Hoe audiogeluidsproblemen op Windows 10 versie 21H2 op te lossen?

Heeft u problemen gehad met het afspelen van geluid en audio na de Windows 10 21H2-update? Windows 10-audio werkt niet na het installeren van de nieuwste Windows-updates? Audiogeluidsproblemen treden meestal op als gevolg van een incompatibel geïnstalleerd audiostuurprogramma. Ook onjuist geconfigureerde geluidsinstellingen, Windows-audioservice is om de een of andere reden gestopt, enz. Oorzaak ook: Problemen met audiogeluid op Windows 10.

Als uw pc of laptop een probleem heeft met het afspelen van audiogeluid, Geluid werkt niet na de upgrade van Windows 10 zou het probleem moeten worden opgelost door de Windows-probleemoplosser voor audio uit te voeren en de audiostuurprogramma’s bij te werken. Hier leest u hoe u audiogeluidsproblemen op Windows 10 kunt oplossen.

Geen geluid na update van windows 10

Controleer uw luidspreker- en hoofdtelefoonaansluitingen op losse kabels of de verkeerde aansluiting. Controleer uw stroom- en volumeniveaus en probeer alle volumeregelaars hoger te zetten. Sommige luidsprekers en apps hebben hun eigen volumeregelaars, en het kan zijn dat u ze allemaal moet controleren. Maak verbinding naar een andere USB-poort, Audio JackOnthoud dat uw luidsprekers waarschijnlijk niet werken als een hoofdtelefoon is aangesloten.

Er kunnen instellingen zijn met betrekking tot de luidsprekers die audioproblemen kunnen oplossen en het is de eerste plaats om te beginnen wanneer u probeert uit te zoeken wat er mis is.

Klik met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram aan de rechterkant van de taakbalk en selecteer . Deze heeft schuifregelaars voor zaken als de luidsprekers en systeemgeluiden. Controleer of alle schuifregelaars bovenaan staan ​​voor maximaal volume.

Opmerking: als de hoofdtelefoon niet werkt in Windows 10, ga dan naar Instellingen > Privacy > Microfoon en zorg ervoor dat “Apps toegang geven tot uw microfoon” actief is. Dit zal het probleem voor u oplossen.

Voer de probleemoplosser voor het afspelen van audio uit

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor audio uit om Windows 10-audio- of geluidsproblemen op te lossen. Het kan mogelijk problemen met het afspelen van audio automatisch oplossen.

Om de probleemoplosser voor audio uit te voeren,

    selecteer de Begin knop, typ probleemoplosser voor audio in het zoekvak, selecteer Problemen met het afspelen van audio zoeken en oplossen uit de lijst met resultaten en selecteer vervolgens Volgende.Deze oplossing zal automatisch problemen met geluid en audio op uw computer diagnosticeren en repareren

Controleer of Audioservices actief zijn, identificeer of uw audioapparaat is uitgeschakeld of gedempt. Controleer ook of het audioapparaat is aangesloten of corrigeer als het audioapparaat niet als standaard is ingesteld.

Start Windows opnieuw na het voltooien van het probleemoplossingsproces en controleer of het audiogeluid correct werkt.

Start Windows Audio-service opnieuw

Als om de een of andere reden de Windows-audioservice is uitgeschakeld of niet is gestart, krijgt u te maken met audiogeluidsproblemen of audioservices die niet reageren, enz.

Open Windows-services met service.msc formulier uitvoeren venster.Zoek naar Windows Audio-serviceals de status actief is, klik met de rechtermuisknop en selecteer opnieuw opstarten. Als het niet is gestart, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u eigenschappen Wijzig het opstarttype automatisch en start de service naast de servicestatus. Klik op toepassen en ok om wijzigingen op te slaan. Controleer ook de afhankelijkheden-service AudioEndpointBuilder wordt uitgevoerd, zo niet, klik er dan met de rechtermuisknop op en start en stel in op Automatisch starten bij opstarten. Controleer of Windows-audio goed werkt of niet.

Audiostuurprogramma’s bijwerken

Defecte stuurprogramma’s zijn een van de meest voorkomende redenen voor bijna alle hardwarestoringen. Als het geïnstalleerde audiostuurprogramma beschadigd is of niet compatibel is met de huidige Windows 10-versie, kunt u te maken krijgen met geluidsproblemen. Zorg ervoor dat uw geluidskaart correct werkt en wordt uitgevoerd met bijgewerkte stuurprogramma’s.

Volg de onderstaande stappen om het audiostuurprogramma bij te werken:

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc en ok om apparaatbeheer te openen, Geluids-, video- en gamecontrollers uit te breiden Selecteer en klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde audiostuurprogramma, selecteer de optie stuurprogramma bijwerken. Klik op “Blader door mijn computer naar stuurprogramma’s” Klik vervolgens op op “Laat me kiezen uit een lijst met apparaatstuurprogramma’s op mijn computer”. Klik daarna op “High Definition Audio Device” en klik vervolgens op “Next”. Er verschijnt een waarschuwing, klik hier op “Ja” en het stuurprogramma wordt bijgewerkt. Start Windows opnieuw om de wijzigingen door te voeren Controleer nu het audiogeluid probleem is opgelost.

Audiostuurprogramma opnieuw installeren

    Open opnieuw apparaatbeheer, vouw uit Geluids-, video- en gamecontrollersKlik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde audiostuurprogramma en selecteer verwijderen. Start uw apparaat opnieuw op en Windows zal proberen het stuurprogramma opnieuw te installeren.

En als dat niet werkt, probeer dan de stuurprogramma’s in compatibiliteitsmodus te installeren.

Opmerking: in de compatibiliteitsmodus wordt het programma uitgevoerd met instellingen van een eerdere versie van Windows.

Volg deze stappen om de stuurprogramma’s in de compatibiliteitsmodus te installeren en controleer of dat helpt.

    Download het stuurprogramma van de website van de fabrikant. Klik met de rechtermuisknop op het installatiebestand van het stuurprogramma en klik op ‘eigenschappen’.Klik op de ‘compatibiliteit’ tabblad en vink het vakje aan ‘Voer dit programma uit in compatibiliteit modus’ en selecteer Windows 8-besturingssysteem in het vervolgkeuzemenu. Dubbelklik nu op het installatiebestand en ga verder met de installatie. Zodra dit is gebeurd, start u de computer opnieuw op en controleert u of het probleem aanhoudt.

Probeer verschillende audioformaten

Met Windows kunt u de standaard geluidsindeling wijzigen die van invloed is op de geluidskwaliteit. Soms kan een verkeerd formaat leiden tot geen geluidsprobleem. Verschillende audioformaten proberen

Druk op Win + R type mmsys.cpl en druk op de enter-toets. Hier, selecteer de luidsprekers u gebruikt en klik op “Eigenschappen” onder het.

Ga in de luidsprekereigenschappen naar het tabblad “Geavanceerd” en gebruik het vervolgkeuzemenu in het gedeelte “Standaardindeling” om een ​​indeling te kiezen. Probeer “24 bit, 44100 Hz” of “24 bit, 192000 Hz” te selecteren en kijk of het probleem hiermee is opgelost. Als ze allebei niet werken, probeer dan “16 bit, 44100 Hz”.

Audioverbeteringen uitschakelen

U moet ook de ingebouwde audioverbeteringen van Windows 10 uitschakelen die de ingebouwde verbeteringen van de luidsprekers kunnen verstoren. Dergelijke interferentie kan leiden tot zowel geen geluid als een slechte geluidskwaliteit in Windows 10.

Ga naar dezelfde “Eigenschappen luidsprekers” dialoog zoals in de bovenstaande methode, ga naar de “Verbeteringen” tab. Vink hier de optie “Schakel alle uitbreidingen uit”.

Hebben deze oplossingen geholpen om geluidsproblemen met Windows 10 Audio op te lossen? Laat het ons weten in reacties hieronder, lees ook,

0 Shares:
You May Also Like