. De gemiddelde afspeelsnelheid voor de standaardkleur was slechts 11,64% – met andere woorden, bijna negen van de tien keer werd de videospeler geladen in Warm Grey en koos de kijker ervoor om niet te spelen. Dit is niet gunstig in vergelijking met andere niet-standaardkleuren, die samen een afspeelsnelheid van 12,42% hebben (sommige veel hoger, andere lager).

Het interessante is dat Wistia deze significante toename niet puur afhangt van de kleur van de videospeler. Ze zijn zelfs van mening dat dit komt omdat marketeers die de kleur van de speler aanpassen, zich ook houden aan vergelijkbare best practices voor video’s. Met andere woorden, zij zijn de mensen die hun videospeler echt optimaliseren voor maximale klikbaarheid.

zij schrijven,

Dus, welke kleuren presteren eigenlijk het beste?

Het is interessant om op te merken dat blauw de meest populaire kleur is onder marketeers. Terwijl zwarte en rode spelers de unieke spelen hadden, waren zes van de top 10 niet-standaard video’s door unieke spelen een variatie op blauw.

video-plays-by-colour.png

De hoogste afspeelsnelheid in het algemeen behoorde toe aan #C7C7C7 – ook wel bekend als zilver – met een afspeelsnelheid van 47,3%, wat betekent dat bijna de helft van de video’s die met deze kleur zijn geladen, werd afgespeeld, waardoor zilver 4 keer de afspeelsnelheid van de standaard gekleurde speler was.

play-rate-by-color-new.png

Een interessante algemene trend is dat de kleuren met de laagste afspeelsnelheden donkerder leken te zijn dan die met de hoogste afspeelsnelheden. Het is dan ook logisch dat een helderdere kleur de speler kan helpen opvallen, waardoor het aantrekkelijker wordt en de kans groter wordt dat de video wordt afgespeeld.

Afsluitende gedachten

Het lijkt erop dat de kleur van de speler echt een verschil kan maken voor de afspeelsnelheid van je video, maar dit komt waarschijnlijk omdat mensen die de kleur aanpassen ook andere essentiële componenten van hun video optimaliseren. Het komt erop neer dat je waarschijnlijk een truc mist door standaardopties te accepteren; grijp de kans om uw videospeler aan te passen aan uw branding, en u zult waarschijnlijk de vruchten plukken. Bekijk de volledige bevindingen op Wistia voor meer informatie!

0 Shares:
You May Also Like