Het beste snoersnijapparaat voor elke live tv-service

Cord cutting

Als je het snoer doorsnijdt met een live tv-streamingservice zoals YouTube TV, Hulu + Live TV of Sling TV, is het belangrijker dan je zou denken om het juiste streamingapparaat te kiezen om ermee te gebruiken.

Op sommige apparaten kunt u bijvoorbeeld met uw stem live-kanalen starten of snelkoppelingen op hun startscherm naar uw favoriete kanalen bieden. Sommige hebben ook snelstartknoppen om sneller in uw live tv-app te komen.

Maar hier is het lastige: ondersteuning voor deze functies hangt niet alleen af ​​van welke streamingdienst je kiest, maar ook van welk apparaat je ermee gebruikt. Dus heb ik een vergelijking gemaakt met de beste opties voor elk. Dat betekent dat je verstandig moet kiezen. Hieronder zullen we alle belangrijke live tv-streamingservices doornemen en de beste apparaten om met elk te gebruiken.

Vergelijk en contrast

Voordat we op elke service afzonderlijk ingaan, heb ik een overzicht samengesteld met een algemeen overzicht van welke live tv-streamingservices spraakbesturing, integratie op het startscherm en meer op elk apparaat ondersteunen:

Live tv-integraties vergeleken

Jared Newman / IDG

Houd er rekening mee dat de meeste services die ik hier behandel, beschikbaar zijn op elk groot streamingplatform. (De enige uitzondering is DirecTV Stream, die je niet kunt downloaden op Google TV- of Android TV-apparaten.) Wat ik hieronder zal beschrijven, is welk apparaat de beste ervaring biedt met elke live tv-streamingservice.

YouTube TV: Chromecast met Google TV

YouTube TV-integratie op Google TV

Jared Newman / IDG

Google’s eigen Chromecast met Google TV is de beste all-round optie voor YouTube TV-abonnees. De afstandsbediening heeft een YouTube-knop, die je kunt instellen om YouTube TV standaard te starten, en op het live-tabblad kun je rechtstreeks vanaf het startscherm door YouTube TV-kanalen bladeren. U kunt ook op de Google Assistent-knop op de afstandsbediening klikken om live kanalen met uw stem te starten.

De Walmart Onn UHD-streamingbox is ook een solide optie. Hoewel het startscherm geen Live-tabblad heeft voor het bekijken van YouTube TV-kanalen, heeft de afstandsbediening een speciale knop om de app te starten, en je kunt de knoppen voor kanaal omhoog en omlaag gebruiken om door YouTube TV-kanalen te bladeren, wat netjes is.

Amazon’s Fire TV-apparaten zijn ook een goede tweede, omdat ze ook spraakbesturing bieden voor YouTube TV-kanalen en een rastergids op het startscherm om een ​​voorbeeld te bekijken van wat er op het programma staat. En in tegenstelling tot de Chromecast met Google TV, kun je de Amazon-gids aanpassen door kanalen als favorieten te markeren. We hebben een lange weg afgelegd sinds 2017, toen Amazon en Google helemaal niet wilden samenwerken.

Hulu + Live TV: Fire TV Stick 4K Max

Hulu's Alexa-functies

Jared Newman / IDG

Het beste streamingapparaat voor Hulu’s live tv-service van $ 70 per maand is Amazon Fire TV, al was het maar omdat je eenvoudig live-kanalen kunt starten met je stem met behulp van Alexa-spraakopdrachten. Hoewel het teleurstellend is dat Hulu niet integreert met de live-kanaalgids van Amazon, dus je kunt geen live-kanalen bekijken vanaf het startscherm, hebben de nieuwste Fire TV-apparaten een Hulu-knop op de afstandsbediening voor snelle toegang.

Ook een waarschuwing voor potentiële Apple TV-kopers: het is het enige apparaat waarop Hulu geen visuele preview toont tijdens het vooruit- of terugspoelen.

Sling TV: Fire TV Stick 4K Max

Sling TV in de Fire TV Live-gids

Jared Newman / IDG

Het kiezen van het beste streamingapparaat voor Sling TV is een beetje lastig, vooral omdat er zoveel geweldige opties zijn.

De TiVo Stream 4K heeft bijvoorbeeld zijn eigen kanaalgids die integreert met Sling, plus een speciale “Guide” -knop op de afstandsbediening om daar te komen, en je kunt ook Google Assistant gebruiken om live-kanalen met je stem te starten.

Als je een kanaalflipper bent, is Walmart’s Onn UHD-streamingspeler een aantrekkelijk alternatief, omdat je met de speciale knoppen voor kanaal omhoog en omlaag door Sling-kanalen kunt bladeren. De AirTV Mini is nog strakker geïntegreerd, met speciale Sling- en gidsknoppen die je rechtstreeks naar de Sling-app brengen (hoewel het apparaat nu meer dan twee jaar oud is).

Maar uiteindelijk geef ik de knipoog naar Fire TV-apparaten zoals de Fire TV Stick 4K Max. Hoewel ze niet hetzelfde integratieniveau hebben als de bovenstaande opties, kun je nog steeds eenvoudig live-kanalen starten met je stem of ze bekijken op het tabblad Live van Amazon. Wat nog belangrijker is, ik heb vaak problemen om de spraakbediening van Sling TV te laten werken op Google TV- en Android TV-apparaten; op Fire TV-apparaten was het ijzersterk.

FuboTV: Apple TV 4K

FuboTV Multi View

Jared Newman / IDG

Het is niet goedkoop, maar een Apple TV-box geeft je verreweg de beste ervaring met FuboTV. Het ondersteunt het starten van live-kanalen via spraak met de Siri-afstandsbediening, en het sluit aan op Apple’s TV-app voor het bladeren door on-demand shows en live sportevenementen. Je kunt zelfs aankomende games aan je volglijst toevoegen en een melding krijgen wanneer ze beginnen, zodat je meteen in de actie kunt springen.

Nog beter: FuboTV biedt een multi-view-functie op Apple TV waarmee je tot vier kanalen tegelijk kunt bekijken of gamestatistieken direct naast de livestream kunt bekijken. Die functie is op geen enkel ander streamingapparaat beschikbaar.

Philo: Chromecast met Google TV

Philo-integratie op Google TV

Jared Newman / IDG

Philo heeft geweldig werk geleverd door een diepe integratie met veel streaming-apparaten te bieden, maar Chromecast met Google TV is over het algemeen de beste optie. Hiermee kunt u met uw stem live-kanalen of programma’s op aanvraag starten, een voorbeeld van live-kanalen bekijken op het tabblad Live op het startscherm en zelfs aanbevelingen op het startscherm krijgen voor films en shows om te bekijken. (Fire TV en Apple TV zijn beide dichtbij voor hun spraakbesturing en integratie op het startscherm.)

DirecTV Stream: DirecTV Stream-box

DirecTV Stream-box

Jared Newman / IDG

Als je het gevoel van een kabelbox zo dicht mogelijk wilt benaderen, is de eigen streamingbox van DirecTV Stream de beste optie. Het start rechtstreeks op live-tv wanneer je het inschakelt, en de afstandsbediening heeft speciale knoppen voor de rastergids, DVR en het omdraaien van kanalen.

Als je liever een apparaat hebt dat niet om DirecTV Stream draait, is de Apple TV de op één na beste optie, omdat je hiermee live tv-kanalen kunt starten met je stem en kan worden geïntegreerd met de tv-app van Apple.

In het ideale geval zouden artikelen als deze niet nodig zijn, omdat elke streaming-tv-service volledig zou worden geïntegreerd met elk van de grote streamingplatforms. Maar onderschat nooit het vermogen van deze industrie om complexiteit te introduceren. Het beste wat we kunnen doen is proberen om alles te begrijpen.

0 Shares:
You May Also Like