Hisense R8F 4K UHD smart TV review: deze Roku-aangedreven tv levert veel waar voor je geld

front view small

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zeer goed beeld voor de prijsGebruiksvriendelijke Roku-interface en afstandsbedieningAantrekkelijk ontwerp

nadelen

Draadloze audio is beperkt tot gepatenteerde Roku-luidsprekers. Puristen zullen met hun tong kakelen over de waargenomen glinsterende en moiré-artefacten

Ons oordeel

Hisense’s R8F levert een goed beeld en een geweldig smart TV OS voor niet veel geld. Maar het is jammer dat Hisense je beperkt tot het gebruik van Roku-luidsprekers als je draadloze audio wilt.

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 1.279,91

De R8F-serie van Hisense is de tweedelijns tv-lijn van het bedrijf, maar je realiseert je het misschien niet als je er een in een winkel ziet staan. Met materiaal uit de echte wereld is de Hisense R8F alles waar de gemiddelde kijker naar op zoek is. Dat gezegd hebbende, -tier-sets leveren een nog betere beeldkwaliteit, en hoewel ik de Roku-ervaring in het algemeen geweldig vind, ben ik moe van de afwezigheid van Bluetooth-audio-ondersteuning die daarbij hoort.

De R8F die ik heb getest, is een 65-inch (64,5 inch diagonaal gemeten), 4K UHD (3840 × 2160) paneel met een verversingssnelheid van 60 Hz die 10-bits kleur levert (dat is een miljard tinten – veel meer dan het menselijk oog kan onderscheiden). Je krijgt ondersteuning voor Dolby Vision, HDR10 en HLG HDR, en de R8F duwt genoeg nits helderheid naar iets met HDR. Ik kan je niet vertellen waarom Hisense besloot om niet ook HDR10+ te ondersteunen, maar alles wat in dat formaat beschikbaar is, is ook beschikbaar in Dolby Vision; dus dat is uiteindelijk niet echt een probleem.

De 65-inch R8F is te koop voor $ 700, terwijl de 55-incher voor $ 500 wordt verkocht. Het enige verschil buiten het voor de hand liggende is dat het kleinere model 56 zones heeft in zijn volledige array-achtergrondverlichting, terwijl de grotere set 60 zones heeft.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste smart-tv’s, waar u beoordelingen van concurrerende producten vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen.

Ontwerp en functies

De I / O-poortarray aan de achterkant van de R8F is meer dan voldoende, vooral gezien het feit dat de tv, zoals de meeste, alles kan streamen wat je wilt zonder een buitenboordmotor (zoals ik al zei, deze gebruikt het Roku-besturingssysteem) . Er zijn vier HDMI-poorten, waarvan één het Audio Return Channel (ARC) ondersteunt; een USB-poort voor het afspelen van media van opslagapparaten zoals USB-sticks (toetsenborden en muizen worden niet ondersteund); en coax voor antenne- of satelliet-/kabelverbinding. Wi-Fi wordt ondersteund op 802.11ac-niveau en er is ook een 10/100 ethernetpoort.

poorten klein

De R8F is vooral aantrekkelijk voor mensen met legacy-apparatuur, omdat je ook RCA analoge audio-ingangen, een eerlijke composiet video-ingang, een 3,5 mm koptelefoonaansluiting, 3,5 mm stereo line-out en een optische S/PDIF zult tegenkomen. digitale audio-uitgang voor aansluiting op een oudere soundbar of audiosysteem zonder HDMI-ondersteuning. Andere functies zijn onder meer ondersteuning voor Google Assistant en Amazon Alexa slimme luidsprekers.

Geen van de Roku-tv’s van Hisense of TCL die ik onlangs heb beoordeeld, laat je je eigen Bluetooth-luidsprekers of -hoofdtelefoons koppelen. Ik heb een paar Sony-oortelefoons waar ik erg dol op ben, en het is op zijn zachtst gezegd vervelend om een ​​aparte Bluetooth-zender te gebruiken om ze te gebruiken. Misschien is dit zodat Roku je kan overtuigen om zijn eigen draadloze luidsprekers te kopen, die alleen bruikbaar zijn met Roku-tv’s.

Afstandsbediening en gebruikersinterface

De Roku-interface van de R8F is efficiënt ingedeeld en uiterst gemakkelijk te navigeren, zelfs als ik er een paar puntjes op de i moet zetten. Om te beginnen zijn er te veel stappen nodig om van ingang te veranderen (ik schakel regelmatig heen en weer tussen een computerfeed en over-the-air-tv), en ik hou er niet van om Plex als de enige optie te hebben voor het streamen van films vanaf mijn NAS box – ik zou liever hebben dat ze VLC aan de mix toevoegen.

Roku heeft zojuist het besturingssysteem bijgewerkt met een meer dan behoorlijke kanaalgids. Het was een leuke verrassing toen ik een andere Roku-tv die ik aan het testen was, bijwerkte, maar ik wou dat er een optie was om het te beperken tot alleen het tonen van favorieten. In plaats daarvan worden deze bovenaan de lijst geplaatst en moet u scrollen om ze te vinden. Er is momenteel ook geen manier om handmatig een favoriet toe te voegen, ze worden door Roku toegevoegd op basis van uw gebruik. Geef me de mogelijkheid om mijn eigen favorieten samen te stellen, dank je.

roku vr klein

De meegeleverde Roku-afstandsbediening maakt verbinding via RF en is gemakkelijk te leren, hoewel het nog beter zou zijn als je de sneltoetsen (waarop serviceproviders betalen om te adverteren) opnieuw zou kunnen toewijzen aan andere functies of services. Immers, als u zich niet abonneert op de geadverteerde diensten, nemen die knoppen waardevolle ruimte in beslag, maar doen ze absoluut niets voor u. Roku maakt het daarentegen gemakkelijk om het startscherm te personaliseren, zodat je de services waarop je geabonneerd bent centraal kunt stellen en de rest naar locaties kunt pushen waar je je tijd niet verspilt.

Dit is een van Roku’s betere afstandsbedieningen (hoewel niet de beste, omdat hij geen koptelefoonaansluiting heeft). Het heeft een ingebouwde microfoon en kan eenvoudige spraakopdrachten herkennen voor functies zoals zoeken, afspelen/pauzeren, opnieuw afspelen (streaminginhoud zeven seconden terugspringen en tijdelijk ondertiteling inschakelen) en een paar andere. Je kunt ook de mobiele Roku-app downloaden en installeren op je Android- of iOS-apparaat, wat handig is voor die momenten waarop je het echte werk niet kunt vinden en geen tijd wilt besteden aan het zoeken.

Afgezien daarvan is Roku een geweldige optie voor de meeste gebruikers.

Prestatie

Gezien de prijs denk ik dat de gemiddelde kijker meer dan tevreden zal zijn met het beeld van de R8F. Het verwerkte elke real-world testvideo die ik erin gooide heel goed. Als je kieskeurig of obsessief bent over je tv-beeld, heb ik hier en daar wat problemen opgemerkt; maar het zijn dezelfde tekortkomingen die je zult tegenkomen bij tv’s die vier keer zoveel kosten, zij het in mindere mate. De Hisense R8F is een zeer goede tv.

Zoals ik al zei, zijn er 60 zones in de array-achtergrondverlichting (56 op het 55-inch model), en deze tv kan ze redelijk goed aan, aangezien de R8F in staat is om ongeveer 692 nits naar je te gooien. Er is behoorlijk wat bloeding, maar het kan erger zijn, en het scherm is helder genoeg om HDR goed te renderen, zo niet zo levendig als de duurdere concurrentie kan.

De kleur van deze tv is niet bijzonder nauwkeurig, maar het kleurengamma is breed en scheef op wat ik een prettige manier vond. De kleurenmeter vertoonde nogal wat kleurvervuiling in groen en rood, maar toen ik alles door elkaar mengde, merkte ik dat ik er nooit aan dacht – en ik irriteer me snel aan onaangename scheeftrekkingen. De kleur van Sony is ook minder nauwkeurig dan sommige, en een heleboel gebruikers worden erdoor aangetrokken. Met andere woorden, kleurnauwkeurigheid, hoewel belangrijk, is niet het alles-in-één van een goede foto.

r8 links klein

Bewegingscompensatie is redelijk goed gezien het feit dat de R8F een 60Hz-paneel is. Het is niet wat ik heb gezien, maar het beste is gereserveerd voor 120Hz-tv’s die meer frames kunnen gebruiken bij het vloeiend maken. U moet echter de “Motion Rate 240”-specificatie van Hisense negeren, omdat deze compenserende technieken samenvoegt die nog effectiever zijn op echte 120Hz-sets.

De benchmarkschijf van Spears & Munsil die ik in mijn recensies gebruik, onthulde dat glinstering en moiré een beetje een probleem waren met zeer gedetailleerde scènes, maar dat hoort bij de cursus voor deze prijs en ik vond het fenomeen gemakkelijk genoeg om mee te leven. Maar nogmaals, de enige tv die ik tot nu toe heb gezien die in de buurt komt van het elimineren van dit soort artefacten, is de veel duurdere Samsung Q900 8K UHD.

Zwarten zijn ondertussen – oké. Er is bloeding, zoals ik al zei, maar het wordt eigenlijk alleen een probleem met kleine heldere gebieden omringd door veel zwart. Dit zal tot op zekere hoogte het geval blijven met alle lcd-tv’s met led-achtergrondverlichting, misschien in ieder geval totdat Hisense’s twee-lcd-tv’s met dubbele afbeelding op de markt komen. Houd er ook rekening mee dat de hierboven genoemde kritieken voor beeldpuristen zijn.

Leuk voor de prijs

Vergeleken met een tv van twee keer de prijs van slechts een paar jaar geleden – nou, er is echt geen vergelijking: de R8F blaast tv’s weg die destijds voor $ 1.500 werden verkocht. De intense concurrentie in de sector heeft fabrikanten ertoe aangezet de beeldkwaliteit de afgelopen jaren enorm te verbeteren.

De Hisense R8F is een geweldige tv voor de prijs en de Roku-interface-ervaring is misschien wel de beste in de branche. Houd alleen rekening met de Bluetooth-audiobeperking.

Jon is een muzikant, voormalig x86/6800-programmeur en een lange tijd (eind jaren 70) computerliefhebber die in de baai van San Francisco woont.

0 Shares:
You May Also Like