Het bekendste retrofit slimme slot krijgt wifi en verkleint zijn voetafdruk

august wi fi smart lock lifestyle

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Kleinere hardwarevoetafdruk is onmiddellijk merkbaarUltra-eenvoudige installatie kan niet soepeler zijnIntuïtieve en responsieve app

nadelen

Installatieproblemen met betrekking tot het bereiken van mijn wifi-netwerk; beperkt wifi-bereik HomeKit-connectiviteit werkte nooit in mijn huis Incidentele, willekeurige app-crashes

Ons oordeel

Augustus voegt wifi toe terwijl de totale omvang van de hardware aanzienlijk wordt verkleind, waardoor dit een betere retrofit-optie is dan ooit.

Jarenlang vertrouwde marktleider August op een oplossing met twee producten om zijn slimme sloten Wi-Fi-connectiviteit te geven. De August-sloten bevatten alleen een Bluetooth-radio in de deurbehuizing. Een apart product genaamd August Connect moest worden aangesloten op een stopcontact in de buurt, waardoor de verbinding van het Bluetooth-slot naar uw wifi-netwerk werd overbrugd.

Met de August Wi-Fi Smart Lock graaft het bedrijf de onelegante August Connect weg en zet alles waar het echt zou moeten zijn: in één apparaat, direct op de deur. Sterker nog, het slot is ondanks de extra radio aanzienlijk kleiner geworden: 45 procent kleiner in volume en 20 procent slanker dan de eerdere Smart Lock Pro (volgens de specificaties van augustus). Net als bij zijn recente modellen, is het verkrijgbaar in het traditionele zilver of een meer aansprekende matzwarte afwerking.

Hoewel het nieuwe slot de Wi-Fi-radio in het product integreert, is de algehele werking en functieset van het slot niet echt veranderd. Dezelfde augustus-app blijft van kracht en je moet deze op je telefoon installeren om door de vergrendelingsinstallatie te lopen.

augustus wifi grootte vergelijking

Augustus is altijd een retrofit-slot geweest (wat betekent dat u uw buitenbeslag behoudt, inclusief het fysieke sleutelgat), en de installatie van hardware blijft een van de eenvoudigste in de branche. U hoeft slechts twee schroeven uit uw bestaande nachtschoot te verwijderen en ze te vervangen door het slanke frame dat het binnenste rozet van August vasthoudt. Net als bij andere August-sloten zijn er geen extra schroeven nodig om de primaire unit aan dit frame te bevestigen. Met een slim paar vleugels kun je hem gemakkelijk op zijn plaats klikken en de voorplaat hecht magnetisch aan de voorkant van het apparaat.

augustus wifi-app 6

Hoewel de hardware-installatie een fluitje van een cent was, was de software-installatie met de Wi-Fi Smart Lock van augustus een beetje rotsachtig. Het ging goed terwijl ik door de app liep, totdat ik bij het wifi-gedeelte van de configuratie kwam. August vond mijn netwerk, maar kon er gewoon geen verbinding mee maken, eerst niet inloggen en vervolgens klagen dat het draadloze signaal te zwak was.

Na de (uitgebreide) probleemoplossingsgids van augustus, heb ik het probleem uiteindelijk opgelost door het slot van de deur te verwijderen en direct naast mijn router te plaatsen, waarna hij eindelijk verbinding kon maken met mijn netwerk – hoewel het duidelijk was nadat ik hem had teruggezet naar zijn normale huis dat het slot soms worstelt met bereik.

Aan de andere kant, hoewel het slot ook HomeKit ondersteunt, heb ik het slot nooit succesvol kunnen verbinden met het Apple-netwerk.

De app van augustus is redelijk gestroomlijnd en intuïtief, zoals je zou verwachten van een app die al sinds 2013 bestaat. Het is eenvoudig om het slot op aanvraag te openen en te sluiten, gebruikers in te stellen en geavanceerde instellingen te configureren zoals automatisch vergrendelen en ontgrendelen (met dank aan geofencing-oplossing). Een meegeleverde magnetische sensor laat het slot ook bepalen of de deur op een kier staat (en voorkomt automatisch vergrendelen als dat zo is). De grote witte knobbel die deze functie mogelijk maakt, moet echter direct naast het slot zelf worden geplaatst, op heuphoogte, wat een beetje een doorn in het oog is. Afgezien van de bovengenoemde bereikproblemen en enkele willekeurige momenten waarop de app uit het niets crashte, had ik geen echte problemen met het gebruik van het slot of de app.

augustus wifi 1

Er is echter een nieuw voorbehoud dat uniek is voor de Wi-Fi van augustus, en dat is het stroomverbruik. Wi-Fi vreet aan een langere levensduur van de batterij dan Bluetooth, en August zegt dat het binnen drie tot zes maanden door een set batterijen gaat – nu twee 3-volt lithiumcellen in plaats van een kwartet AA’s -, afhankelijk van het totale gebruik . Dat is niet lang; Aan de positieve kant is het echter opmerkelijk eenvoudig om de batterijen op het slot te vervangen dankzij het magnetische deksel.

augustus wifi-app

Als laatste opmerking ondersteunt August Alexa, met de typische standaard beveiligingsinstelling waardoor je de deur alleen met een spraakopdracht kunt vergrendelen. Als je het met je stem wilt vergrendelen, moet je de standaardinstelling wijzigen en een viercijferige pincode instellen. Ik had geen problemen met Alexa en het slot.

Met $ 250 is het Wi-Fi Smart Lock van augustus goedkoper dan de Smart Lock Pro bij de lancering (ongeveer $ 280), wat goed is omdat de concurrentie in deze ruimte elke dag moordend wordt. Beter nog, het slot ziet er beter uit dan ooit en de integratie van wifi in de kit is een echte game-wisselaar.

Let echter op de bereikproblemen; als je deur te ver van je router verwijderd is, moet je misschien op zoek naar een andere oplossing om frustratie te voorkomen. Als alternatief kunt u overschakelen naar een mesh-router die een betere wifi-dekking in uw huis biedt.

0 Shares:
You May Also Like