Het geavanceerde beveiligingsprogramma van Google ondersteunt nu Nest-gebruikers

nest cam iq review on shelf

Google heeft zojuist aangekondigd dat het hoogste niveau van inlogbeveiliging, bekend als het Advanced Protection Program, nu ook geldt voor gebruikers die Nest smart home-apparaten (beveiligingscamera’s, thermostaten, enz.) aan hun account hebben gekoppeld.

De stap komt op het moment dat Google werkt aan het vergrendelen van de beveiliging van zijn Nest-producten, waarbij Google deze maand begint met het verplicht stellen van tweefactorauthenticatie voor Nest-gebruikers die hun accounts nog naar Google moeten migreren.

Het geavanceerde beveiligingsprogramma van Google is ontworpen voor gebruikers met een “hoog risico op gerichte online aanvallen”, zoals journalisten, politici, activisten en bedrijfsleiders, en biedt een veel sterkere beveiligingslaag dan tweefactorauthenticatie.

Niet alleen hebben degenen die zijn ingeschreven voor het programma hun wachtwoord nodig om in te loggen bij Google, ze hebben ook een fysieke beveiligingssleutel nodig (gebruikers moeten in totaal twee beveiligingssleutels hebben, inclusief een back-up), de ingebouwde beveiligingssleutel op een ondersteunde Android-telefoon , of een iPhone waarop de Google Smart Lock-app is geïnstalleerd.

Op zijn beveiligingsblog zei Google dat Nest-ondersteuning voor zijn Advanced Protection Program een ​​van de ‘topverzoeken’ was die het van gebruikers had ontvangen. Voorheen was het Advanced Protection Program geen optie voor een Google-account waaraan Nest-apparaten waren gekoppeld.

Op een ondersteuningspagina waarschuwt Google dat Nest-gebruikers die zich inschrijven voor het ‘Geavanceerde beschermingsprogramma’ alleen andere huisleden mogen toevoegen die ze ‘vertrouwen’, en het beveelt ‘ten zeerste’ aan dat al hun mede Nest-huisleden zich ook inschrijven voor het Geavanceerde beschermingsprogramma .

Google heeft de afgelopen maanden verschillende stappen ondernomen om de beveiliging van Nest te versterken. Naast het verplicht stellen van tweefactorauthenticatie, heeft Google onlangs reCAPTCHA Enterprise geïmplementeerd, een technologie die is ontworpen om te beschermen tegen geautomatiseerde aanvallen, voor niet-gemigreerde Nest-accounts. Google heeft ook Nest-aanmeldingsmeldingen uitgerold, evenals het controleren op wachtwoorden die onlangs zijn blootgelegd door datalekken en het automatisch resetten van accounts vanwege verdachte activiteiten.

0 Shares:
You May Also Like