Het beste beschikbare weerstation voor thuis

tempest and hub

Ik probeer al jaren een WeatherFlow Tempest te bemachtigen. Toen ik het apparaat eind 2016 voor het eerst op Indiegogo zag (dat is geen typfout), klonk het alsof er op dat moment niets anders beschikbaar was. Nu het eindelijk zover is, is er nog steeds niets beters. Andere weerstations zijn complex, uitdagend om te installeren en omvatten grote sensorsuites. De Tempest herbergt alles in één onmogelijk kleine en eenvoudig op te zetten behuizing.

Het duurde veel langer dan verwacht om de Tempest op de markt te brengen. WeatherFlow beloofde backers een station tegen 2017, maar productieproblemen en vertragingen duwden herhaaldelijk de lancering terug. De meeste oorspronkelijke donateurs kregen hun stations pas in 2018 of later. En terwijl het bedrijf voorbestellingen aannam, kwamen de meeste van die voorbestellingen pas in het jaar in handen van klanten

Wat duurde zo lang? Het was wat erin zat. Hoewel de Tempest alle noodzakelijke metingen heeft, zoals temperatuur, vochtigheid, wind en regenval, zijn de instrumenten die deze metingen uitvoeren ondergebracht in een enkel pakket dat niet veel groter is dan je hand – het is volgens de normen van het weerstation. De Tempest meet ook wind en regen anders dan zowat elk ander station op de markt.

Terwijl de windsnelheid sonisch wordt gemeten – een techniek die Netatmo’s Smart Anemometer vier jaar geleden op de consumentenmarkt voor weerstations introduceerde – is de haptische regensensor van WeatherFlow iets dat ik nog nooit eerder heb gezien.

weerstroom storm geannoteerd

In plaats van een kantelmechanisme te gebruiken, een standaardmethode voor thuisweerstations voor meer dan twee decennia, meet de Tempest regenval door regendruppels te voelen die op de top van de Tempest vallen. WeatherFlow heeft een patent op deze technologie.

Van wat ik kan opmaken, was die nieuwe technologie een groot deel van de vertraging: het kost tijd om dingen goed te krijgen. Maar jongen, deden ze. Dit weerstation is een game-changer, en voor $ 329, hoewel niet het goedkoopste, is de Tempest het beste station dat ik heb getest.

Opzetten

Er is niet veel te doen als het gaat om het instellen. De hele sensorsuite wordt voorgemonteerd geleverd en is met een diameter van 7,25 inch, een lengte van 12 inch en een gewicht van slechts 3,5 pond verrassend klein en licht. Voor installatie kun je het aan de bovenkant van een mast bevestigen (de methode die ik heb gebruikt) of het op de bovenkant van zo ongeveer alles schroeven met behulp van de standaard statiefbevestiging.

Het pakket bevat ook een wifi-basisstation, waarmee de Tempest verbinding maakt met je thuisnetwerk. Het hele installatieproces bevindt zich in de app en ik had het station in slechts vijf minuten klaar en rapporteerde gegevens.

Zelfs de sensorinstallatie was een fluitje van een cent. Ik bevestigde de meegeleverde mastbevestiging aan de sensorsuite, bevestigde die aan de bovenkant van de paal, draaide de bevestiging vast volgens de instructies en had hem in slechts 10 minuten buiten. Dat is de snelste installatie van alle stations die ik heb getest – met een aanzienlijke marge. Bij sommige stations duurt het tot 30 minuten om alles volledig te installeren.

stormsensor op paal

boordevol functies

In tegenstelling tot veel weerstations heeft de Tempest geen console, dus je krijgt niet de typische binnenmetingen die je bij andere weerstations voor thuis krijgt. (Ik denk niet dat dat een probleem is, aangezien je toch een weerstation hebt gekocht om het weer buitenshuis te volgen.) De smartphone en webgebaseerde apps fungeren als je console en worden continu eens in de drie seconden bijgewerkt (je kunt mijn gegevens hier).

Maar je krijgt elke weersvariabele die je nodig hebt en meer. Temperatuur, vochtigheid, windsnelheid en -richting, en regenval komen allemaal aan bod. Het station heeft ook een ingebouwde bliksemdetector en een UV- en lichtsensor die ook de UV-index, helderheid en zonnestraling rapporteert.

En zoals je zou verwachten van een “slim” weerstation, zijn er Alexa- en Google Assistant-integraties en de mogelijkheid om smart home-apparaten aan te sluiten en te activeren via IFTTT.

Maar de beste eigenschap ervan is niet per se zichtbaar voor u, althans niet in het begin. Zodra uw station in gebruik is en rapporteert, worden uw gegevens opgenomen in het WeatherFlow-netwerk om betere voorspellingen te produceren. Dat is best wel cool.

Een geweldige gebruikerservaring

hoofdscherm van de storm-app

De snelle installatie van de Tempest begint alles op de juiste manier. Maar een slechte gebruikerservaring kan alles verpesten, en in de loop der jaren ben ik mijn eigenaardigheden en frustraties tegengekomen met verschillende weerstations.

De Tempest heeft geen van deze. De app is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, en alles werkt. Gegevens waren vrijwel onmiddellijk beschikbaar in de app en via het webportaal, zonder kalibratie. WeatherFlow vertelt me ​​​​dat de Tempest zichzelf kalibreert en dat je niet hoeft te knoeien met sensorinstellingen.

Uit het kijken naar de gegevens die binnenkomen, blijkt dat er elke 2 tot 30 seconden waarnemingen worden gedaan, afhankelijk van de sensor. WeatherFlow had geen specifieke informatie beschikbaar omdat ze nog bezig waren met het schrijven van de specificaties en gebruikershandleidingen op het moment van onze test. We zullen deze recensie bijwerken wanneer de definitieve specificaties worden vrijgegeven.

Ik kon geen inconsistenties ontdekken in de gegevens van de controlegegevens die ik gebruikte, een nabijgelegen observatiestation van de National Weather Service. Zelfs de windgegevens, die doorgaans onnauwkeurig zijn vanwege locatieproblemen met weerstations in huis, waren binnen acceptabele limieten en dichter bij de werkelijke windsnelheden dan andere stations, zelfs met een suboptimale installatielocatie. Ik liep weg onder de indruk van de kwaliteit van de gegevens die het uitbracht en hoe goed elk van de sensoren presteerde.

Supergevoelige, nauwkeurige instrumentatie

De Tempest sensoren blijken van hoge kwaliteit te zijn. De haptische regensensor was mijn grootste zorg voorafgaand aan het testen, omdat de technologie achter haptische regendetectie gloednieuw is en de WeatherFlow-ingenieurs al vroeg geïrriteerd waren.

Ik ben blij te kunnen melden dat mijn bezorgdheid ongegrond was. De haptische regensensor werkt en werkt goed. De sensor had wel detectieproblemen in situaties met zeer lichte motregen of zeer lichte regen. Vaker wel dan niet, was het echter snel om neerslag te detecteren.

stormsensor in de hand

In het begin van mijn test was er een voorbijgaande regenbui en ik was verrast om een ​​waarschuwing te ontvangen dat het regende – omdat het niet leuk vond dat het regende. Maar ja hoor, er vielen een paar druppels op de grond. Dit is geweldig voor slimme thuisgebruikers, omdat alle andere detectiemechanismen die ik heb gezien, vertrouwen op een kantelende emmer. Bij een lichte bui kan het even duren voordat de regen de emmer doet overlopen. De Tempest heeft binnen enkele seconden regen gedetecteerd.

Niet alleen dat, de haptische regensensor van WeatherFlow kan ook de intensiteit van regen meten. Ik kan me alleen maar afvragen of het op de weg kan worden geüpgraded om ook neerslag te detecteren. Daar komt echter een kostbare en gecompliceerde techniek bij kijken. Hoe het ook zij, ik vond de regenvalmetingen over het algemeen nauwkeurig (verdere tests zijn hier nodig om een ​​volledige bepaling te maken), dus de nieuwe methode van WeatherFlow voor het meten van regenval krijgt op dit moment een duim omhoog van mij.

De UV- en lichtsensoren lijken ook veel beter te werken dan elk ander thuisweerstation dat ik heb getest. Ik heb een tendens opgemerkt in mijn tests waarbij de UV- en lichtwaarden snel lijken af ​​te nemen nadat de zon onder de daklijnen van de huizen aan de rechterkant van waar ik de stations heb geplaatst. Ik zag niet hetzelfde soort drop-off met dit apparaat, de metingen zagen er natuurlijker uit. Dat is een belangrijke overweging voor slimme huisintegraties, aangezien onnauwkeurige lichtmetingen ertoe kunnen leiden dat uw lampen te vroeg aangaan. Ik zal dit succes toeschrijven aan de Tempest met lichtsensoren van veel hogere kwaliteit dan andere weerstations die ik heb getest.

Uitstekende bliksemdetectie

bliksem gegevens

Temperatuur-, vochtigheids- en drukmetingen vielen allemaal binnen acceptabele niveaus, wat betekent dat ze net zo nauwkeurig waren als de beste stations die er zijn. En in tegenstelling tot de AcuRite Atlas wordt de bliksemdetector niet geplaagd door valse inslagen.

Ik had het geluk dat er tijdens mijn beoordeling twee keer een rij onweersbuien passeerde. De prestaties van de detector waren uitstekend. Gedurende drie uur detecteerde de Tempest bijna 2.800 aanvallen met de eerste lijn, de verste 45 mijl verwijderd. Ik heb alleen bliksemdetectie getest met de Atlas, wat niet het sterke punt van dat station was. De bliksemdetector registreerde slechts een kwart van dat aantal.

Van wat ik kon verzamelen, kwam dat aantal van 2.800 inslagen redelijk dicht in de buurt van het werkelijke aantal stakingen dat plaatsvond, kijkend naar bliksemgegevens. Ik ontving ook waarschuwingen naarmate stakingen dichterbij kwamen en wanneer nieuwe stakingen plaatsvonden na langere perioden van geen detectie.

De manier waarop de Tempest-app bliksemgegevens grafisch weergeeft, verschilt van andere methoden. In plaats van cumulatieve slagen of slagen per minuut, worden de slagen weergegeven met de tijd als horizontale as en afstand als de verticale as. Dit stelt u in staat om beter te beoordelen waar de aanval vandaan komt. Naarmate de stormen dichterbij komen, begin je patronen in de gegevens te zien.

Dat is de storm die ons nadert, en dan verdwijnt als hij wegtrekt. Grafieken van cumulatieve stakingen zijn ook beschikbaar, maar u moet op de telling van de “laatste 3 uur” op het scherm met stationsgegevens in de app tikken om ze te bekijken.

Geweldig voor liefhebbers van slimme huizen

Aangezien je deze recensie op TechHive leest, is de kans groot dat je een slimme huisliefhebber bent. Veel weerstations zijn begonnen met het toevoegen van smart home-mogelijkheden, maar de Tempest is de beste in zijn klasse, hoewel al deze functies pas beschikbaar zullen zijn bij de officiële lancering van Tempest in juli.

De Tempest ondersteunt zowel Alexa als Google Assistant, en de gegeven rapporten zijn informatief en vooral beknopt. Andere implementaties lijken je te overladen met informatie. Ambient Weather’s hebben bijvoorbeeld bijna 30 seconden nodig om te voltooien. Hoewel het rapport van WeatherFlow niet zo gedetailleerd is, krijgt u alle informatie die u nodig heeft in een derde van de tijd.

Met WeatherFlow kunt u ook verbinding maken met IFTTT, waardoor weersgebeurtenissen andere slimme apparaten voor thuisgebruik kunnen activeren. De connectiviteit werkt goed en stelt u in staat om triggers in te stellen voor een van de sensoren van het station. Er is zelfs een trigger voor elke keer dat het station een waarneming doet, zodat u uw waarnemingen bijvoorbeeld naar een Google-spreadsheet kunt kopiëren.

stormsensor op tafel

Laatste gedachten

WeatherFlow heeft zo lang geduurd om de Tempest op de markt te brengen dat het aanvoelt als de tweede generatie slimme weerstations voor thuis. Netatmo baande al vroeg de weg en andere bedrijven haastten zich om de achterstand in te halen, maar WeatherFlow verslaat ze allemaal.

Het bedrijf maakte echter de juiste zet; de Tempest voelt, presteert en ziet eruit als een modern weerstation. De binnenkant is beter en de sensoren zijn beter dan de concurrentie. En het is gebouwd door een bedrijf dat al meer dan twee decennia commerciële weerstations maakt.

Als ik moest muggenziften, is het feit dat je de Tempest nu niet kunt uitbreiden een van de weinige minpunten, evenals de prijs: $ 329 is zeker aan de hogere kant.

Als je uitbreidbaarheid nodig hebt, zou ik je niet kwalijk nemen dat je in plaats daarvan voor de minder dure Ambient Weather WS-2902B hebt gekozen. Het is een acceptabel nauwkeurig weerstation met een goede smart home-integratie. Maar de Tempest is de toekomst in weerstations voor thuis, en het is het hogere prijskaartje waard als je serieus bent over nauwkeurigheid en prestaties.

0 Shares:
You May Also Like