Het hardhandig optreden tegen het delen van wachtwoorden door Netflix breidt zich uit naar meer landen

Netflix password sharing

Netflix heeft zijn inspanningen opgevoerd om het delen van wachtwoorden te ontmoedigen en kondigde aan dat het een nieuwe “add a home”-functie lanceert in vijf Latijns-Amerikaanse landen waarmee abonnees hun accounts tegen betaling kunnen delen.

De verhuizing, die volgt op een soortgelijke functie ‘extra lid toevoegen’ die Netflix in maart naar drie andere landen heeft uitgerold, stelt Netflix-gebruikers in Argentinië, de Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala en Honduras in staat om meer huizen te ‘kopen’ waarin zij – of iemand anders – kunnen hun Netflix-accounts gebruiken. De vergoeding voor “extra huis” in Argentinië is 219 pesos per maand of $ 2,99 extra per maand in de andere vier provincies.

Naast het aanbieden van een manier voor abonnees om “een huis toe te voegen” aan hun accounts, zei Netflix dat het gebruikers zal gaan vragen om apparaten te “verifiëren” die “permanent” worden gebruikt om Netflix buiten een geregistreerd huis te streamen. Het proces omvat het invoeren van een viercijferige code die binnen 15 minuten naar de rekeninghouder wordt gemaild.

Er is ook een nieuwe functie ‘Huis beheren’ waarmee gebruikers kunnen bijhouden waar hun Netflix-accounts worden gebruikt en huizen van hun accounts kunnen verwijderen.

De verhuizing volgt op een soortgelijke inspanning die vier maanden is gelanceerd in Chili, Costa Rica en Peru, waarin Netflix een functie ‘add a extra member’ heeft uitgerold waarmee abonnees ‘subaccounts’ kunnen toevoegen tegen een extra vergoeding.

Netflix heeft geleidelijk zijn inspanningen opgevoerd om het delen van wachtwoorden te beteugelen, een wijdverbreide praktijk die de streaminggigant tolereerde en zelfs stilzwijgend aanmoedigde.

Na een rampzalig winstrapport in april (de Q2-resultaten van het bedrijf worden later op dinsdag verwacht), beloofden Netflix-executives te bepalen “hoe het beste geld te verdienen” met het delen van wachtwoorden, terwijl ze ook een advertentie-ondersteunde laag opzetten.

In een blogpost zei Netflix-directeur Chengyi Long dat het bedrijf “zo attent mogelijk zal zijn over hoe we kosten in rekening brengen” voor het delen van Netflix-accounts “over meerdere huizen”, maar stopte met details wanneer het “een huis toevoegen” of “extra toevoegen member”-functionaliteit zich naar meer landen kan verspreiden.

0 Shares:
You May Also Like