Het annuleringsbeleid van DirecTV Stream is nu een totale puinhoop

directvlogo

Handig online annuleren is altijd een van de grootste voordelen van het knippen van snoeren geweest. Of je nu Netflix, Hulu, YouTube TV of Philo opzegt, je hoeft nooit de telefoon op te nemen of vervelende klantenservicemedewerkers te krijgen om van je service af te komen.

DirecTV Stream, voorheen bekend als AT&T TV, AT&T Now en DirecTV Now, is de uitzondering geworden. In de afgelopen weken heeft DirecTV stilletjes zijn beleid gewijzigd, zodat de meeste nieuwe klanten de service alleen kunnen stoppen via een online chat, terwijl sommige bestaande klanten een klantenservicenummer moeten bellen om te annuleren. Eenvoudig online annuleren blijft alleen beschikbaar voor sommige oudere abonnees en voor klanten in New York en Californië, waar de staatswetten minder hoepels vereisen om doorheen te springen.

Vroeger was het niet zo. Toen de service DirecTV Now heette, kon elke klant online annuleren door op een knop te klikken, en die praktijk ging een aantal jaren door toen de service talloze naamsveranderingen doormaakte. Maar nu AT&T DirecTV heeft afgesplitst in een apart bedrijf dat zich richt op betaal-tv-bundels, is het teruggevallen op slordige satelliet-tv-tactieken om abonnees te behouden.

Hoe annuleer je DirecTV Stream nu?

Nick Ammazzalorso, een DirecTV-woordvoerder, zou niet precies zeggen wanneer DirecTV Stream de optie voor annuleren met één klik voor nieuwe abonnees heeft laten vallen, maar merkte op dat de service op 26 augustus van AT&T TV is veranderd. Dat is waarschijnlijk toen het bedrijf zijn beleid veranderde. (Ik ontdekte de wijziging pas nadat ik hoorde van een lezer die problemen had met het annuleren van zijn service.)

Als u zich online heeft aangemeld voor AT&T TV of DirecTV Stream, gaat u naar de accountbeheerpagina van DirecTV en klikt u op de link “Mijn abonnement opzeggen” en leidt u nu naar een pop-upvenster, waar u op de knop “Chat om te annuleren” moet klikken. Hiermee wordt een online chatsessie gestart waarin u uw verzoek moet indienen bij een DirecTV-agent.

directvannuleren3

Ik heb dit zelf bevestigd door een nieuw DirecTV Stream-account aan te maken en onmiddellijk te proberen te annuleren. De vertegenwoordiger, Kevin, vroeg om uitleg en toen ik zei dat ik de service niet wilde, vroeg hij om meer details. Toen ik herhaalde dat ik gewoon niet geïnteresseerd was, gaf hij toe, maar liet me nog steeds mijn e-mailadres en postadres typen om de annulering te bevestigen. Hoewel de interactie niet lang duurde, was het een gedoe in vergelijking met andere streamingdiensten.

Sommige klanten zullen in plaats daarvan telefonisch moeten annuleren, maar wat deze vereiste precies veroorzaakt, is onduidelijk. Ammazzalorso zei dat het van toepassing is op klanten die zich hebben aangemeld in een AT&T-winkel, maar ik heb gehoord van een klant die zich online heeft aangemeld en toch een telefoonnummer heeft gekregen om te bellen in plaats van een online chatoptie.

Ammazzalorso gaf me ook een ander nummer voor klanten om te bellen (800-288-2020) dan het nummer dat DirecTV in zijn menusysteem vermeldt (800-531-5000), waarbij de eerste naar een AT&T-systeem gaat in plaats van een DirecTV-systeem. Maar hoe dan ook, je zult door een geautomatiseerd antwoordsysteem moeten waden om een ​​vertegenwoordiger te bereiken, die dan om uitleg zal vragen voordat je kunt annuleren.

directvstreamannuleren

Houd er rekening mee dat deze twee annuleringsmethoden niet uitwisselbaar zijn, aldus Ammazzalorso. Je kunt de klantenservice niet bellen als je moet annuleren via online chat, en je kunt de chat ook niet gebruiken als je telefonisch moet annuleren. Om te zien welke methode u moet gebruiken, moet u eerst door de accountbeheerwebsite van DirecTV bladeren.

De online uitzonderingen

DirecTV biedt nog steeds eenvoudige online annulering online zonder met een vertegenwoordiger te praten, voornamelijk op plaatsen waar dit vereist is.

In 2018 begon Californië met het verplicht stellen van online annuleringsopties voor alle services die online aanmeldingen accepteren. En vorig jaar heeft New York een wet aangenomen die vereist dat alle abonnementsdiensten een “kosteneffectief, tijdig en gebruiksvriendelijk mechanisme voor opzegging” bieden. In beide staten leidt het klikken op “Mijn abonnement opzeggen” op de accountbeheerwebsite van DirecTV tot een prompt met een grote blauwe knop “Nu annuleren”.

knop dtvannuleren

DirecTV biedt deze optie ook aan sommige klanten die zich hebben geabonneerd op oude DirecTV Now- en AT&T TV Now-abonnementen, ongeacht waar ze wonen. Maar zelfs deze uitzondering lijkt uitzonderingen te hebben. Nadat ik lezers van mijn Cord Cutter Weekly-nieuwsbrief had gevraagd naar hun annuleringsopties, hoorde ik van een abonnee die zei dat hij zich medio 2018 op DirecTV Now had geabonneerd, maar alleen kon annuleren via een online chat.

Met andere woorden, de hele situatie is een puinhoop, en zelfs degenen die voor DirecTV werken, lijken er geen duidelijk greep op te hebben. En hoewel DirecTV de technische mogelijkheid heeft om annuleren gemakkelijk te maken, kiest het ervoor om het proces moeilijker te maken omdat het kan.

Klauwen voor abonnees

De tactieken van DirecTV komen overeen met die van sommige kabelbedrijven die ook hun tenen in streaming hebben ondergedompeld. Spectrum biedt bijvoorbeeld flexibelere tv-bundels aan snoersnijders die nog steeds betalen voor de internetdienst van het bedrijf. Maar als je je eenmaal hebt aangemeld, kun je niet annuleren zonder een telefoontje naar de klantenservice, waarbij je misschien eerst een verkooppraatje voor mobiele telefoons moet doornemen.

Net als de meeste andere legacy-tv-aanbieders bevindt het abonneebestand van DirecTV zich in een vrije val, en hoewel het bedrijf spreekt van een “nieuw tijdperk” en een “mooie toekomst” terwijl het afsplitst van AT&T, moet het nog concurrerender worden dan voorheen . De startprijs van DirecTV Stream van $ 70 per maand is hoger dan YouTube TV, Hulu + Live TV en Fubo TV, die allemaal beginnen bij $ 65 per maand, en het biedt minder kanalen dan die alternatieven. Tenzij je regionale Bally Sports-kanalen nodig hebt, die DirecTV Stream in zijn pakket van $ 85 per maand heeft, is er geen sterke reden om de service te verkiezen boven goedkopere alternatieven.

In plaats van een meer concurrerende service aan te bieden, is annuleren moeilijker maken een manier om het bloeden te vertragen. Maar als de voortdurende achteruitgang van kabel- en satelliet-tv ons iets heeft geleerd, is het een tactiek die niet voor altijd werkt.

0 Shares:
You May Also Like