HERZIEN: welke animatiesoftware moet je kiezen?

Animation software

Geschreven door <a href="https://www.wyzowl.com/author/samanthaferguson/" target="_self" rel="noopener">Samantha Ferguson</a>‘ data-et-multi-view=

Samantha is Copy Team Manager bij Wyzowl. Ze heeft meer dan 1000 scripts en honderden artikelen over videomarketing geschreven, dus wat Samantha niet weet over video, is het niet waard om te weten!

Dus je bent op zoek naar software voor het maken van animatievideo’s?

Geanimeerde video’s nemen de wereld van videomarketing over, dus het is belangrijk om je eigen video’s te hebben om bij te blijven!

Wie weet raak je zelfs goud, zoals de Dumb Ways to Die Metro-advertentie die de op twee na meest virale advertentie aller tijden werd. Of de Crazy Egg-uitlegvideo die de conversieratio’s met 64% verhoogde.

Het is echter moeilijk om een ​​geanimeerde video te maken, vooral op professioneel niveau. Sommige mensen beschouwen animatie zelfs als de meest bekwame vorm van videocreatie.

Gelukkig zijn er echter veel verschillende softwarepakketten voor elk budget, elke behoefte en zelfs elke vaardigheden – want helaas kunnen we niet allemaal animatie-wizz-kids zijn!

In de blog van vandaag gaan we 3 verschillende geanimeerde videoproductiesoftwarebedrijven vergelijken. Een die basic is, een die premium is en een die elite is. Zodat jij kunt beslissen welke het beste bij jou past!

Basis

Anime Studio Debuut 10

Prijs: £ 33,98 / $ 49,99 voor de nieuwste versie

Makkelijk te gebruiken: Anime Studio is animatiesoftware die bedoeld is voor mensen die helemaal nieuw zijn in animatie, of die als hobby geanimeerde video’s willen maken. De software heeft een geweldige functie genaamd ‘Beginner’s Mode’, die je letterlijk stap voor stap door alles leidt, totdat je er klaar voor bent om er zelf doorheen te navigeren.

Anime Studio Debut 10 bevat ook handige tools zoals automatische lipsynchronisatie en een personage, rekwisieten en landschapswizard voor nog meer gemak bij het maken van je animatie.

Kwaliteit: Dit product is perfect voor mensen met een laag budget, maar dit wordt helaas weerspiegeld in de kwaliteit van afgewerkte video’s. De tools zijn eenvoudig, en hoewel tools zoals de karakterwizard geweldig lijken (vooral vanwege het tijdbesparende aspect), zorgt het eindresultaat voor een onoriginele video. En met 300 uur aan video die elke minuut naar YouTube wordt geüpload, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je opvalt.

Voorbeeld: Hieronder ziet u een voorbeeld van een korte animatie van het Anime Studio YouTube-kanaal. De kwaliteit van de video is goed genoeg, maar het is belangrijk om te onthouden dat deze is gemaakt door professionals, een amateur kan wekenlang bezig zijn met het maken van een video van dezelfde kwaliteit.

Premie

Adobe na effecten

Prijs: £205/$301 voor individueel basisgebruik voor een jaar

Makkelijk te gebruiken: Adobe After Effects is een geanimeerde videoproductiesoftware op hoog niveau, die veel wordt gebruikt door professionals. Dat betekent echter niet dat het niet door leken kan worden beheerst. Er zijn standaardanimaties om uit te kiezen voor mensen die nieuw zijn in de software, en er zijn veel tutorials en spiekbriefjes op de Adobe-website.

Over het algemeen zal Adobe After Effects even wennen zijn, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, zou je animaties moeten maken die zelfs met de beste animatievideoproductiebedrijven zullen concurreren!

Kwaliteit: Adobe After Effects is zo’n beetje de standaardkwaliteit van de industrie. De software wordt voortdurend bijgewerkt en verbeterd om op te vallen als een van de beste opties als het gaat om geanimeerde videoproductie.

Voorbeeld: Hier bij Wyzowl gebruiken we zelf Adobe After Effects. Hier is een van onze video’s waarvan ik denk dat het de kwaliteit van animatie benadrukt die je kunt krijgen met After Effects.

Elite

Toon Boom

Prijs: £ 595 / $ 876 voor een jaarabonnement op Harmony Premium

Makkelijk te gebruiken: Toon Boom’s Harmony Premium is bedoeld voor professionals. Er zijn andere pakketten beschikbaar voor de beginnende animator, maar dit is geen software voor beginners. Toon Boom is de animatiesoftware die u kunt gebruiken als u zich wilt concentreren op uitstekende kwaliteit, zonder na te denken over het budget.

Kwaliteit: Als je naar animatievideo’s van andere bedrijven kijkt en merkt dat je zegt: ”, dan ben je waarschijnlijk gewend aan de geanimeerde kwaliteit van tv-programma’s zoals The Simpsons, in welk geval Toon Boom de software voor jou is.

Toon Boom wordt gebruikt door grote geanimeerde videoproductiebedrijven, zoals Disney, Fox en Dreamworks. Dus, als je geen genoegen kunt nemen met minder dan het beste, kies dan voor Toon Boom.

Voorbeeld: Bekijk hieronder de episodische demo-reel van Toon Boom. Het is gedateerd maar geeft je toch een indruk van de prachtige animaties die met deze software gemaakt kunnen worden.

https://www.youtube.com/watch?v=hzcM2msrBSI

Laatste gedachten

Zoals vermeld in de inleiding, zijn er talloze softwarepakketten voor geanimeerde videoproductie, en als je serieus je eigen animatie wilt maken, is het belangrijk om wat meer onderzoek te doen om de beste software voor jou te vinden. Veel bedrijven bieden gratis proefversies aan, zodat u gemakkelijk op die manier kunt rondkijken.

Het maken van een geanimeerde video van een hoge standaard is echter tijdrovend en stressvol. Gemiddeld duurt het ongeveer een dag om slechts dertig seconden karakteranimatie te maken!

Dus nu je weet waar je aan begint, wil je misschien voor de gemakkelijke optie kiezen en een animatievideoproductiebedrijf vragen om een ​​video voor je te maken. Het eindresultaat is gegarandeerd professioneel en het is goedkoper dan u denkt…

Blog-footers-hoe-kiezen-het-juiste-geanimeerde-bedrijf
0 Shares:
You May Also Like