Het beste free TV-apps streamen waar je nog nooit van hebt gehoord

Roku home screen featuring offbeat streaming apps

Geen gebrek aan respect voor mensen als Pluto TV en Tubi, maar soms wil je iets anders dan je free streamingdiensten.

Daartoe heb ik rondgesnuffeld op Roku, Fire TV en andere streamingplatforms om handige apps te vinden die buiten de gebaande paden zijn. Deze bronnen bieden klassieke films, cultfilms, rare sporten en andere inhoud die niet gemakkelijk te vinden is in de meest populaire apps.

De onderstaande apps zijn het bekijken waard omdat ze allemaal een unieke invalshoek hebben: ofwel hun inhoud is nergens anders beschikbaar, ofwel ze presenteren hun films en shows op creatieve of interessante manieren. En omdat ze allemaal zijn free te gebruiken, is er geen risico om ze te bekijken:

Kino Cult

Kino Cult-startscherm

Jared Newman / Gieterij

Terwijl Kino Cult een behoorlijk aantal klassieke cultfilms biedt, schittert het echt in de verzameling arthouse- en buitenlandse films, waaronder de veelgeprezen (uit Griekenland) en (uit China). Het 24-uurs live-kanaal van de app is ook een leuke bijkomstigheid.

Beschikbaar op: Roku, Fire TV, Apple TV, Android TV

Raygun

Raygun-startscherm

Jared Newman / Gieterij

Met de slogan ‘Films zijn zo slecht dat ze goed zijn’, leunt Raygun op het low-budget karakter van zijn klassieke filmcatalogus, die is opgedeeld in leuke categorieën zoals ‘Campy Cult’ en ‘Horrible Horror’. Er is ook een “Raygun Roulette”-knop als je niet zeker weet waar je moet beginnen.

Beschikbaar op: Roku, Fire TV, iOS, Android. (Merk op dat de app zelf $ 1 kost op alle platforms behalve Roku.)

Documentaire+

Documentaire+ startscherm

Jared Newman / Gieterij

Deze app is een schat aan documentaire films en series, allemaal gestreamd voor free. Kijk eens naar de mensen die verkleed komen op Hollywood’s Walk of Fame, of naar de Iditarod-kampioen Lance Mackey.

Beschikbaar op: Roku, Fire TV, Apple TV, iOS, Android

DistroTV

DistroTV-startscherm

Jared Newman / Gieterij

Als een minder bekend alternatief voor bedrijven als PlutoTV, The Roku Channel en Xumo, biedt DistroTV klassieke films, internationaal nieuws, buitenlandse films en – het beste van alles – een selectie van niche-sportkanalen. Waar anders kun je kijken naar jai-alai, een internationale wedstrijd voor het zagen van hout, en semi-professioneel rugby op één plek?

Beschikbaar op: Roku, Fire TV, Android TV, Apple TV, iOS, Android

Drive-in klassiekers

Plan 9 vanuit de ruimte in 3D

Jared Newman / Gieterij

, , en kop deze verzameling oude B-films. Maar het echte opvallende kenmerk is de mogelijkheid om “3D” -films te bekijken met een goedkope anaglyph-bril.

Beschikbaar op: Roku

MuseyTV

MuseyTV-startscherm

Jared Newman / Gieterij

Als je het zat bent om YouTube door te spitten voor concerten van hoge kwaliteit, ga dan naar MuseyTV. Deze free app biedt officieel gelicentieerde live muziekopnames in een breed scala aan genres, samen met een respectabele benadering van reclame: je ziet alleen advertenties tussen nummers, en meestal pas als een paar nummers in de setlist staan.

Beschikbaar op: Roku, Fire TV, Apple TV

FauteuilToerist

Fauteuil Video's over toeristische landschappen

Jared Newman / Gieterij

Heb je iets rustgevends nodig om op de achtergrond te gooien? Deze app bladert door een selectie van landschapsvideo’s van over de hele wereld, waaronder stadsgezichten, uitzicht op de oceaan, drukke straten en berghellingen.

Beschikbaar op: Roku, Fire TV, Apple TV

Pub-D-Hub

Pub-D-Hub startscherm

Jared Newman / Gieterij

Deze verzameling video’s in het publieke domein omvat klassieke tekenfilms, commercials, stomme films, misdaaddrama’s en zelfs enkele oude radio-opnames. De interessante reis door het verleden van de film maakt de nogal onhandige presentatie van de app goed.

Beschikbaar op: Roku, Fire TV

ACL: American Cornhole League

American Cornhole League-startscherm

Jared Newman / Gieterij

Rechtstreeks uit ESPN8: The Ocho (die echt is geworden), dit is een volledig kanaal gewijd aan professionele cornhole, inclusief live toernooiwedstrijden en herhalingen. Het is vreemd ontspannend en past goed bij een biertje.

Beschikbaar op: Roku, Fire TV, Android TV, Apple TV, iOS, Android

0 Shares:
You May Also Like