Het forse formaat wordt gecompenseerd door het vermogen om twee lampen tegelijk te bedienen

enbright zigbee plug in dimmer

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Fysieke schakelaar biedt handmatige bediening wanneer je het nodig hebt Eenvoudige installatie en bediening Blokkeert geen tweede stopcontact

nadelen

Extra grote vormfactorVereist een Zigbee-hubGeen functies voor het bijhouden van energieverbruik

Ons oordeel

Met deze op Zigbee 3.0 gebaseerde plug-in dimmer kun je tot twee lampen dimmen zonder over te stappen op slimme lampen.

De meeste eigenaren van slimme huizen dimmen lampen door slimme lampen in te schroeven, maar het is een nog eenvoudigere oplossing om uw lampen aan te sluiten op een slimme stekker die dimmen ondersteunt. Plug-in slimme dimmers zijn niet zo alomtegenwoordig als eenvoudige aan / uit slimme stekkers, maar elke grote elektrische fabrikant heeft er een.

Dit Enbrighten-model van Jasco is gebaseerd op Zigbee-technologie en is dus afhankelijk van een slimme thuishub die hetzelfde ondersteunt. Dat kan onder andere een Samsung SmartThings, een Hubitat Elevation, een Amazon Echo Plus of een tweede generatie Echo Show zijn.

Net als bij zijn inbouwdimmer is de Enbrighten plug-in dimmer echter niet formeel gecertificeerd om met SmartThings te werken. Maar dat weerhield me er niet van om het zonder problemen op die manier op te zetten. Ik heb tijdens de installatie gewoon de QR-codesticker op het product gescand in de SmartThings-app.

verhelderen zigbee plug in dimmer

De Enbrighten Zigbee Plug-In Smart Dimmer heeft hetzelfde overvolle industriële ontwerp als Jasco’s Enbrighten Z-Wave Plus slimme plug. Het is een dikke steen van een apparaat dat een flinke 4 x 3 inch over zijn gezicht meet en dat 1,5 inch uit de muur steekt. Aan elke kant van het apparaat bevindt zich een tweepolige contactdoos, met een enkele aan / uit-knop aan de bovenkant. (Beide stopcontacten worden tegelijkertijd bediend, niet onafhankelijk.) Het goede nieuws is dat, hoewel de dimmer vrij groot is, hij zo is ontworpen dat hij de tweede uitgang in een stopcontact niet blokkeert, een veelvoorkomend probleem met overmaatse apparatuur zoals deze.

De dimmer is alleen ontworpen om te werken met lampen – niet met ruimteverwarming of gemotoriseerde producten, zoals ventilatoren – en ondersteunt een maximale totale belasting van 2,5 ampère. Dat is het equivalent van 300 watt gloeilampen of 150 watt leds, volgens de fabrikant. (Alle aangesloten gloeilampen moeten natuurlijk dimbaar zijn om de dimmer correct te laten werken.)

Hoewel speciale dimknoppen op het apparaat zelf ontbreken, kan die enkele knop het werk doen als je directe controle nodig hebt. Een enkele druk zet de bevestigde lampen aan of uit; ingedrukt houden om de lichten langzaam te dimmen. Druk 10 keer snel op deze knop om het gedrag van de led aan boord te programmeren: altijd uit, aan wanneer de belasting aan is, of aan wanneer de belasting is uitgeschakeld (nachtlichtstijl).

enbrighten app a

Toen ik de dimmer met SmartThings gebruikte, kon ik de lichten handmatig in- of uitschakelen, ze dimmen met een schuifregelaar en schema’s en timers instellen om de lichten automatisch te bedienen. Een gedetailleerd geschiedenistabblad laat niet alleen zien wanneer de lichten aan of uit waren, maar ook op welk dimniveau was ingesteld – mocht u die informatie nodig hebben. Ik ondervond geen problemen met de dimmer in een aantal dagen testen, en de dimmer reageerde altijd behoorlijk op commando’s. Daarover gesproken, de dimmer is compatibel met zowel Amazon Alexa als Google Assistant.

De catalogusprijs van $ 40 is een beetje aan de hoge kant, maar als je slimme huis rond Zigbee is gebouwd en je een Zigbee 3.0-apparaat wilt, zijn je opties helaas beperkt. Als zodanig is het zeker de moeite waard om te overwegen of het overvolle ontwerp geen afknapper is.

0 Shares:
You May Also Like