Hoe Alexa en Google Assistant je laten weten wanneer ze beginnen – en stoppen – met luisteren

google home and amazon echo listening

We hebben je in het verleden laten zien hoe je je Amazon Echo of Google Home slimme luidspreker kunt laten blijven luisteren na een eerste spraakopdracht, maar hoe weet je zeker wanneer ze hebben geluisterd? Er is een gemakkelijke manier om erachter te komen.

Zowel de slimme luidsprekers van Amazon als Google (zoals de Echo Dot en de Nest Mini) en slimme schermen (bijvoorbeeld de Echo Show en de Nest Hub Max) luisteren naar respectievelijk de wekwoorden “Alexa” of “Hey Google”, maar pas nadat je Alexa of Google Assistant hebt opgeroepen, zullen ze je verzoeken opnemen en naar de cloud verzenden.

Standaard stoppen Alexa en Google Assistant met luisteren zodra ze een opdracht hebben uitgevoerd of een vraag hebben beantwoord, hoewel (zoals we eerder hebben uitgelegd) je ze ook kunt instellen om te blijven luisteren voor vervolgvragen. Als je de instelling “Follow-up Mode” (voor Alexa) of “Continued Conversation” (voor Google Assistant) hebt ingeschakeld, blijft je apparaat nog enkele seconden luisteren voor het geval je meer vragen wilt stellen of meer spraakopdrachten wilt geven .

Beide klassen slimme luidsprekers en schermen hebben al visuele aanwijzingen die u laten weten wanneer ze wakker zijn en naar vragen of opdrachten luisteren. Voor Alexa zie je een blauwe halo rond de bovenkant van een Echo-luidspreker (met een turquoise segment dat de richting aangeeft van waaruit de microfoons je stem hebben bepaald). Op de Echo Show ziet u een horizontale blauwe lijn onderaan het scherm; nogmaals, met een turquoise segment dat de richting aangeeft van waaruit het je stem hoorde.

Amazon echo luisteren

Op Google-luidsprekers lichten vier gekleurde LED’s bovenop het apparaat op (de Google Home Mini toont vier witte LED’s) en door Google Assistant aangedreven schermen tonen een horizontale balk bovenaan het scherm met vier pulserende stippen aan de linkerkant hoek.

Als je wilt, kun je echter ook je Echo- of Google Home-apparaten instellen om je hoorbare signalen te geven dat ze luisteren. Beter nog, je kunt een audiosignaal inschakelen waarmee je weet dat Alexa of Google Assistant hebben geluisterd. (Houd er nogmaals rekening mee dat uw Echo- en Google Home-apparaten altijd luisteren naar hun respectievelijke wake-woorden.)

google home luisteren

Schakel “verzoek” -geluiden in voor Alexa

    Open de Alexa-app, tik op de Apparaten tabblad onderaan het scherm, tik op Echo & Alexaen selecteer vervolgens een Echo-luidspreker of -scherm. Onder de Algemeen sectie, tik op Geluiden en schakel vervolgens de Begin van aanvraag en/of Einde van aanvraag instellingen.

Schakel ‘start’- en ‘einde’-geluiden in voor Google Assistent

    Open eerst de Google Home-app, tik op een Google Home- of Nest-speaker of -scherm op het startscherm en tik vervolgens op de Apparaat instellingen knop (het is degene die eruitziet als een klein tandwiel, bijna bovenaan). Scroll naar beneden naar de Apparaat instellingen sectie en tik op Toegankelijkheid. Schakel de in Startgeluid afspelen en/of Stop geluid afspelen instellingen.

Als je nu “Alexa” of “OK Google” zegt, hoor je een tweetonige piep wanneer Alexa of Google Assistant begint te luisteren naar opdrachten, en een tweede, iets andere toon (of een paar tonen, in het geval van Google Assistant) ) wanneer uw apparaat niet meer actief luistert.

0 Shares:
You May Also Like