Hey Google-gevoeligheidsinstelling arriveert voor Google Home- en Nest-apparaten

google nest hub max main

Als je problemen hebt gehad met het wekken van de Google Assistent op je slimme Google-speakers en -schermen, of, aan de andere kant, als de Assistent af en toe per ongeluk wakker wordt, is er een nieuwe Google Home-instelling die kan helpen.

Met de gevoeligheidsinstelling ‘Hey Google’, die nu beschikbaar is voor Google Home- en Nest-apparaten, kun je bepalen hoe gevoelig een bepaald apparaat is als het gaat om het luisteren naar de wekwoorden ‘Hey Google’ of ‘OK Google’.

Je kunt de instelling vinden (die oorspronkelijk afgelopen herfst werd aangekondigd voordat je een week geleden een snel voorbeeld kreeg) door de Google Home-app te openen, op een van je Google Home/Nest-speakers of -schermen te tikken en vervolgens op de Apparaat instellingen knop.

Je zou de moeten zien “Hey Google” gevoeligheidsinstelling ongeveer tweederde van de weg naar beneden in het scherm Apparaatinstellingen. Tik erop en gebruik vervolgens de schuifregelaar om uw Google-apparaat responsiever of minder responsief te maken op de wekwoorden ‘Hey Google’ of ‘OK Google’.

hey google gevoeligheidsinstelling

U kunt de “Hey Google” -gevoeligheid onafhankelijk instellen voor uw verschillende Google-luidsprekers en -schermen; tik gewoon op de Pas meer apparaten aan om hun instellingen aan te passen.

De gevoeligheidsinstelling ‘Hey Google’ lost een probleem op voor sommige gebruikers van Google Home- en Nest-apparaten: de Google Assistent hoort het wekwoord niet of wordt per ongeluk wakker omdat ze het wekwoord heeft gehoord. Behalve dat het een ergernis is, is een te gevoelige Google-assistent die onverwacht wakker wordt en heimelijk meeluistert met gesprekken een ernstig privacyprobleem.

Een goede gewoonte voor de gevoeligheidsinstelling ‘Hey Google’ is om de gevoeligheid te verhogen als uw Google-apparaat zich in een lawaaierige omgeving bevindt (zoals een keuken) en de gevoeligheid te verlagen in een stillere kamer (zoals een slaapkamer).

Als je je echt zorgen maakt dat de Google Assistent meeluistert terwijl ze dat niet zou moeten doen, kun je een instelling inschakelen die ervoor zorgt dat je apparaat piept wanneer de Assistent wakker wordt en opnieuw piept wanneer het weer in slaapstand gaat.

0 Shares:
You May Also Like