Hier leest u hoe u uw abonnementen voor streaming tv controleert, zodat u geen geld verspilt

apple tv remote control

In een perfecte wereld zou ieder van ons voldoende tijd en energie hebben om al onze abonnementsvideokosten te controleren. We konden spreadsheets bijhouden, regelmatig onze bankafschriften controleren en nooit vergeten te annuleren.

De werkelijkheid is natuurlijk rommeliger. Tussen werk, gezin en huishoudelijke verplichtingen, is het beëindigen van onnodige abonnementen misschien wel het laatste waar u aan denkt aan het eind van de dag. Het helpt niet dat veel abonnementsdiensten uw creditcard gebruiken zonder enige vorm van voorafgaande kennisgeving.

Hoewel ik nog steeds denk dat onmiddellijke annulering de beste strategie is voor elke streaming-tv-service die je niet het hele jaar door wilt houden, kan een beetje extra controle geen kwaad. Hier zijn enkele links en tools die kunnen helpen om stiekeme kosten op te sporen:

Controle op grote streamingdiensten

Om direct uw abonnementsstatus bij grote streamingdiensten te controleren, gaat u naar hun respectievelijke accountpagina’s en logt u in. Hieronder staan ​​directe links voor verschillende belangrijke diensten, samen met annuleringslinks waar ik ze kan vinden:

“Kanalen”-abonnementen en in-app-facturering

Om de zaken nog ingewikkelder te maken, bieden verschillende streaming-tv-platforms nu hun eigen abonnementswinkels en in-app-factureringssystemen, zodat u zich kunt aanmelden voor kanalen zoals HBO, Showtime, Starz en Epix zonder dat u uw betalingsgegevens elke keer opnieuw hoeft in te voeren.

Hoewel deze winkels handig zijn voor het beheren van een groot aantal abonnementen op één plek, zijn ze allemaal gescheiden van de andere en worden uw abonnementen niet van de ene winkel naar de andere overgedragen. Ze maken het aanmelden ook zo soepel mogelijk, met factuurgegevens die je misschien al in je bestand hebt; dus als u niet oppast, kunt u ongewenste of zelfs dubbele abonnementen krijgen.

Amazon heeft bijvoorbeeld een service genaamd Prime Video Channels, die beschikbaar is op Fire TV-apparaten en via de Prime Video-app op andere apparaten. Als u een Prime- of Fire TV-gebruiker bent, moet u de pagina Uw Prime-videokanalen beheren controleren om er zeker van te zijn dat u zich niet per ongeluk ergens voor heeft aangemeld.

Roku biedt ook een abonnementswinkel via The Roku Channel, een app die voornamelijk beschikbaar is via Roku-streamingspelers en smart-tv’s. Hiermee kunt u zich aanmelden voor services met alle betalingsinformatie die u al bij Roku hebt geregistreerd. Bovendien biedt Roku in-app-facturering voor bepaalde services, zoals Hulu. Als je een Roku-gebruiker bent, kun je via deze link actieve abonnementen bekijken.

Apple biedt ondertussen een abonnementswinkel met de naam Apple TV Channels, beschikbaar op Apple TV, Roku-spelers, Fire TV-apparaten en bepaalde smart-tv’s. Veel individuele iOS- en Apple TV-apps accepteren ook abonnementen via het in-app-factureringssysteem van Apple. Als je een iOS-apparaat gebruikt, of iTunes op een Mac of pc hebt geïnstalleerd, kun je al deze abonnementen bekijken en beheren via deze link.

Ten slotte was er een periode waarin Spotify abonnementen op Hulu met korting bundelde. Als je gebruik hebt gemaakt van die aanbieding (die niet langer beschikbaar is) en Hulu wilt annuleren, moet je dit doen via het accountsysteem van Spotify.

De beste manier om uw abonnementen op streaming video te controleren, is natuurlijk om te zien wat er op uw creditcardafschriften wordt weergegeven. Maar als je niet de gewoonte hebt om dit regelmatig te doen, of als je problemen hebt met het ontleden van de overtollige woordenstroom die je bankrekening gebruikt, kunnen apps voor betalingsmonitoring zoals Truebill, Trim en Hiatus helpen. Met deze apps kun je een bankrekening of creditcard koppelen, en ze zullen eventuele terugkerende betalingen opsporen op basis van je eerdere factureringsgeschiedenis.

waargebeurd

Ik heb alle drie de bovengenoemde services geprobeerd en ik vind Truebill het beste voor het bewaken van abonnementen. De app, die beschikbaar is voor zowel iOS als Android, heeft een speciaal tabblad voor “terugkerende” abonnementen, samen met een kalender om toekomstige kosten te bekijken. U kunt ook meldingen ontvangen voor aanstaande abonnementsbetalingen.

Slechts één ding om in gedachten te houden: wanneer u zich voor het eerst aanmeldt voor de app, vraagt ​​Truebill u een prijs te kiezen waarvan u denkt dat deze redelijk is voor zijn services. Als u geen $ 0 per maand kiest, doet Truebill dat wel u in rekening brengen voor zijn eigen “Premium” -service via welke bankrekening u ook hebt aangesloten. Deze pagina op de website van Truebill legt uit wat is inbegrepen in de Premium-service. De app maakt dit echter niet helemaal duidelijk van tevoren, maar je kunt nog steeds $ 0 per maand kiezen en gratis abonnementsmonitoring gebruiken.

Met andere woorden, zelfs de tools die stiekeme abonnementskosten bestrijden, gebruiken hun eigen stiekeme tactieken. Wees voorzichtig daarbuiten.

Bijwerken: Een andere app voor abonnementsbeheer om uit te checken is Bobby, beschikbaar voor iPhone en Android. In tegenstelling tot Truebill, controleert het uw creditcards of bankrekeningen niet op abonnementen, dus u moet alle abonnementen waarvoor u betaalt handmatig toevoegen, maar het toont nog steeds uw gemiddelde maandelijkse abonnementskosten en biedt herinneringen wanneer betalingen eraan komen. Het is zeker eleganter dan het opzetten van een spreadsheet. (Met dank aan kfetty voor de tip.)

0 Shares:
You May Also Like