Hoe Android eenvoudig en soepel met Mac te verbinden

How to connect Android to Mac

Een Android-verbinding met Mac is niet zo eenvoudig als het aansluiten van een iPhone op uw computer. In dit artikel zullen we enkele van de beste manieren bekijken om Android met Mac te verbinden, inclusief het gebruik van software zoals Android File Transfer en MacDroid, evenals het verbinden via Wi-Fi of Bluetooth, of het gebruik van cloudservices.

We zullen bekijken welke oplossingen het beste en gemakkelijkst zijn, en de voor- en nadelen van elk om u te helpen de beste manier te kiezen om een ​​Android-telefoon met Mac te verbinden.

Verbindingsproblemen met Mac en Android

Omdat macOS en Android niet standaard compatibel zijn (zoals iOS en macOS compatibel zijn), moet je buiten de gebaande paden denken en in de meeste gevallen apps van derden zoeken om ze te verbinden.

Als u probeert een Android-telefoon met een Mac te verbinden zonder een app van derden te gebruiken, kunt u verbindingsproblemen ondervinden en in het ergste geval kunt u zelfs gegevens kwijtraken die u probeert over te zetten, zoals kostbare foto’s, video’s of onvervangbare bestanden .

Er zijn tal van manieren om Android via USB of draadloos met Mac te verbinden, en we zullen enkele van de beste bekijken.

Methode 1. USB verbinding

Een van de beste manieren om Android met Mac te verbinden, is via een bekabelde verbinding of USB. Hoewel u het beste de originele USB-kabel kunt gebruiken die bij uw telefoon of tablet is geleverd, kunt u bijna elke USB-kabel gebruiken, mits deze compatibel is met uw apparaat. Er zijn specifieke apps die je kunnen helpen met Samsung-bestandsoverdracht voor Mac. Nu zullen we enkele software bekijken die u kunt gebruiken om Android via USB met Mac te verbinden.

Oplossing 1: Android-bestandsoverdracht

Android File Transfer is een free app voor Android-apparaten. Het ondersteunt macOS 10.7 en hoger en maakt het gemakkelijk om een ​​Android-telefoon op een Mac aan te sluiten en bestanden te bekijken en over te zetten tussen elk Android-apparaat en Mac-computer (en vice versa).

Het is helemaal free om te downloaden, maar het heeft kritiek gekregen omdat het onbetrouwbaar is, geen verbinding kan maken met apparaten en vaak crasht, dus de gebruiker moet Android File Transfer repareren. Er zijn ook enkele beveiligingsproblemen waarbij gebruikers hebben gemeld dat de app malware installeert wanneer u deze downloadt en installeert op uw Mac.

Android-bestandsoverdracht

Voordelen:

Volledig free om te downloaden Werkt met macOS 10.7 en hoger Ontworpen door Android

nadelen:

Lastig om ondersteuning te krijgen als je vastloopt Kan vaak geen verbinding maken met Android-apparaat

Hier leest u hoe u Android met Mac verbindt met Android File Transfer – volg gewoon deze stapsgewijze instructies:

Stap 1: Download Android File Transfer op uw Mac.

Stap 2: Open het bestand AndroidFileTransfer.dmg en sleep het naar Toepassingen.

Stap 3: Gebruik nu een USB-kabel om uw Android-telefoon of -tablet op uw Mac aan te sluiten.

Stap 4: Zorg ervoor dat uw apparaat is ingeschakeld.

Stap 5: Dubbelklik op Android File Transfer op uw Mac.

U zou nu alle bestanden en mappen op uw Android-apparaat op uw Mac moeten kunnen bekijken alsof het gewoon een andere schijf is. U kunt ook bestanden verwijderen, wijzigen of kopiëren/overdragen.

Oplossing 2: MacDroid

MacDroid is software die is ontworpen voor Mac en waarmee u Android via USB op Mac kunt aansluiten om bestanden te bekijken en over te zetten. Het werkt via USB (geen draadloze verbinding) en is compatibel met macOS 10.10 of hoger. Het ondersteunt ook alle Android- en MTP-apparaten en kost vanaf $ 19,99 per jaar voor een abonnement, jaarlijks gefactureerd met automatische verlenging.

Met de software kunt u uw Android-apparaat (telefoon of tablet) als schijf op Mac koppelen, zodat u zowel interne als externe opslag kunt bekijken. Het biedt ook twee bedieningsmodi: ADB-modus, ontworpen voor meer geavanceerde gebruikers, en MTP-modus, ideaal voor beginners.

MacDroid-app

Voordelen:

Werkt met alle Android-apparaten Ondersteunt macOS 10.10 en nieuwer Betaalbaar automatisch verlengend jaarabonnement Twee verschillende bedieningsmodi Bekijk de interne en externe opslag van het apparaat Bewerk bestanden op uw Mac zonder ze over te zetten

nadelen:

Beperkt free versie, PRO kost $ 19,99 per jaar Kan geen draadloze verbinding maken, alleen via USB

Vraagt ​​​​u zich af hoe u een Android-telefoon via USB op een Mac kunt aansluiten met behulp van MacDroid? Volg gewoon onze stapsgewijze instructies hieronder.

Verbinding maken via MTP-modus (single-threaded), snel en gemakkelijk voor beginners:

Stap 1: Start na het downloaden en installeren MacDroid op uw Mac.

Stap 2: Zorg ervoor dat uw Android-apparaat is ingeschakeld en verbind Android vervolgens met Mac via een USB-kabel.

Stap 3: Selecteer in het pop-upvenster dat op het scherm van uw apparaat verschijnt Bestandsoverdracht.

Stap 4: Open in MacDroid het menu Apparaten en selecteer uw telefoon in de lijst aan de linkerkant.

Stap 5: Kies MTP-modus.

MTP-modus van de MacDroid

Stap 6: Klik op Mount (rechtsonder).

Stap 7: Selecteer vervolgens Android-telefoon > Telefoon om alle bestanden en mappen op uw telefoon te zien. U kunt ook Kaart selecteren om bestanden op de externe SD-kaart van uw telefoon te bekijken.

Android verbinden met Mac via ADB (multi-threaded) modus, voor meer gevorderde gebruikers:

Stap 1: Download en installeer de app op uw Mac-computer.

Stap 2: Start MacDroid.

Stap 3: Verbind uw Android-apparaat met uw Mac via een USB-kabel.

Stap 4: Open in de app het menu Apparaten en selecteer ADB-modus.

Stap 5: Vink op uw Android-apparaat het vakje Deze computer altijd toestaan ​​aan en tik vervolgens op OK.

ADB-modus van de MacDroid

Stap 6: Selecteer uw Android-apparaat in de lijst in MacDroid, klik op Koppelen.

Stap 7: Selecteer Android-telefoon > Opslag om bestanden te bekijken en over te zetten.

Methode 2. Draadloze Сverbinding

Als je Android niet met MacBook wilt verbinden via Android USB connect, hoe zit het dan met een draadloze verbinding? Er zijn verschillende manieren om je telefoon of tablet draadloos met je Mac te verbinden. Laten we eens kijken naar een paar van de beste manieren.

Oplossing 1: Bluetooth

Een van de beste manieren om Android verbinding te maken met Mac is via Bluetooth. Zijn free, gemakkelijk te doen, en duurt slechts een paar minuten om in te stellen. Zorg ervoor dat je Android-telefoon of -tablet in de buurt van je Mac is terwijl je dit doet, want Bluetooth kan gemakkelijk worden losgekoppeld als je buiten bereik bent.

Verbind Android met Mac via Bluetooth

Voordelen:

Free verbinden Eenvoudig te doen Geen software om te downloaden of te installeren

nadelen:

Geen ondersteuning beschikbaar als er iets misgaat Het overzetten van grote hoeveelheden gegevens/meerdere bestanden kan traag zijn Heeft een beperkt bereik, dus u moet uw Android-apparaat in de buurt van uw Mac houden

Hier zijn de stapsgewijze instructies die u moet volgen om de Android-telefoon via Bluetooth met de Mac te verbinden:

Stap 1: Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld voor beide apparaten.

Stap 2: Ga op Mac naar Systeemvoorkeuren > Bluetooth. Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld en dat u “Nu vindbaar als” en uw apparaatnaam zou moeten zien.

Stap 3: Ga op je Android-apparaat naar Instellingen > Bluetooth en zorg ervoor dat het is ingeschakeld.

Stap 4: U zou uw Mac in de lijst moeten zien staan.

Stap 5: Controleer of de koppelingscodes overeenkomen en klik vervolgens op beide apparaten op Koppelen.

Stap 6: Om bestanden van Android naar Mac te verzenden, ga naar Systeemvoorkeuren > Delen en zorg ervoor dat het vakje naast Bluetooth delen is aangevinkt.

Stap 7: Klik op het pictogram Delen op uw Android-apparaat.

Stap 8: Selecteer de bestanden die u wilt delen.

Oplossing 2: wifi

Een andere geweldige manier om een ​​Android-telefoon met een Mac te verbinden zonder een Android USB-computerverbinding, is door AirDroid te gebruiken. AirDroid is een Android-app die ook een webversie heeft.

U kunt kiezen tussen de free versie, waarmee Android verbinding kan maken met de computer voor maximaal twee Android-apparaten en een limiet stelt aan bestandsgroottes en de hoeveelheid gegevens die u per maand kunt overdragen, of toegang krijgt tot premiumfuncties en alle limieten verwijdert vanaf $ 2,50 per maand.

Met dit alternatief voor Android File Transfer kun je Android verbinden met Mac en bestanden overzetten, je Android-apparaat op afstand bedienen, je telefoonscherm spiegelen op Mac en zelfs sms en meldingen op je Mac beheren.

AirDroid-app

Voordelen:

Free of premium-versie Android-app of webversie Ontwikkelaars die reageren op feedback en ondersteuningsverzoeken Geniet naast bestandsoverdracht van functies zoals spiegelen, afstandsbediening en sms-/meldingsbeheer op uw Mac

nadelen:

Kan fouten bevatten Soms lukt het niet om verbinding te maken met QR-code inloggen werkt niet altijd

Hier leest u hoe u een Android-telefoon draadloos met de Mac verbindt met AirDroid:

Stap 1: Download en installeer de AirDroid-app op uw Android-apparaat.

Stap 2: Ga op je Mac naar AirDroid.com.

Stap 3: Maak een free account en meld u aan met de QR-code, uw e-mail of uw Facebook-, Google- of Twitter-account.

Stap 4: Uw apparaat zou nu draadloos met uw Mac moeten zijn verbonden via AirDroid, en u zou bestanden moeten kunnen bekijken en overdragen en uw apparaat vanaf uw Mac kunnen beheren.

Methode 3. Cloudservices

Wilt u geen extra software downloaden of een van de bovenstaande methoden gebruiken om Android verbinding te maken met de computer? Er is een andere manier. U kunt Android verbinden met Mac met behulp van cloudservices zoals Dropbox of OneDrive, of met behulp van het Google-ecosysteem (Google Drive, Google Photos, enz.).

Dit is snel en gemakkelijk te doen, hoewel u een account bij een van deze cloudopslagproviders moet instellen als u er nog geen heeft.

Als je bestanden overzet of opslaat die gevoelig materiaal bevatten (bijvoorbeeld foto’s overzetten van Android naar Mac), wil je misschien een van de andere methoden in dit artikel gebruiken, aangezien je bestanden beschikbaar zijn in de cloud. Alleen jij kunt ze bekijken, maar het risico bestaat dat anderen er toegang toe hebben als je account wordt gehackt.

Google Drive

Voordelen:

Eenvoudig in te stellen Gebruikt geen ruimte op de harde schijf van uw Mac Kan een back-up van uw telefoon maken in de cloud zonder opslagruimte op uw Mac te gebruiken
Free afhankelijk van hoeveel opslagruimte je hebt in je cloudaccount/wat je overzet

nadelen:

Kan traag zijn om verbinding te maken en bestanden over te zetten Niet geschikt voor extreem persoonlijke of gevoelige bestanden omdat ze in de cloud zijn opgeslagen. U moet betalen als u een back-up maakt van veel gegevens, aangezien de meeste cloudproviders slechts beperkte opslagruimte bieden voor free

Als je je afvraagt ​​hoe je Android met Mac kunt verbinden via cloudservices, volg dan deze handige stapsgewijze instructies. Voor dit voorbeeld gebruiken we Google Drive, maar je kunt ook instructies vinden voor het gebruik van Dropbox en OneDrive:

Stap 1: Ga eerst naar drive.google.com op je Mac en log in of maak een account aan.

Stap 2: Download en installeer de Google Drive-app op je Android-telefoon of -tablet.

Stap 3: Log in op uw Google Drive-account in de app op uw apparaat.

Stap 4: Tik op het Plus-symbool.

Stap 5: Tik op Uploaden en navigeer vervolgens naar de bestanden die u wilt uploaden.

Stap 6: U kunt geüploade bestanden in Mijn Drive bekijken totdat ze zijn verplaatst.

Het kan even duren voordat bestanden zijn overgezet als u meerdere of grote bestanden overzet.

Conclusie

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te zien dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn om een ​​Android-verbinding met Mac te maken. We hopen dat het u ook heeft geholpen om de verschillende methoden te verkennen om Android met Mac te verbinden en om de juiste methode voor uw behoeften te kiezen.

Iedereen is anders, en hoewel sommigen misschien liever verbinding maken via Bluetooth, gebruiken anderen misschien liever software zoals MacDroid en een bekabelde USB-verbinding, dus het is belangrijk om de beste methode voor jou te kiezen.

FAQ

Ja, dat kan, en er zijn verschillende manieren waarop u een Android-telefoon op een Mac-computer kunt aansluiten. Deze omvatten het gebruik van een bekabelde (USB) verbinding en apps van derden, via Bluetooth, via wifi met AirDroid en het gebruik van cloudservices zoals Google Drive, Dropbox of OneDrive.

De beste manier om Android via USB met Mac te verbinden, is door Android File Transfer te gebruiken (voor free) of een tool zoals MacDroid. Sluit gewoon uw telefoon via een USB-kabel aan op uw Mac en volg onze stapsgewijze instructies hierboven voor uw methode naar keuze.

MTP-verbinding of Media Transfer Protocol-verbinding is een modus voor één bewerking waarmee u eenvoudig Android op MacBook kunt aansluiten en bestanden van uw Android-apparaat naar uw Mac kunt bekijken en overbrengen.

ADB-verbinding of Android Debug Bridge-verbinding is een modus voor meerdere bewerkingen die is ontworpen voor meer geavanceerde gebruikers. Het is sneller en biedt meerdere gelijktijdige verbindingen, met meer opties die je kunt aanpassen, maar het is niet geweldig voor beginners.

U kunt een Android-telefoon draadloos met de Mac verbinden via Bluetooth en door onze stapsgewijze handleiding hierboven te volgen. Als alternatief kunt u een app zoals AirDroid downloaden en Wi-Fi gebruiken om uw Android-telefoon en Mac te verbinden en bestanden over te zetten of te bekijken.

0 Shares:
You May Also Like