Het lijkt erop dat we tot 2021 moeten wachten op een nieuwe Apple TV

apple tv 4k full

Het is meer dan drie jaar geleden dat de Apple TV 4K in de uitverkoop ging, en snoersnijders keken dinsdag uit naar een langverwachte opfrissing van Apple’s streaming-settopbox en HomeKit-hub. Maar terwijl Apple zijn langverwachte AirPods Max-hoofdtelefoon aankondigde, haalde een next-gen Apple TV het niet.

De geruchtenmolen van Apple ging maandag in hyperdrive met het bericht van de naderende AirPods Max (ik gaf de voorkeur aan de geruchten “AirPods Studio” -naam, maar goed), die Apple uiteindelijk dinsdagochtend onthulde.

De hoofdtelefoon van $ 550 (!) is gepland om volgende week in de verkoop te gaan, compleet met een aangepaste 40 mm dynamische driver, actieve ruisonderdrukking, transparantiemodus (waarmee je omgevingsgeluid kunt binnenlaten), ruimtelijke audio en een Digital Crown voor het regelen van je melodieën. We zullen meer te zeggen hebben over de AirPods Max zodra we meer gedetailleerde specificaties hebben ontvangen en een testeenheid hebben uitgeprobeerd.

Maar de andere aankondiging waar velen op zaten te wachten – een nieuwe Apple TV – kwam niet uit. Mark Gurman van Bloomberg News, een betrouwbare bron van Apple-gerelateerd nieuws en geruchten, bevestigde op Twitter dat er dit jaar geen vernieuwde Apple TV op de planning stond. “Uitgesteld tot ’21”, twitterde Gurman.

Aangedreven door de Apple A10X Fusion-processor (die ook in de 10,5- en tweede generatie 12,9-inch iPad Pro zit), maakte de vijfde generatie Apple TV 4K zijn debuut in september 2017, en het was het eerste Apple TV-model dat ondersteunt 4K-weergave en HDR, inclusief HDR10 en Dolby Vision. In september 2019 heeft tvOS 12 Dolby Atmos-ondersteuning toegevoegd aan de Apple TV 4K.

Geruchten over een nieuwe Apple TV waren enigszins schaars, hoewel het een veilige gok is dat de doos een nieuwe en snellere processor zou krijgen, zoals de A12X die de derde generatie 11- en 12,9-inch iPad Pro’s aandrijft. De A12X-chip (of iets dergelijks) zou veel beter geschikt zijn voor Apple Arcade, de gaming-abonnementsservice van Apple, dan de verouderende A10X Fusion, en hopelijk zou het de algehele tvOS-interface versnellen, die de afgelopen maanden erg chuggy aanvoelde .

Er wordt ook gepraat over een nieuwe Siri-afstandsbediening die “Find My” -ondersteuning zou toevoegen, wat betekent dat je de afstandsbediening snel kunt vinden voor het geval deze tussen de kussens van je bank glijdt.

Een meer welkome functie zou een volledig herontwerp van de afstandsbediening zijn, met name een die het gemakkelijker maakt om te voelen of je hem op de juiste manier omhoog houdt. Met de huidige Siri Remote is het bijna onmogelijk om te zien of je hem op de juiste manier vasthoudt in het donker, en bijna elke keer merk ik dat ik hem bij de eerste poging ondersteboven houd. Of een nieuwe Apple TV daadwerkelijk met een vernieuwde Siri Remote zou komen, is echter een open vraag.

In ieder geval zullen we hopelijk begin volgend jaar onze ogen op een nieuwe Apple TV richten, dus houd ons in de gaten.

0 Shares:
You May Also Like