Hoe Android File Transfer te repareren werkt niet Probleem

In this article, you will get a lot of solutions and will be able to choose which one will help you.

Android File Transfer is een van de meest populaire programma’s voor het verplaatsen van bestanden tussen Android-apparaten en Mac-computers. Het is echter niet onbekend dat gebruikers Android File Transfer-problemen tegenkomen die niet werken wanneer ze de app proberen te gebruiken. We gaan kijken naar enkele van de meest effectieve oplossingen voor het oplossen van problemen bij het verplaatsen van bestanden tussen deze besturingssystemen.

Beste oplossingen om Android-bestandsoverdracht te repareren werkt niet

Helaas zijn compatibiliteitsproblemen tussen het Android-besturingssysteem en Mac-systemen nog steeds een constant probleem voor gebruikers van deze apparaten. macOS heeft geen native compatibiliteit met Android-apparaten, wat betekent dat je een app van derden nodig hebt voor efficiënte bestandsoverdrachten en om te voorkomen dat er geen Mac-problemen met een Android-apparaat worden gevonden.

Hoewel Android File Transfer over het algemeen betrouwbaar is, is het niet perfect. In dit artikel laten we u zien hoe u eventuele problemen kunt oplossen die u ondervindt wanneer u bestanden probeert over te zetten tussen Android en Mac, of omgekeerd. Er zullen ook enkele alternatieve methoden voor Mac Android-bestandsoverdracht worden geboden.

Oplossing 1. USB verbinding

Een van de meest voorkomende problemen met Android File Transfer geen Android-apparaat gevonden meldingen komt neer op de USB-verbinding. Tenzij u een draadloos netwerk gebruikt om bestanden tussen apparaten te verplaatsen, vertrouwt u waarschijnlijk op een USB-kabel en een app van derden als u tussen verschillende besturingssystemen wisselt.

Veel mensen realiseren zich niet hoe versleten hun USB-kabels eigenlijk zijn geworden. Als je al heel lang een USB-kabel hebt, vooral als het een kabel van een ander merk of een supermarkt was, zul je waarschijnlijk verbindingsproblemen gaan opmerken.

Als u meerdere kabels heeft, moet u begrijpen dat het probleem in het apparaat of in de kabel zelf zit.

Een van de eerste tekenen hiervan is als u problemen ondervindt om uw mobiele apparaat met succes op een oplader aan te sluiten. Als u uw mobiele apparaat op een pc of Mac aansluit en het apparaat niet herkent, is de kans groot dat het probleem bij uw kabel ligt.

Stap 1. Experimenteer met verschillende apparaten en opladers. Als je hetzelfde probleem blijft ondervinden, is het waarschijnlijk tijd om te investeren in een nieuwe kabel.

Stap 2. Probeer een kabel te krijgen van een betrouwbaar bedrijf, zoals Mac of Samsung. Deze bedrijven bieden over het algemeen de beste kwaliteit.

Stap 3. Controleer de kabel met uw mobiele apparaat en Mac, en met een oplader. Het zou zonder problemen moeten aansluiten.

Stap 4. Als je Mac je mobiele apparaat nog steeds niet herkent, is het mogelijk dat de USB-poorten op je Mac beschadigd zijn. U kunt erachter komen of dit het geval is door de Mac naar een reparatiewerkplaats te brengen.

Oplossing 2. Werk uw software bij

Een andere mogelijke bron van problemen waarbij Android File Transfer niet op Mac werkt, is verouderde software. Als uw Mac of Android niet op de meest recente versies draait, kunnen ze compatibiliteitsproblemen ondervinden. U kunt dit probleem als volgt oplossen:

We raden u aan een automatische software-update te installeren, zodat u altijd over de nieuwste versies van de software beschikt.

Stap 1. Zoek eerst uit welke versie van macOS u gebruikt en welke versie op uw Android-apparaat draait.

Stap 2. Controleer online of er meldingen zijn van compatibiliteitsproblemen met de versies die u gebruikt. Een snelle Google-zoekopdracht zal laten zien of andere gebruikers dezelfde problemen hebben ondervonden.

Stap 3. Update zowel je Android als je macOS.

Stap 4. macOS kan worden bijgewerkt door naar systeemvoorkeuren te gaan en vervolgens naar software-update. U ontvangt een prompt waarmee u naar recente updates kunt zoeken, zodat u zeker weet dat u de meest recente compatibele versie van macOS gebruikt.

Stap 5. Met Android kun je updaten door naar instellingen te gaan en vervolgens naar software-update.

Stap 6. Zodra u de meest recente versies van uw respectieve besturingssystemen gebruikt, probeert u de bestandsoverdracht opnieuw en kijkt u of het werkt.

Oplossing 3. Zorg ervoor dat uw telefoon in de juiste modus staat

Het is de moeite waard om te controleren of uw telefoon in de juiste modus werkt en Android File Transfer niet reageert. Android-apparaten schakelen niet altijd automatisch over op het delen van bestanden wanneer ze zijn aangesloten op een Mac-apparaat. Ga als volgt te werk om te controleren:

U kunt dit probleem in een paar klikken oplossen en we laten u zien hoe.

Stap 1. Verbind uw Android-apparaat met uw Mac via een USB-kabel.

Stap 2. Als u op uw mobiele apparaat naar beneden veegt, zou u meldingen moeten kunnen openen.

Stap 3. Er zou een melding moeten zijn om u te laten weten dat uw apparaat is verbonden en om u te laten weten in welke modus de telefoon zich bevindt.

Stap 4. Klik om de opties te openen. U wilt draaien in MTP of Bestanden overzetten.

Stap 5. Een andere optie is om uw telefoon in ADB-modus of Android-foutopsporingsmodus te laten werken. Om dit te doen, moet je naar het apparaatnummer gaan in de instellingen en er zeven keer op klikken. U gebruikt het Android-apparaat nu in de ontwikkelaarsmodus, waardoor eventuele problemen die u ondervindt bij het verbinden met Android File Transfer, kunnen worden opgelost.

Oplossing 4. Installeer Android File Transfer opnieuw

Een van de meest voor de hand liggende en gemakkelijkste oplossingen voor Android File Transfer die niet werkt, is om de app eenvoudig opnieuw te installeren. Als bestanden beschadigd zijn geraakt of als u een verouderde versie gebruikt, kan dit gemakkelijk problemen veroorzaken. Dit is wat je doet:

Ga naar Launchpad en vind daar het Android File Transfer-pictogram.

Stap 1. Klik en houd het pictogram voor Android File Transfer ingedrukt. U zou een vervolgkeuzemenu moeten kunnen openen waarmee u de app kunt verwijderen.

Stap 2. Ga na het verwijderen naar de officiële website en zoek de download van Android File Transfer.

Stap 3. Download en installeer de nieuwste Android File Transfer.

Stap 4. Als de app het probleem was met je overschrijvingen, zou het probleem nu moeten zijn opgelost en kun je hem weer gebruiken.

Oplossing 5. Update macOS

Zoals we al hebben vermeld, kan het updaten van macOS veel van de problemen oplossen waarbij Android File Transfer Mac niet werkt, en mogelijk andere bruikbaarheidsproblemen oplossen die u tegenkomt met andere apps.

Om altijd op de hoogte te zijn van nieuwe updates raden wij u aan om een ​​melding bij de software-update te plaatsen.

Stap 1. Start je Mac op.

Stap 2. Ga naar systeemvoorkeuren en vervolgens naar software-update.

Stap 3. U krijgt de mogelijkheid om te updaten naar de laatst beschikbare versie.

Stap 4. Update en kijk of het uw problemen oplost.

Oplossing 6. Alternatieve toepassingen om u te helpen Android met Mac OS te verbinden

Android File Transfer is niet het enige programma waarmee je bestanden kunt verplaatsen tussen Android en macOS. Hier zijn twee andere geweldige opties om uit te checken met Android File Transfer die geen verbinding maakt.

MacDroid

MacDroid is het ideale programma voor iedereen die op zoek is naar een manier om hun macOS- en Android-apparaten te koppelen. MacDroid is ontworpen om bestandsoverdrachten zo eenvoudig mogelijk te maken en biedt een gebruiksvriendelijke interface die overdrachten het werk van een seconde maakt.

MacDroid ondersteunt alle Android-apparaten en is zeer eenvoudig te gebruiken.

Bovendien is het compatibel met een reeks verschillende apparaten, zodat u verbinding kunt maken via de ADB- of MTP-modus om bestanden zo gemakkelijk mogelijk te verplaatsen. Met ADB kunt u bestanden verplaatsen zonder dat uw Mac toestemming hoeft te vragen aan uw Android-apparaat. Het betekent dat je mappen en bestanden rechtstreeks vanaf je Mac kunt herschikken, wat voor extra gemak zorgt. Over het algemeen is MacDroid een van de betere alternatieven voor Android File Transfer.

MTP is de andere optie, waarmee u een Android-apparaat of een aantal andere apparaten kunt koppelen voor bestandsoverdracht en -beheer.

Hier is hoe het te gebruiken:

Stap 1. Ga eerst naar de startpagina en download het installatieprogramma en installeer vervolgens MacDroid.

Stap 2. Open MacDroid en verbind je telefoon met de Mac met een USB-kabel.

Stap 3. Selecteer het Android-apparaat in de lijst met apparaten in de app.

Stap 4. Kies de gewenste bedrijfsmodus, bijvoorbeeld MTP.

Of u kunt de ADB-modus kiezen, maar deze heeft iets minder mogelijkheden voor interactie.

Stap 5. Schakel op een Android-apparaat de optie Bestandsoverdracht in, klik op Koppelen.

Stap 6. Nu de Android-telefoon is aangesloten op de Mac-computer, hebt u toegang tot alle bestanden en kunt u beginnen met het overzetten ervan.

SyncMate

SyncMate is een ander handig hulpmiddel om Android-apparaten met Mac te verbinden. Net als de andere oplossingen die we hebben bekeken, gebruikt het een USB-kabel om de twee apparaten met elkaar te verbinden, zodat u bestanden kunt verplaatsen. Het biedt ook cloudcompatibiliteit, synchronisatie met Microsoft-services zoals Onedrive en Outlook. Hier leest u hoe u er gebruik van kunt maken:

Met SyncMate heeft u op elk moment toegang tot uw bestanden.

Stap 1. Ga naar de startpagina en download en installeer SyncMate.

Stap 2. Open het programma en verbind uw Android-apparaat via USB met uw Mac.

Stap 3. Eenmaal geopend, kunt u vanuit SyncMate zoeken naar het apparaat dat u hebt aangesloten en uw voorkeuren voor synchronisatie kiezen.

Stap 4. Met SyncMate kunt u bestanden tussen apparaten verplaatsen, maar het is voornamelijk ontworpen voor het maken van regelmatige synchronisatietaken tussen apparaten.

Een handige applicatie als u snel toegang wilt hebben tot uw bestanden.

Stap 5. U kunt specificeren met welke mappen u wilt synchroniseren en beslissen of u al dan niet een back-upmap wilt maken om mee te synchroniseren.

Stap 6. U kunt ook een automatische synchronisatiefunctie instellen, wat betekent dat elke keer dat uw apparaten worden aangesloten, de door u gekozen mappen automatisch worden gesynchroniseerd.

Conclusie

Dat is zo ongeveer alles wat er te weten valt over het omgaan met Android File Transfer die niet werkt bij Mac-problemen. Zoals we hebben aangegeven, zijn er een aantal potentiële problemen die zich kunnen voordoen, en de meeste kunnen worden opgelost door de bovenstaande instructies te volgen. Tegelijkertijd is Android File Transfer niet de enige overdrachtsservice die werkt tussen Android en Mac.

We bevelen onze lezers graag aan om MacDroid en SyncMate uit te proberen. Het zijn beide betrouwbare programma’s die dezelfde functies bieden als Android File Transfer, terwijl ze ook extra functies bieden, zoals automatische synchronisatie. Iedereen die op zoek is naar een effectieve manier om zijn Android met Mac te verbinden, moet deze eens bekijken.

FAQ

Zoals we hierboven hebben vermeld, zijn er een paar verschillende mogelijke problemen die ervoor kunnen zorgen dat Android File Transfer niet werkt met Mac-problemen. Het bovenstaande artikel zou u moeten helpen de meeste problemen op te lossen. En als er nog steeds problemen zijn, gebruik dan betrouwbare alternatieven voor Android File Transfer.

Wanneer u bent verbonden, moet u naar beneden vegen op uw Android-apparaat en naar de meldingen gaan. Er moet de mogelijkheid zijn om te beslissen hoe u wilt dat uw Android-apparaat communiceert met uw Mac of computer. Kies de modus voor bestandsoverdracht en u kunt bestanden tussen de twee systemen verplaatsen.

Als de Android File Transfer niet werkt, kan het probleem van alles zijn, van een slechte USB-kabelverbinding tot verouderde software. Probeer de bovenstaande oplossingen of kijk of SyncMate of MacDroid de problemen kunnen oplossen.

De problemen zijn waarschijnlijk te wijten aan een slechte USB-verbinding of incompatibele software. Als je probeert over te zetten tussen twee verschillende besturingssystemen, zoals Mac en Android, heb je programma’s van derden nodig.

0 Shares:
You May Also Like