Het nieuwste slimme verlichtingsaanbod van Legrand maakt gebruik van Zigbee en Netatmo smart home-technologie

hia ps radiant netatmo wnrl63la halfwall 6

Legrand is een van ‘s werelds grootste fabrikanten van elektrische infrastructuur voor thuis – slimme lichtschakelaars, dimmers, stopcontacten en dergelijke – hoewel het niet de merkherkenning van Leviton of Lutron heeft. De Franse fabrikant verwierf in 2018 de smarthome-startup Netamo (vooral bekend van zijn weerstationproducten voor thuis en beveiligingscamera’s). Vandaag kondigde Legrand een nieuwe lijn slimme verlichtingsproducten aan die gebruik zullen maken van Netatmo’s smart home-technologie.

Als uw huis Legrand’s Zigbee-aangedreven designer slimme schakelaars, dimmers en/of stopcontacten in de muren heeft – apparaten uit de Radiant- of Adorne-collecties – kunt u effectief nieuwe 3-wegcircuits creëren door op batterijen werkende schakelaars te installeren of dimmers zonder dat u nieuwe draden hoeft te leggen. Als je bijvoorbeeld een lamp in je slaapkamer hebt, kun je een schakelaar in je keuken toevoegen, zodat je deze aan kunt doen voordat je door het huis loopt en de slaapkamer binnengaat (of doe hem uit vanaf een andere locatie als je dat vergeten bent te doen toen u de kamer verliet).

In de VS zullen deze nieuwe Zigbee-aangedreven schakelaars passen bij het esthetische ontwerp van de Radiant- of Adorne-lijn, en ze kunnen met dubbelzijdig plakband aan de muur worden bevestigd, zodat u geen gat in uw muur hoeft te maken. Kopers hebben ook de mogelijkheid om de apparaten rechtstreeks aan de muur te schroeven of ze in bestaande dozen te monteren, ze hoeven ze alleen niet te bedraden. Een woordvoerder van Legrand zei dat het bedrijf koos voor Zigbee’s mesh-netwerktechnologie omdat “naarmate het systeem groeit, het daadwerkelijk sterker wordt. Deze mesh-integratie zorgt voor een robuustere ervaring.”

hia ps stralende netatmo wnrr15ni verwarming

Legrand zegt dat de nieuwe “Met Netatmo”-productlijn de Home + Control-app van Legrand zal gebruiken, zodat gebruikers hun verlichting kunnen beheren, lichtscènes kunnen maken, geautomatiseerde schema’s kunnen opstellen en meer. Adorne met Netatmo en Radiant met Netatmo schakelaars, dimmers en stopcontacten zullen ook het werkelijke energieverbruik rapporteren via de app, zodat gebruikers hun stroomverbruik kunnen volgen om geld te besparen en afval te verminderen.

De dimmers, schakelaars en stopcontacten kunnen ook worden bediend met spraakopdrachten met Alexa-, Google Assistant- of Siri-aangedreven slimme luidsprekers, en de collectie zal compatibel zijn met het HomeKit smart home-ecosysteem van Apple. De nieuwe producten zouden nu beschikbaar moeten zijn voor aankoop.

0 Shares:
You May Also Like