Hoe AVI-bestanden op Mac te spelen in 2022

AVI format

Heeft u problemen met het openen van .avi op Mac? Het overkomt de besten van ons. AVI werd drie decennia geleden geïntroduceerd en is nog steeds erg populair. Het is echter gemaakt door het macOS-besturingssysteem van Microsoft en Apple en de standaardvideospeler, QuickTime, kan het niet afspelen. Maar het goede nieuws is dat als je avi op Mac wilt bekijken, zoals een film of homevideo, dat absoluut kan. Net zoals je software kunt vinden om WMV op Mac te spelen.

Ons artikel beschrijft vijf manieren om dit probleem op te lossen. Je leert de sterke punten van elke oplossing en hoe je ze kunt gebruiken, zodat je niet meer hoeft te worstelen.

Optie 1: Open AVI op Mac met externe videospelers

Als QuickTime geen AVI op mac afspeelt, is dat niet het einde van de wereld. Je kunt gewoon een andere macOS-mediaspeler krijgen om het goed te maken. Zorg er wel voor dat het een veilige app is met een goede selectie aan functies – en hier zijn onze topkeuzes die overeenkomen met de beschrijving.

Elmedia-speler

hoe avi-bestanden op mac af te spelen met elmedia

Elmedia Player is een uitstekende keuze om .avi op Mac te spelen. In feite ondersteunt de app naast AVI zo’n breed scala aan bestandsindelingen, dat je geen compatibiliteitsproblemen met je video’s zult tegenkomen. Elmedia biedt geavanceerde afspeelfuncties zoals de beeld-in-beeld-modus en een audio-equalizer voor het finetunen van uw geluid. De app wordt geleverd met volledige ondertitelondersteuning, wat betekent dat het zowel externe als ingebouwde ondertitels kan weergeven. U kunt zelfs online naar ondertiteltracks zoeken. Om de app aan te passen, kunt u kiezen uit verschillende kleurthema’s.

Extra mogelijkheden, zoals het maken van uw eigen afspeellijsten, maken het bekijken van AVI-bestanden op Mac een fluitje van een cent. Last but not least wordt de app voortdurend onderhouden en bijgewerkt door het ontwikkelaarsteam, om ervoor te zorgen dat deze actueel en storingsvrij blijft.free.

Hoe AVI op Mac te openen met Elmedia

Stap 1. Downloaden en installeer de free Elmedia Player-app.

installeer elmedia player op mac

Stap 2. Sleep uw bestand en zet het neer in het Elmedia Player-venster of het dock-pictogram.

avi-bestanden openen op mac met elmedia

Stap 3. Zoek uw AVI-bestand en klik er met de rechtermuisknop op en kies vervolgens “Openen met” > Elmedia Player.

Stap 4. Selecteer in de Elmedia Player-app “Bestand” in de linkerbovenhoek van de menubalk, tik vervolgens op “Openen” en blader om uw bestand te vinden.

Stap 5. Geniet van je video!

Voordelen:

Eenvoudig in gebruik – je hoeft geen instellingen aan te passen, maar als je wilt, kan dat. Alle belangrijke functies zijn: free. Volledige controle over afspeelinstellingen.

nadelen:

Voor sommige geavanceerde bonusfuncties is een abonnement vereist. Alleen beschikbaar voor Mac.

IINA-speler

speel avi-bestanden af ​​op mac met iina player

IINA Player is een andere geweldige optie om AVI op Mac te openen. De app heeft een zeer moderne uitstraling. Het integreert naadloos met macOS en nieuwe functies zoals Force Touch, Touch Bar en Picture-in-Picture. Het wordt zelfs geleverd met de donkere modus, waar alles is aangepast om het gemakkelijk voor de ogen te maken. Wat betreft compatibiliteit kan IINA bijna elk mediaformaat afspelen en levert het een geweldige beeldkwaliteit. De app wordt ook geleverd met volledig aanpasbare toetsenbord-, muis-, trackpad- en bewegingsbedieningen. U kunt ook video- en audiofilters toepassen, afspeellijsten maken, enz. voor de meest plezierige ervaring.

Hoe .avi op Mac te openen met IINA

Stap 1. Installeer en start IINA op uw Mac.

Stap 2. Ga naar Bestand > Openen. Zoek in het dialoogvenster het bestand dat u wilt openen.

Stap 3. Selecteer uw bestand en klik op “Openen”.

Voordelen:

Free, open source-app. Ontworpen met moderne macOS-functies in gedachten. App is vertaald in meer dan 20 talen.

nadelen:

Het lijkt erop dat er al heel lang geen bijgewerkte versie van de app is uitgebracht. Er zijn incidentele storingen gemeld.

OmniPlayer

speel avi op mac met omniplayer

Onze volgende suggestie voor het spelen van AVI op Mac is Omni Player. Het kan verschillende videoformaten afspelen met resoluties tot 4K/1080P/720P HD. U kunt video-aanpassingen (snelheid, verhouding, helderheid, enz.) en ondertitelaanpassingen (vertraging, grootte, enz.) in realtime maken. Met audio kun je ook onderweg aanpassingen maken en kiezen uit vooraf gedefinieerde audiomodi of equalizerinstellingen. De functie voor het beheren van afspeellijsten werkt geweldig en stelt u in staat snel naar bestanden te zoeken, ze te verwijderen of de herhaalmodus te wijzigen. Al met al zal OmniPlayer een aangename kijkervaring bieden.

Hoe AVI-bestanden op Mac te openen met OmniPlayer

Stap 1. Installeer en open OmniPlayer op uw Mac.

Stap 2. Sleep uw bestand naar het app-venster of klik op het grote “+”-symbool om een ​​bestand te openen.

Stap 3. Uw AVI-video wordt automatisch afgespeeld.

Voordelen:

U kunt de helderheid, het contrast en de verzadiging van de video aanpassen. Hiermee kunt u een optie voor automatisch verbergen inschakelen na een bepaalde tijd. Het is in staat om screenshots te maken.

nadelen:

Het app-thema kan niet worden aangepast.

Optie 2: Speel AVI af door te converteren naar een QuickTime MOV-formaat

Voor een andere manier om avi te openen, kunnen Mac-gebruikers bestanden converteren naar QuickTime MOV of MP4. Om dit te doen, kunt u een videoconversieprogramma installeren of een online AVI-bestandsconverter gebruiken. Desktop-conversiesoftware werkt sneller en stelt u in staat om meerdere AVI-bestanden tegelijk te converteren. Aan de andere kant kunnen online converters zoals Zamzar en CloudConvert maar 1 of 2 bestanden tegelijk converteren.

Desktop Video Converter-app: Movavi

converteer avi naar elk formaat met movavi

Movavi is een handige converter-app voor Mac. Het kan je helpen AVI op Mac te bekijken door je bestand te converteren naar een ander Apple-vriendelijk videoformaat. U kunt een specifiek formaat kiezen of uw doelapparaat uit een lijst selecteren. In feite is de app niet beperkt tot videobestanden, maar kan hij ook audio en afbeeldingen converteren. Afgezien van videoconversie, kunt u met Movavi uw media comprimeren en uw video’s bewerken door kleuren bij te snijden en aan te passen. U kunt zelfs online naar ondertitels zoeken of lokale ondertitelingsbestanden toevoegen aan uw geconverteerde video’s. Met al deze opties biedt Movavi een perfecte oplossing wanneer je vastzit met een AVI op Mac die je niet kunt spelen.

Hoe AVI naar een QuickTime-indeling te converteren

Stap 1. Installeer en open Movavi op je Mac.

Stap 2. Sleep uw AVI-bestand naar het app-venster.

Stap 3. Kies het gewenste uitvoerformaat.

Stap 4. Klik op de knop “Converteren” om de conversie te starten.

Voordelen:

Extra mogelijkheden zoals bijsnijden en samenvoegen van uw video. Werkt met alle populaire formaten, Apple-apparaten en meer.

nadelen:

De free versie biedt slechts een proefperiode van 7 dagen en zet een watermerk op outputvideo’s. De interface is een beetje druk en het is even wennen.

Optie 3: Vind de juiste codec om AVI af te spelen op QuickTime

quctime kan avi . niet afspelen

Zoals beschreven op de officiële Apple-website, QuickTime heeft mogelijk extra componenten nodig om extra mediatypen af ​​te spelen. De meeste hiervan staan ​​bekend als codecs en kunnen worden gedownload om de functionaliteit van QuickTime te verbeteren.
Wanneer u op zoek bent naar een AVI-codec voor Mac, is een van de opties die u kunt overwegen 3ivx MPEG-4. Deze codec ondersteunt alle videobestanden met de AVI-extensie en kan ze afspelen op QuickTime Player. Om de codec te gebruiken, moet u deze downloaden van de officiële website. Het wordt geleverd met een free proef en vereist vervolgens een licentie.

Voordelen:

Hiermee kunt u de meeste AVI-, MP4-, M4A-, 3GP- en MOV-bestanden afspelen. Produceert video van hogere kwaliteit dan andere decoders.

nadelen:

Sommige gebruikers vinden de installatie misschien ingewikkelder. Het is niet free.

Optie 4: Open AVI met behulp van een plug-in of add-on voor uw speler

Perian is een free, open source, QuickTime-component. Hiermee kan QuickTime verschillende populaire video-indelingen afspelen die niet standaard door macOS worden ondersteund. Deze omvatten onder andere AVI, DivX en XviD. Helaas, de Perian software is stopgezet, dus er zijn geen nieuwe releases beschikbaar, noch ondersteuning. Als gevolg hiervan werkt het niet met de nieuwste versies van QuickTime. Het team achter Perian raadt aan om Leuke Speler in plaats van. Het is een andere open-sourceoplossing voor het openen van AVI-bestanden op Mac, maar de nieuwste release dateert uit 2014.

Voordelen:

Het stelt QuickTime in staat om verschillende niet-ondersteunde videobestanden, audio-, tekst- en containerformaten af ​​te spelen.

nadelen:

Installatie is niet eenvoudig als u geen meer ervaren gebruiker bent. Sommige plug-insoplossingen worden niet bijgewerkt door hun makers. Zorg ervoor dat u alle componenten van de officiële websites downloadt om risico’s te voorkomen.

Optie 5: een beschadigd AVI-bestand repareren om het te openen

Als je AVI nog steeds niet op Mac kunt spelen nadat je een geschikte speler hebt geprobeerd, je AVI-bestand naar MOV hebt geconverteerd of de juiste codec hebt geïnstalleerd, is je AVI-bestand mogelijk beschadigd. En een beschadigd bestand kan niet worden afgespeeld. Gelukkig zijn de meeste fouten te wijten aan schade aan de AVI-bestandsindex die bij je video hoort, niet aan de eigenlijke video. U kunt dus proberen het te repareren met behulp van een AVI-videoreparatiesoftware. Er zijn apps die speciaal voor dit doel zijn ontworpen, beide free en betaald, evenals online diensten. Sommige spelers, zoals VLC, kunnen beschadigde bestanden afspelen zonder het bronbestand daadwerkelijk te wijzigen.

Voordelen:

Reparatiesoftware kan een niet-afspeelbaar AVI-bestand redden. Sommige oplossingen lossen corruptieproblemen op een laag niveau op, terwijl andere meer ernstige problemen kunnen oplossen.

nadelen:

Sommige reparatiesoftware kunnen verborgen kosten met zich meebrengen. Pas op voor adware of overbodige softwareversies.

Wat is een AVI-bestand?

Een AVI-bestand is een indeling die de bestandsextensie .avi gebruikt. Het werd in 1992 geïntroduceerd als het standaard videoformaat voor het Windows-besturingssysteem. AVI wordt opgeslagen als onderdeel van de Audio Video Interleave (AVI) multimediacontainer, die zich gedraagt ​​als een doos die zowel audio als video bevat. De gegevens in deze container kunnen worden gecodeerd met verschillende codecs, bijvoorbeeld DivX en XviD.

Wat is een codec?

Een codec is een stukje software dat gegevens codeert of decodeert. Elke codec bevat een encoder om bestanden te comprimeren en een decoder om ze te decomprimeren. De compressie kan lossy of lossless zijn. Compressie met verlies brengt de kwaliteit in gevaar om een ​​kleiner bestand te produceren, terwijl verliesloos de kwaliteit behoudt en grotere bestanden produceert. Enkele populaire videocodecs zijn DivX, XviD, MPEG-2, MPEG-4, HEVC/H.265 en H.264. Als een videospeler een bestand niet kan openen, ontbreekt mogelijk een bepaalde codec.

FAQ

De standaard mediaspeler op uw Mac, QuickTime, ondersteunt geen AVI-bestanden. Daarom vereist het afspelen van AVI-bestanden op Mac extra acties, zoals het installeren van een andere videospeler, het converteren van uw AVI-bestand naar MOV of MP4 of het installeren van een codec. Ons artikel hierboven beschrijft verschillende oplossingen voor het probleem.

Net als macOS ondersteunt iOS het AVI-formaat niet standaard. Er zijn mobiele apps zoals VLC voor mobiel en KMPlayer voor mobiel die AVI op iPhone of iPad kunnen afspelen. Als een AVI-bestand is geconverteerd naar MOV of MP4, kan het ook op de iPhone worden afgespeeld.

Ja, VLC Player kan AVI naar MP4 converteren. Open hiervoor VLC en ga naar Media > Converteren/Opslaan. Zoek in het venster “Media openen” uw AVI-bestand door op “Toevoegen” te klikken. Klik op Converteren/Opslaan. Kies het gewenste uitvoerformaat (in dit geval MP4) in “Profiel” en klik op “Start”.

Ja, u kunt een free app zoals Elmedia Player om een ​​AVI-bestand op Mac te openen voor free. De speler biedt je ook een aantal extra handige opties, zoals video-aanpassingen, het maken van afspeellijsten, het downloaden en instellen van ondertitels en meer.

U kunt uw bestand converteren met behulp van een desktop-app of een online oplossing. Desktop-apps vereisen een installatie, maar stellen u meestal in staat om meerdere bestanden tegelijkertijd te converteren. Online converters zijn: free te gebruiken, maar voeg advertenties toe en beperk conversies tot één tegelijk.

Om AVI-bestanden op Mac Catalina af te spelen, kunt u een compatibele videospeler gebruiken, zoals Elmedia of een van de alternatieve opties die in dit artikel worden beschreven. Als je nog steeds de QuickTime-software van Apple wilt gebruiken om je bestand af te spelen, kun je een codec installeren of AVI naar MOV converteren, hoewel deze oplossingen variëren in complexiteit.

0 Shares:
You May Also Like