Hex Home Security Package review: de bloedende rand

hex home security package

U bent ongetwijfeld bekend met Wi-Fi als medium voor gegevensoverdracht. Het is de meest gebruikelijke manier om thuisapparaten met internet te verbinden, of dit nu uw smartphone, tv of een willekeurig aantal smarthome-apparaten is. Origin Wireless zegt dat het een geheel nieuw gebruik voor de draadloze technologie heeft ontdekt: bewegingsdetectie die zo nauwkeurig is dat het de ademhaling van een persoon kan volgen, zelfs door muren heen.

Oorspronkelijk debuteerde als een functie in Linksys Velop mesh-wifi-systemen, biedt Origin nu de technologie in een doe-het-zelfbeveiligingssysteem genaamd Hex Home (in deze recensie wordt specifiek het Hex-beveiligingspakket besproken). Origin zegt dat Hex Home een traditioneel systeem op basis van talloze sensoren die aan deuren, ramen en muren zijn gemonteerd, kan vervangen door een enkele hub – de Hex Command-module – en een of enkele secundaire apparaten die Hex Sense heet. Het bedrijf stuurde zijn middelgrote kit met één Hex Command en twee Hex Sense-eenheden voor deze beoordeling. De kit van $ 220 is ontworpen om tot 1.500 vierkante voet op een enkel niveau te bewaken. Add-on Hex Sense-eenheden die het bereik van het systeem vergroten, kosten $ 45 per stuk.

Hex Home is geen wifi-router – je moet die verstrekken of de router gebruiken die je al hebt. Het systeem zal echter een mesh-wifi-netwerk creëren met zijn Command- en Sense-eenheden in uw huis, en het zal verstoringen in die radiogolven bewaken terwijl mensen zich erin verplaatsen. Origin zegt dat de AI onderscheid kan maken tussen mensen, huisdieren en bewegende objecten, zoals een robotstofzuiger.

oorsprong draadloos hex huisbeveiligingspakket

Hex Home-componenten

De Hex Command lijkt op een gedeeltelijk leeggelopen Google Nest Mini, terwijl de Hex Sense – met een gloeiende ring van status-LED rond het midden – doet denken aan een macaron. De Hex Command wordt aangedreven door een muurwrat en de Hex Sense kan rechtstreeks in het stopcontact worden gestoken. Origin raadt aan om elk van deze componenten twee tot vier voet boven de vloer te plaatsen. Dat kon ik met de Command en een van de Senses, maar de beste hoogte die ik voor de andere Sense kon krijgen was 16 inch, wat een relatief typische hoogte is voor stopcontacten in de meeste Amerikaanse huizen. Als er daardoor een negatief prestatie-effect was, heb ik dat niet gezien.

live grafiek terwijl je rondloopt

Het instellen van de apparaten houdt in dat u de Hex Command op uw netwerk moet aansluiten en vervolgens elke Sense aan het netwerk van de Command moet toevoegen. Dit alles wordt bereikt via de nette en meestal gemakkelijk te navigeren app.

Bij mijn eerste poging vond ik de installatie echter frustrerend kieskeurig. Een latere poging – bij het testen van systeemverwijdering, fabrieksreset en herinitialisatie – ging veel sneller, met slechts één fout om verbinding te maken met mijn thuisnetwerk.

Voor de goede orde, de procedure voor het terugzetten naar de fabrieksinstellingen is aangenaam eenvoudig, simpelweg met een paperclip die gedurende 10 seconden in een gaatje op elk apparaat wordt geduwd.

Origin raadt aan om Sense-modules aan weerszijden van de Command-module op dezelfde verdieping te plaatsen, waarbij ervoor moet worden gezorgd dat er ten minste één kamer of 15 tot 30 voet tussen elk apparaat is, om overlapping te voorkomen. In mijn geval leidde plaatsing er over het algemeen toe dat het systeem beweging in de juiste kamers rapporteerde, behalve wanneer we aan onze eettafel zaten, waar ik regelmatig meldingen kreeg over beweging in mijn woonkamer.

Hex Home-beveiligingsmodi

Het Hex-beveiligingspakket heeft drie modi die u in de app instelt: Thuis, Voogd en Afwezig. In de thuismodus zijn er, zoals je zou verwachten, standaard geen meldingen. De Guardian-modus is voor momenten waarop u op de hoogte wilt worden gehouden van beweging in uw huis en waar de beweging plaatsvond, maar u niet wilt dat de sirene afgaat omdat u iemand bent die daar moet zijn – of het nu uw kinderen zijn die thuiskomen van school of uw hondenuitlater die arriveert om voor uw huisdier te zorgen. Origin zegt dat deze modus ook handig kan zijn voor verzorgers die een persoon op afstand in de gaten houden, zoals volwassen kinderen die hun ouders helpen ouder te worden. De frequentie van meldingen in de Guardian-modus kan van elke minuut tot elke 60 minuten worden aangepast. Ten slotte waarschuwt de Afwezig-modus u dat beweging een lokale sirene laat afgaan.

De Live View-grafiek van de app geeft een visualisatie weer van het systeem dat beweging in realtime waarneemt, en laat zien hoeveel beweging er plaatsvindt en waar in uw huis het wordt gedetecteerd. Ik heb het getest door door mijn huis te lopen en de grafiek te zien veranderen terwijl ik liep – het was wild om te zien hoe nauwkeurig het was.

hexadecimale opdracht

Een tabblad Gebeurtenissen en activiteiten toont daarentegen bewegingsgebeurtenissen die zijn opgenomen terwijl het systeem zich in de modus Afwezig of Bewaker bevindt. Bewegingsgeschiedenis presenteert een statische versie van de Live View-grafiek die u per maand, week, dag en zelfs uur kunt bekijken, met afzonderlijke grafieken voor elk apparaat in uw Hex Security-systeem.

De Hex Security Package-ervaring

Ik testte de Afwezig-modus van het systeem de ochtend nadat ik het had ingesteld, en activeerde het toen we vertrokken om mijn dochter naar school te brengen. Het systeem heeft een uitloopvertraging die u 30 tot 60 seconden de tijd geeft om het huis uit te gaan voordat het systeem wordt geactiveerd nadat het is ingeschakeld (er is ook een inloopvertraging die u tijd geeft om het systeem vanuit de Afwezig-modus naar huis te laten gaan). Het lukte me niet om de deur uit te komen tijdens het aftellen, wat leidde tot een tweede aftelling. Later ontdekte ik dat het systeem zichzelf inschakelt na een tweede aftelling, maar ik besloot de statuswijziging te annuleren en in plaats daarvan in de Guardian-modus te zetten.

Bijna onmiddellijk nadat het eerste aftellen was afgelopen, bracht de Hex-app me op de hoogte van beweging in de buurt van mijn voordeur – waar mijn kat was geweest toen ik naar buiten liep. Ik heb het systeem uitgeschakeld, maar zoals je zou hopen, kun je de bewegingsgevoeligheid van het systeem verminderen om rekening te houden met huisdieren. Ik heb twee actieve kleine huisdieren in mijn huis en de juiste gevoeligheidswaarde leek ergens tussen 3 en 5.

hex-detectiemodule

U kunt automatische moduswijzigingen plannen door op bepaalde dagen van de week in- en uitschakeltijden te kiezen, maar geofencing-ondersteuning is opvallend afwezig. Die functie zou hetzelfde doel gemakkelijker bereiken, op basis van uw locatie (misschien nauwkeuriger, op basis van de locatie van uw smartphone). Origin zegt plannen te hebben om zijn technologie later te integreren met bredere smart home-platforms, dus het is waarschijnlijk dat geofencing een deel van de vergelijking zal worden wanneer dat gebeurt.

De professionele bewakingsoptie

U hebt geen abonnement nodig om het Hex Security-pakket te gebruiken, tenzij u een optionele professionele bewakingsservice wilt die het voor u opspoort en namens u een noodoproep verzendt. Origin Wireless sluit een contract met Noonlight voor deze professionele monitoring, een bedrijf dat soortgelijke diensten levert voor Wyze, Eufy en verschillende andere merken voor huisbeveiliging. Noonlight zal proberen contact met u op te nemen als uw Hex Home in een alarmtoestand gaat en zal contact opnemen met uw lokale politie als een reactie op een noodgeval gerechtvaardigd is. Indien u niet bereikbaar bent, neemt de dienst contact op met de politie.

De service van Noonlight kost $ 10 per maand of $ 100 per jaar, en het is ongebruikelijk omdat het ook bescherming biedt voor maximaal vier leden van je huishouden. Tik op een Help-knop in de app en er verschijnt een scherm met een grote witte knop met het bericht “Hold Tot Safe or Tap for Help”. Een tik start een aftelling van 10 seconden, waarna een kaart wordt weergegeven met uw locatie erop vastgemaakt. Korte tijd later krijg je een melding dat je een telefoontje van Noonlight kunt verwachten om de aard van je noodgeval te bepalen en wat voor soort hulp je nodig hebt. U kunt het aftellen overslaan om sneller te reageren op een noodgeval.

Bottom line – en toekomstig potentieel

Het Hex-beveiligingspakket is gelikt, maar uiteindelijk onvolledig. Om te beginnen, het enige dat het u kan vertellen over wat er in uw huis gebeurt, is dat er beweging is gedetecteerd. Het kan je niet vertellen of een deur of raam is geopend, het kan niet precies laten zien wat er in je huis gebeurt of een foto maken van een dader, en het kan de politie geen forensisch bewijs leveren dat ze kunnen gebruiken om te onderzoeken een inbraak. En als je gewaarschuwd wilt worden voor een brand of een overstroming, heb je nog een ander product – en mogelijk nog een andere dienst – nodig als deze.

Aan de andere kant is de professionele bewakingsoptie veel goedkoper dan die van de meeste concurrenten, en het Hex-beveiligingspakket is veel minder ingrijpend voor uw privacy dan een beveiligingscamera. En dan is er nog het toekomstige potentieel van Origin’s smart home-technologie in het algemeen. We hebben een deel daarvan behandeld in dit artikel van januari 2020, en Origin zegt dat we vanaf begin 2022 op zoek moeten gaan naar aankondigingen in die zin.

Dat gezegd hebbende, alleen de meest agressieve early adopters zouden op de Hex Home-beveiligingswagen moeten springen zoals die vandaag bestaat.

0 Shares:
You May Also Like