Hoe apc-index-mismatch te repareren Blauwe schermfout in Windows 10

Krijgt u een blauwe schermfout apc index komt niet overeen (win32kfull.sys) na installatie van Windows 10 KB5000802 (maart 2021) update? Hierdoor APC_INDEX_MISMATCH BSOD Windows kan niet normaal starten om de stappen voor probleemoplossing uit te voeren? Meestal treedt dit blauwe scherm op vanwege het incompatibele systeemstuurprogramma. Vooral beschadigd, verouderd of incompatibel grafisch stuurprogramma. Als u ook worstelt met een soortgelijke blauwe schermfout, pas dan de onderstaande oplossingen toe om dit te verhelpen APC-INDEX NIET OVEREENKOMSTIG Fout.

Fix APC_INDEX_MISMATCH Windows 10

Verwijder eerst alle externe apparaten en start Windows opnieuw op. Start normaal. Zo ja, dan veroorzaken alle externe apparaten dit probleem, sluit een voor een aan en controleer na het aansluiten welke schijf het blauwe scherm heeft gestart.

Soms lost een eenvoudige herstart de BSOD-fout op,

Als vanwege dit blauwe schermfoutvensters vaak opnieuw opstarten het inloggen niet toestond om stappen voor probleemoplossing uit te voeren, moeten we toegang krijgen tot geavanceerde opties om opstartreparatie uit te voeren of op te starten in de veilige modus.

Toegang tot geavanceerde optie

Om toegang te krijgen tot de geavanceerde optie, moeten we opstarten vanaf installatiemedia als je die niet hebt, maak dan een volgende aan: koppeling.

Wanneer u klaar bent om de BIOS-setup te wijzigen, start u op vanaf installatiemedia. Sla dan het eerste scherm over en klik in het volgende scherm op Computer repareren. Klik nu op Problemen oplossen en vervolgens op Geavanceerde opties.

Opstartherstel uitvoeren

Klik hier bij Geavanceerde opties op Opstartherstel. Dit zal Windows opnieuw opstarten en het diagnostische proces starten. Analyseer de verschillende instellingen, configuratie-opties en systeembestanden. Zoek vooral naar:

    Ontbrekende/corrupte/incompatibele stuurprogramma’sOntbrekende/corrupte systeembestandenOntbrekende/corrupte opstartconfiguratie-instellingenCorrupte registerinstellingenCorrupte schijfmetadata (hoofdopstartrecord, partitietabel of opstartsector)Problematische update-installatie

Nadat het reparatieproces is voltooid, wordt Windows opnieuw opgestart en normaal gestart. Volg nu de onderstaande stappen om APC_INDEX_MISMATCH BSOD in de functie te vermijden. Als het herstelproces resulteert in opstartreparatie die uw pc niet kon repareren of als automatische reparatie niet kon worden gerepareerd, moeten we opstarten in de veilige modus.

Start op in veilige modus met netwerkmogelijkheden

Als opstartreparatie mislukt, start dan op in de veilige modus, waar Windows begint met minimale systeemvereisten en u de stappen voor probleemoplossing kunt uitvoeren. U kunt dit doen door te klikken op Geavanceerde opties -> Problemen oplossen -> Geavanceerde opties -> Opstartinstellingen -> Klik op Opnieuw opstarten -> Druk vervolgens op F4 Om toegang te krijgen tot de veilige modus en F5 Om toegang te krijgen veilige modus met netwerken.

Nu kunt u met Windows inloggen in de veilige modus. Laten we stappen voor probleemoplossing uitvoeren, zoals stuurprogramma bijwerken / terugdraaien / terugdraaien, beschadigde systeembestanden scannen en repareren, DISM-tool uitvoeren om systeemimage enz.

Apparaatstuurprogramma bijwerken

Zoals besproken, treedt deze BSOD-fout meestal op als gevolg van een beschadigd, verouderd stuurprogrammaprobleem. Zoek het dus eerst uit en probeer problematische stuurprogramma’s bij te werken of opnieuw te installeren, met name het stuurprogramma voor de grafische weergave, het audiogeluid en de netwerkadapter.

Stuurprogramma bijwerken

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc en druk op de enter-toets. Hiermee wordt Apparaatbeheer geopend en wordt een lijst met alle geïnstalleerde stuurprogramma’s weergegeven. Controleer hier een stuurprogramma met een gele driehoek met een uitroepteken, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer bijwerken. Volg de instructies op het scherm om de stuurprogramma. Doe hetzelfde, vooral voor het stuurprogramma voor de grafische weergave, het audiogeluid en de netwerkadapter.

Roll Back Driver optie

Nogmaals, als u merkt dat het probleem is begonnen na de recente update van het stuurprogramma, kunt u de optie Roll Back Driver gebruiken om het huidige stuurprogramma terug te zetten naar de vorige versie. Voer de optie Rollback Driver uit om de huidige driver te verwijderen en de vorige driverversie te installeren.

Open Apparaatbeheer met devmgmt.msc commando. Vouw nu uit en dubbelklik op het problematische stuurprogramma. Klik bijvoorbeeld met de rechtermuisknop op het beeldschermstuurprogramma en ga naar het tabblad Stuurprogramma. Hier ziet u de optie Stuurprogramma terugdraaien. Klik erop, selecteer waarom u het stuurprogramma terugdraait en klik op ja om de driverversie terug te zetten. Start Windows opnieuw en controleer of Windows normaal opstart.

Stuurprogrammasoftware opnieuw installeren

Als het bijwerken van het stuurprogramma mislukt en er is geen optie voor het terugdraaien van het stuurprogramma, dan moet u het problematische stuurprogramma opnieuw installeren door het volgende hieronder uit te voeren. Bezoek de website van de fabrikant van het apparaat en download de nieuwste beschikbare driver (vooral beeldschermstuurprogramma, netwerkadapterstuurprogramma en stuurprogramma voor audiogeluid).

Open vervolgens Apparaatbeheer. Gebruik nu het problematische stuurprogramma (bijvoorbeeld: beeldschermstuurprogramma), klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de optie verwijder het stuurprogramma. Wanneer u om bevestiging vraagt, klikt u op ja, volg de instructies op het scherm om het stuurprogramma te verwijderen en opnieuw op te starten ramen.

Bij volgende Start Windows automatisch de driversoftware installeren die u eerder hebt verwijderd. Als Windows niet is geïnstalleerd, kunt u ze handmatig installeren.

Open hiervoor Apparaatbeheer, klik op actie en selecteer Scannen op hardwarewijzigingen.

Dit zal het stuurprogramma scannen en proberen te installeren.

Als de installatie van het stuurprogramma mislukt met een geel driehoekje, klik er dan met de rechtermuisknop op -> Stuurprogramma bijwerken -> Zoek op mijn computer naar stuurprogramma’s en stel het stuurprogrammapad in dat u hebt gedownload van de website van de fabrikant. Klik op volgende en volg de instructies op het scherm. Start daarna Windows opnieuw om een ​​nieuwe start te maken en controleer of Windows normaal opstart zonder BSOD-fouten.

Systeembestandscontrole uitvoeren

Ook veroorzaken beschadigde systeembestanden meestal verschillende opstartfouten: APC_INDEX_MISMATCH BSOD fout. Voer het hulpprogramma Systeembestandscontrole uit om beschadigde, beschadigde systeembestanden te repareren en zorg ervoor dat eventuele beschadigde, ontbrekende systeembestanden het probleem niet veroorzaken.

Om het SFC-hulpprogramma uit te voeren, opent u de opdrachtprompt als beheerder en typt u vervolgens: sfc /scannow en druk op de enter-toets. Dit zal beginnen met scannen op ontbrekende, beschadigde of beschadigde systeembestanden. Indien gevonden, zal het hulpprogramma ze herstellen vanuit een gecomprimeerde map op %WinDir%\System32\dllcache.Wacht tot het proces daarna 100% is voltooid Start Windows opnieuw en controleer of er geen opstart-BSOD-fouten meer zijn.

Als SFC-hulpprogramma Results windows resource protection corrupte bestanden heeft gevonden maar sommige niet kon repareren, voer dan het DISM-hulpprogramma uit dat de systeemkopie repareert en sfc in staat stelt zijn werk te doen.

Controleer op beschadiging van de harde schijf

Soms veroorzaken schijffouten, slechte sectoren, defecte HDD verschillende opstartfouten en konden vensters niet starten met verschillende BSOD-fouten. Voer het hulpprogramma Schijfcontrole uit CHKDSK om schijffouten te herstellen die dit kunnen veroorzaken apc-index komt niet overeen Fout met blauw scherm.

Om schijfstationfouten te controleren en op te lossen, opent u de opdrachtprompt als beheerder en typt u vervolgens command chkdsk c: /f /r en druk op de enter-toets.

Hier commando CHKDSK is de afkorting van Check Disk, C: is de stationsletter die u wilt controleren, /F betekent schijffouten herstellen en /R staat voor informatie herstellen uit slechte sectoren.

Wanneer wordt gevraagd: “Wilt u dit volume plannen om te worden gecontroleerd de volgende keer dat het systeem opnieuw wordt opgestart? Druk op Y en start uw computer opnieuw op. Hiermee worden de fouten in het schijfstation gescand en hersteld, wacht 100% totdat Windows normaal is gestart.

Controleer de defecte RAM en voer het geheugendiagnoseprogramma uit

Ook veroorzaakt de defecte geheugenmodule (RAM) soms verschillende Blue Screen-fouten. Stel dat alle bovenstaande methoden niet konden worden opgelost APC_INDEX_MISMATCH BSOD fout. Controleer vervolgens uw RAM, verwijder eenvoudig het RAM van uw computer, maak het schoon en plaats het na enkele seconden perfect terug. Je moet ervoor zorgen dat je alle netsnoeren hebt losgekoppeld. En moet ook de batterij verwijderen voordat u probeert het RAM-geheugen te verwijderen. Start uw pc daarna opnieuw op Voer ook het geheugendiagnoseprogramma uit om geheugengerelateerde fouten te controleren en op te lossen.

Functie voor snel opstarten uitschakelen

Deze stap is alleen van toepassing op Windows 10-gebruikers! Met Windows 10 Microsoft Add Fast Startup Feature (Hybrid shutdown) die de opstarttijd verkort en Windows 10 zeer snel laat opstarten. Maar sommige gebruikers melden een nadeel van de snelle opstartfunctie en deze functie uitschakelen helpt hen bij het oplossen van de meeste opstartproblemen, waaronder verschillende blauwe schermfouten.

U kunt de functie Snel opstarten ook uitschakelen door de onderstaande stappen te volgen en te controleren of APC_INDEX_MISMATCH BSOD voor u is opgelost.

Om de functie Snel opstarten uit te schakelen, opent u het Configuratiescherm. Zoek naar en selecteer energie-opties Kies wat de aan / uit-knoppen doen. Klik op Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn. Schakel vervolgens onder Instellingen voor afsluiten de optie Snel opstarten inschakelen uit (aanbevolen) Klik op Wijzigingen opslaan .

Zorg ervoor dat uw systeem is bijgewerkt

Microsoft brengt regelmatig updates uit met nieuwe functies, beveiligingsverbeteringen en bugfixes om het gat te dichten dat is gemaakt door applicaties van derden. En mogen deze bugfixes helpen om de apc-index komt niet overeen fout, zorg er dus voor dat uw Windows-computer is bijgewerkt en dat de nieuwste updates zijn geïnstalleerd.

Onlangs heeft Microsoft Windows 10 KB5001567 uitgebracht met bugfixes voor blauwe schermfout APC_INDEX_MISMATCH.

Windows is ingesteld om updates automatisch te installeren, maar u kunt de nieuwste updates handmatig controleren en installeren door op Win + I te drukken om instellingen -> Update en beveiliging -> Windows-update -> controleren op updates te openen.

Enkele andere oplossingen om toe te passen:

Zorg ervoor dat uw computer niet is geïnfecteerd met een virus- of malware-infectie, die verschillende opstartfouten kan veroorzaken, waaronder fouten met een blauw scherm. We raden aan om een ​​goede antivirus-/antimalwaretoepassing met de laatste updates te installeren en een volledige systeemscan uit te voeren.

Installeer ook een gratis systeemoptimalisatieprogramma zoals CCleaner om rommel, cache, systeemfouten, geheugendumpbestanden enz. op te ruimen. En repareer kapotte, ontbrekende registerfouten.

Als u merkt dat na het installeren van een bepaalde toepassing van een derde partij/game of gekraakte ongeldige software, de APC_INDEX_MISMATCH blauw scherm fout begonnen. Dan is de toepassing mogelijk niet compatibel met de huidige Windows-versie, wat het probleem kan veroorzaken. Dat zorgt ervoor dat u de applicatie moet verwijderen. Druk hiervoor op Win + R, typ appwiz.cpl en druk op de enter-toets. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de problematische toepassing en selecteer verwijderen.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen? apc-index komt niet overeen Bugcontrole 0x00000001 op Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like