Hier leest u hoe u Amazon Prime Video kunt vergrendelen vóór de prijsstijging

Amazon Prime Video

Geconfronteerd met de dubbele dreiging van inflatie en de aanhoudende pandemie, verhoogt Amazon de vergoedingen voor Prime-leden, en dat betekent dat u binnenkort meer zult betalen voor Prime Video-streaming, naast andere Prime-voordelen.

Vanaf later deze maand zullen de jaarlijkse kosten van Amazon Prime stijgen van $ 119 naar $ 139, een steile stijging van $ 20 per jaar, terwijl maandelijkse leden hun vergoedingen zien stijgen van $ 12,99 naar $ 14,99.

Wanneer gaan de tariefsverhogingen in? Als je nieuw bent bij Prime, begin je de nieuwe tarieven te betalen vanaf 18 februari. Ondertussen zullen bestaande Prime-leden pas na 25 maart meer gaan betalen.

Dat betekent dat het nu een goed moment zou zijn om de oude Prime-tarieven vast te leggen door u aan te melden voor een jaarlijks lidmaatschap, voordat de nieuwe tarieven van kracht worden. Als je je voor de eerste keer aanmeldt bij Prime, heb je ongeveer twee weken om een ​​eenjarig lidmaatschap te bemachtigen voor $ 119. Al een maandelijks Prime-lid? Overweeg om vóór 25 maart een heel jaar te ponyen.

Het is vier jaar geleden sinds de laatste Amazon Prime-tariefverhoging, waarbij de jaarlijkse lidmaatschapskosten stegen van $ 99 naar $ 119, en er was ook een kloof van vier jaar tussen de prijsverhoging van 2018 en de vorige.

Amazon’s Prime-prijsstijging komt slechts enkele weken nadat Netflix zijn prijzen heeft verhoogd, met Netflix’ UHD-enabled Premium-abonnement dat klimt naar een oogverblindende $ 19,99 per maand, terwijl het goedkoopste abonnement van de streamer dubbele cijfers bereikt (nou ja, $ 9,99 om precies te zijn, maar dat is dichtbij genoeg) voor de eerste keer. Afgelopen herfst verhoogde Hulu de prijzen voor zowel de reguliere streamingplannen (in september) als het live tv-aanbod (twee maanden later).

Naast onbeperkte Prime Video-streaming, krijgen Prime-leden ook gratis verzending voor Prime-items op Amazon, hoewel, zoals Recode opmerkt, de levertijden van Prime zijn afgenomen als gevolg van door pandemie veroorzaakte arbeidstekorten.

Je krijgt ook onbeperkte, advertentievrije toegang tot meer dan duizend boeken en tijdschriften, evenals de run van twee miljoen streaming muziektracks.

Net als bij Netflix beschouwen velen Amazon Prime als een hulpprogramma, waarbij de gratis Prime-verzending een belangrijk voordeel is voor loyale Amazon-kopers. Maar na de laatste prijsstijging en de steeds grilliger levertijden van Amazon, is het nemen van een Prime-pauze niet zo ondenkbaar als vroeger, vooral als je favoriete Prime Video-shows op pauze staan.

Dat gezegd hebbende, geeft Amazon’s jaarlijkse Prime-lidmaatschapsplan gebruikers wel de kans om het vorige tarief een jaar vast te houden. Netflix biedt daarentegen geen optie voor een jaarlijks lidmaatschap.

Ben schrijft al meer dan 20 jaar over technologie en consumentenelektronica. Ben levert sinds 2014 een bijdrage aan PCWorld en kwam in 2019 bij TechHive, waar hij werkt aan slimme luidsprekers, soundbars en andere slimme en thuisbioscoopapparaten. Je kunt Ben volgen op Twitter.

0 Shares:
You May Also Like