Hisense onthult 8K- en dual-cell 4K-tv’s voor de Amerikaanse markt

u9dg hero shot 2

Tv-fabrikant Hisense heeft vandaag zijn reeks tv’s voor 2021 onthuld, in een van de meest vermakelijke virtuele productaankondigingen ooit, dankzij de komische stijl van acteur/komiek Joel McHale (en metgezel).

Bovenste plank

De sterren van de nieuwe line-up zijn de U800GR 8K UHD smart TV en de U9DG dual-cell, 4K UHD TV’s, beide verkrijgbaar als 75-inch modellen. De laatste is een Android-tv met kwantumdots die twee LCD-lagen combineert om extreem gedetailleerde controle over de achtergrondverlichting te bieden: twee miljoen lokale dimzones (de meeste hebben honderden). Het resultaat komt dicht in de buurt van OLED-zwarttinten en een geweldig contrast. Eerlijk gezegd heb ik er een gezien. Ze zijn leuk.

De U800GR is, nou ja, 8K UHD met 4K-opschaling en beschikt over quantum-dot-kleuren, 1.000 nits piekhelderheid, Dolby Vision en het Roku-besturingssysteem.

mainstream

De rest van de nieuwe 4K UHD-tv’s zijn allemaal voorzien van het Android TV-besturingssysteem, quantum dots en full-array dimming. Het instapmodel, 60Hz, U6G wordt geleverd in 50-, 55-, 65- en 75-inch modellen en biedt 600 nits helderheid. Dat is genoeg om HDR recht te doen.

u8g kant

De volgende op de ladder is de 120Hz, 1.000 nit, U7G die volledig op gamers is gericht en een variabele verversingssnelheid, automatische lage latentie en Freesync premium toevoegt. Merk op dat die gamefuncties ook beschikbaar zijn op alle tv’s, met uitzondering van de U6G. De U7G komt in 55-, 65- en 75-inch smaken.

De tophond van de Hisense mainstream-sets is de U8G, verkrijgbaar in 55- en 65-inch varianten, met alle functies van de U7G, maar maar liefst 1.500 nits piekhelderheid. Tot op heden hebben we alleen dat helderheidsniveau van Samsung gezien.

Goed spul

De tv’s van Hisense zijn drastisch verbeterd sinds onze eerste blik een paar jaar geleden. Dit jaar zijn ze allemaal 4K UHD of 8K UHD, ze hebben allemaal een quantum-dot-kleur en ze hebben allemaal full-array dimming. Dat is vooruitgang. Kijk voor onze aanstaande review van de U8G.

0 Shares:
You May Also Like