Hoe alle gratis streaming-tv op te nemen voordat het weg is

playonhero

Om mensen te helpen de tijd thuis door te brengen tijdens de coronaviruspandemie, hebben verschillende tv-netwerken gratis films en shows gestreamd. HBO heeft bijvoorbeeld bijna 500 uur gratis programmering opengesteld voor niet-abonnees, terwijl CBS All Access zelfs aan eerdere klanten 60 dagen proefversies heeft aangeboden. Epix biedt ook een proefperiode van 30 dagen aan via Amazon Prime, en verschillende andere diensten bieden uitgebreide proefversies via het Roku-kanaal.

Dit zijn geen simpele daden van vrijgevigheid. Uiteindelijk zullen de gratis proefversies opdrogen en zullen de weggeefacties verdwijnen, waarna van u wordt verwacht dat u betaalt voor al die shows die u aan het kijken bent.

Gelukkig is er een oplossing: met een service genaamd PlayOn kun je films en shows opnemen van online bronnen zoals Netflix, Amazon Prime, HBO en CBS All Access. De resulterende videobestanden zijn van jou om te bewaren, zelfs als je je niet meer hebt geabonneerd op de services waarvan die bestanden afkomstig zijn. Als we in de nabije toekomst grotendeels thuis blijven, is dit misschien het moment om gratis films en shows in te slaan om later te bekijken.

Hoe PlayOn streaming video opneemt

PlayOn biedt twee versies van zijn service aan. PlayOn Desktop neemt video’s op elke Windows-pc op en is momenteel te koop voor $ 35. Het is ook beschikbaar als abonnement, geprijsd op $ 5 per maand of $ 20 per jaar.

Voor degenen die geen Windows-computer hebben, kan PlayOn Cloud video’s opnemen via zijn eigen servers en deze vervolgens opslaan in de mobiele app voor iOS of Android. Deze service wordt echter snel duurder dan de desktopversie: met een huidige verkoop kun je 100 opnamen opslaan voor $ 15, met maandelijkse abonnementen ook beschikbaar.

playonhbo

In beide gevallen is het proces vergelijkbaar: log in op je streamingdiensten via het instellingenmenu van de PlayOn-app en selecteer vervolgens de streamingdienst (of “kanaal”) waarvan je de programma’s wilt opnemen. (Als je een desktopcomputer hebt met een secundaire of externe harde schijf, moet je die schijf ook selecteren in de PlayOn-instellingen voordat je iets opneemt.) PlayOn geeft vervolgens de inhoud van elk kanaal weer in een reeks lijsten waar je doorheen kunt bladeren.

Om een ​​opname te starten, sleept u een programma naar de opnamewachtrij in de linkerzijbalk of klikt u op de opnameknop voor een afzonderlijk seizoen of afzonderlijke aflevering. PlayOn biedt ook een “Off-Peak” DVR-optie, die u kunt gebruiken om ‘s nachts opnames te plannen wanneer minder mensen strijden om bandbreedte. Dit kan ook helpen om de belasting van uw pc overdag te verminderen als u hem voor uw werk gebruikt.

playonrecording

Nadat je wat opnamen hebt gemaakt, kun je de PlayOn-app gebruiken om de video’s te bekijken, ze naar andere apparaten te streamen of ze te hosten met alternatieve mediaserversoftware zoals Plex.

De gratis spullen vinden

Nadat je PlayOn hebt ingesteld, moet je nog steeds alle inhoud opsporen die tv-netwerken gratis weggeven.

Voor freebies van HBO is het beste pad via het Roku-kanaal, dat zelfs werkt als je geen Roku-speler hebt. Ga gewoon naar de Roku Channel-website, maak een gratis account aan en log in met die informatie via het menu Instellingen van PlayOn. U kunt vervolgens naar het Roku-kanaalgedeelte van de PlayOn-app navigeren, waar “HBO – Gratis tv-programma’s” een van de mapopties is.

playon-instellingen

Sommige premium videoservices bieden ook verlengde gratis proefversies van 30 dagen via Roku Channel, waaronder Showtime, Noggin en Smithsonian Channel Plus. Zodra je die abonnementen hebt toegevoegd, kun je ze ook vinden en opnemen via de PlayOn-menu’s. Onthoud dat je deze gratis proefperiodes onmiddellijk kunt annuleren (via deze link) en ze nog steeds kunt gebruiken voor de duur van de proefperiode.

Dezelfde trucs werken ook met Amazon Prime Video, hoewel je een Prime-lidmaatschap nodig hebt om te profiteren. Als je al Prime-lid bent, overweeg dan om de gratis proefperiode van 30 dagen van Epix toe te voegen om zijn films en originele shows op te nemen. (Nogmaals, je kunt onmiddellijk annuleren nadat je dit hebt gedaan en nog steeds van de proefperiode genieten.)

playonprime

Ondertussen biedt CBS All Access uitgebreide proefversies, zelfs aan degenen die zich eerder op de service hebben geabonneerd. Probeer tijdens het afrekenen de code “GIFT” te gebruiken om 30 dagen gratis te krijgen, gebruik daarna de code “ENJOY” om er nog 30 te krijgen. Nadat je dit hebt gedaan, kun je PlayOn gebruiken om al die nieuwe inhoud (, ) op te nemen die CBS heeft uitgebracht.

Is PlayOn het waard?

Als je je afvraagt ​​of dit legaal is, heeft PlayOn zichzelf altijd vergeleken met een videorecorder of DVR die video’s kopieert voor persoonlijk gebruik. De gebruikersnaam en het IP-adres verschijnen aan het begin van elke opname om delen te ontmoedigen, en hoewel sommige streamingproviders erop wijzen dat hun servicevoorwaarden opnemen niet toestaan, is het overtreden van die voorwaarden niet hetzelfde als het overtreden van de wet . Het feit dat PlayOn al meer dan een decennium bestaat, is een sterke aanwijzing dat de service juridisch duidelijk is.

Het grotere probleem, althans met PlayOn’s desktopsoftware, is dat Adobe Flash automatisch wordt geïnstalleerd. PlayOn werkt door video vast te leggen terwijl deze in een verborgen venster wordt uitgevoerd, en sommige videosites hebben nog steeds Flash nodig om af te spelen, ondanks de geschiedenis van beveiligingsproblemen. Ik heb altijd vermeden om PlayOn op lange termijn geïnstalleerd te houden, omdat ik niet wil dat Flash een permanent thuis op mijn pc heeft.

Het goede nieuws is dat Adobe van plan is om Flash eind 2020 te beëindigen, waarna alle grote browsers het niet meer zullen ondersteunen. Jeff Lawrence, de CEO van PlayOn-ontwikkelaar MediaMall Technologies, vertelde me via e-mail dat de software al werkt met sites die HTML5 gebruiken, dus hopelijk kan Flash voorgoed verdwijnen zodra elke videosite het niet meer gebruikt.

De software van PlayOn heeft ook enkele andere gebreken. Bij het samenstellen van deze kolom moest ik verschillende opnames opnieuw plannen nadat ze zonder duidelijke reden waren mislukt, en op een gegeven moment verdwenen al mijn opnames uit de PlayOn-app. Ze staan ​​nog steeds op mijn harde schijf, toegankelijk via mijn Plex-server, maar PlayOn herkent ze niet meer. PlayOn mist ook enkele inhoudsbronnen die leuk zouden kunnen zijn om te hebben, zoals Apple TV+, Pluto TV en de overgrote meerderheid van individuele kanaal-apps die TV Overal-authenticatie gebruiken.

Houd er ook rekening mee dat PlayOn video’s opneemt met een maximale resolutie van 720p. Dat zal voor veel kabel- of tv-programma’s geen probleem zijn, maar als je hoopt Netflix- of Disney+-programmering in 4K of zelfs 1080p op te nemen, heb je pech.

Die problemen dragen bij aan een gevoel van gammelheid dat PlayOn in de loop der jaren nooit helemaal heeft kunnen afschudden, en ik verwacht niet dat dat aanzienlijk zal verbeteren. Lawrence vertelde me dat, hoewel MediaMall de kanaalondersteuning van PlayOn Desktop zal blijven behouden, het geen nieuwe functies voor de software ontwikkelt, omdat het zich meer richt op de PlayOn Cloud-service. (Ik vermoed dat het lucratiever is gezien het terugkerende inkomstenmodel.)

Maar uiteindelijk werkt PlayOn zoals geadverteerd, en er is niets anders dat erop lijkt. Zelfs als een kortlopend abonnement kan het de moeite waard zijn om PlayOn te gebruiken om zoveel mogelijk gratis dingen te pakken te krijgen. Anders betaal je in de toekomst veel meer voor datzelfde entertainment.

0 Shares:
You May Also Like