Herstel trage USB-gegevensoverdrachtsnelheid en optimaliseer USB-drive voor betere prestaties

Een pen drive is een draagbaar USB-flashgeheugenapparaat dat helpt bij het overbrengen van gegevens van de ene computer naar de andere. Veel gebruikers klagen na een paar dagen gebruikers over de kopieersnelheid (USB-gegevensoverdrachtsnelheid is erg traag) tijdens het overbrengen van bestanden van de computer naar de pen drive en vice versa. Heb je ooit geprobeerd om bestanden van je pc naar USB te kopiëren, of omgekeerd? Nou, dat heb je natuurlijk wel. Heb je ooit een irritant lage gegevensoverdrachtsnelheid ervaren? Hier zijn enkele tips om de kopieer- of overdrachtssnelheid van uw USB-flashstation te verhogen.

Wat is USB-gegevensoverdrachtsnelheid?

USB-gegevensoverdrachtsnelheid verwijst naar de hoeveelheid gegevens die in een seconde via de USB wordt verzonden. De hoeveelheid wordt altijd gemeten in KB, MB of GB voor razendsnelle USB. Er zijn 3 soorten USB-poorten, USB 1.0 (ouder en erg traag), USB 2.0 (bijna op alle computers gebruikt) en USB 3.0 (de nieuwere en snelste, kan 1 GB per seconde bereiken)

Waarom is de USB-overdrachtssnelheid van belang?

Wanneer u een bestand naar uw pen drive kopieert, heeft dat bestand een grootte en heeft de pen drive een overdrachtssnelheid. En u zult wachten tot dat bestand de overdracht voltooit als de bestandsgrootte te groot is of de gegevensoverdracht te traag is. Deze gegevensoverdracht is van belang voor de bestandsgrootte, USB-versie (1.0, 2.0 en 3.0) en het bestandssysteem van de schijf. De gegevensoverdrachtsnelheid is ook afhankelijk van de locatie van bestanden. Als u een aantal bestanden naar dezelfde schijf of een andere map wilt overbrengen, wordt deze zeer snel overgedragen. Maar als u bestanden van de ene schijf naar de andere wilt overbrengen, zal het relatief even duren in Pendrive.

Wanneer u een nieuwe pendrive koopt, werkt deze snel, maar naarmate deze ouder wordt, begint de gegevensoverdrachtsnelheid na enkele dagen af ​​te nemen. De gegevensoverdrachtsnelheid is afhankelijk van het type bestanden dat u overzet. Nummers, documenten en video’s kunnen heel snel worden overgedragen. USB-poortversie 2.0 is het populairst en de computers die na het jaar 2000 zijn vervaardigd, hebben een 2.0 USB-poortversie. Deze versie van de USB-poort geeft je de snelheid van 35 mbps (theoretisch)

Tips om de USB-gegevensoverdrachtsnelheid te versnellen

Als u ook op zoek bent naar het optimaliseren van uw USB-drive Gegevensoverdrachtsnelheid, hier hebben we enkele tips om het kopiëren van uw pen-drive-gegevens sneller te maken. We zullen het bestandssysteem wijzigen in NTFS van uw pendrive en ook zullen we het apparaatbeleid wijzigen om uw pendrive sneller te maken. Volg onderstaande stappen:

Wijzig het bestandssysteem FAT32 naar NTFS of USB Drive

Het formatteren van de USB-drive met het NTFS-bestandssysteem is de beste en meest werkende truc om uw USB-drive te optimaliseren. We veranderen het bestandssysteem naar NTFS omdat FAT 32 een grote hoeveelheid gegevens niet aankan. Volg hier de onderstaande stappen om de USB-drive te formatteren met het NTFS-bestandssysteem.

Opmerking: deze stappen verwijderen uw gegevens op de USB-schijf. Het wordt aanbevolen om een ​​back-up te maken van uw gegevens of deze te kopiëren naar de lokale schijf.

Sluit nu eerst uw USB-drive aan, klik op Deze pc en selecteer uw USB-driveletter. Klik met de rechtermuisknop op uw pen drive en selecteer Formatteren, selecteer vervolgens NTFS-bestandssysteem, schakel Quick Format uit en klik op Start.

Opmerking: bij het formatteren worden al uw gegevens verwijderd. Maak een back-up van al uw gegevens voordat u formatteert.

Na het formatteren van uw pendrive en het converteren naar het NTFS-bestandssysteem.

Het apparaatbeleid wijzigen

Door wijzigingen aan te brengen in apparaatbeleidtrucs wordt de gegevensoverdracht ook veel sneller.

Opmerking: begrijp dat na het wijzigen van het apparaatbeleid, uw gegevensoverdrachtsnelheid zal toenemen, maar zorg ervoor dat u op “Hardware veilig verwijderen en media uitwerpen” klikt voordat u uw pendrive verwijdert.

Sluit uw USB of externe harde schijf aan op uw Windows-computer. Open deze pc-map, klik met de rechtermuisknop op het apparaat dat u sneller wilt maken en selecteer Eigenschappen.

Selecteer vervolgens het tabblad Hardware. Selecteer hier het opslagmedium en klik vervolgens op de knop Eigenschappen. Nadat u op Eigenschappen hebt geklikt, ziet u een nieuw dialoogvenster, klik op Instellingen wijzigen.

Er verschijnt een ander dialoogvenster. Klik op het tabblad Beleid. Er wordt een nieuw venster geopend. Klik op het tabblad Beleid. Hier ziet u twee opties in het vak Eigenschappen USB-apparaat:

Snelle verwijdering (standaard)
Betere prestatie

USB Snelle verwijdering versus betere prestaties

De standaardinstelling is Snelle verwijdering. Wanneer deze optie is geselecteerd, wordt de schrijfcache op het apparaat en in Windows uitgeschakeld. U kunt het apparaat veilig loskoppelen, zonder dat u de optie Hardware veilig verwijderen hoeft te gebruiken.

Als u betere prestaties van uw USB-apparaat wilt, kunt u de optie Betere prestaties selecteren. Wanneer dit is geselecteerd, wordt schrijfcaching in Windows ingeschakeld. Maar u moet de optie Hardware veilig verwijderen uit het systeemvak gebruiken om het apparaat veilig los te koppelen, anders kan dit leiden tot gegevensbeschadiging.

Selecteer nu Betere prestaties, klik op ok. Dat is het nu gewoon een keer Start uw computer opnieuw op. De volgende keer dat u wat gegevens naar uw USB-station kopieert, ziet u dat de overdrachtssnelheid hoog is in vergelijking met de vorige.

Opmerking: Nadat u deze optie hebt ingeschakeld, moet u ervoor zorgen dat u de optie Hardware veilig verwijderen elke keer dat u de verwisselbare schijf verwijdert, gebruikt. Anders krijg je fouten met de pen drive.

Controleer de USB-drive op fouten

Ik zal je ook aanraden om je Pendrive op fouten te controleren. Fouten in uw Pendrive kunnen er zelfs voor zorgen dat uw Pendrive-gegevensoverdrachtsnelheid wordt vertraagd. U kunt het doen door naar Pendrive-eigenschappen> Gereedschap> Controleren te gaan.

Update uw systeem USB-stuurprogramma’s

Bestuurders zijn de sleutel tot het bedienen van uw apparaten. Ontwikkelaars brengen regelmatig nieuwe updates uit die over het algemeen geavanceerder zijn en veel beter in staat zijn om apparaatfuncties aan te kunnen. Zorg ervoor dat u met uw unit rijdt volgens de laatste vooruitgang door de volgende procedure te volgen:

Zoek apparaatbeheer op het startscherm en klik erop. Vouw Universal Serial Bus-controllers uit Klik met de rechtermuisknop op elk onderdeel en klik op Stuurprogramma bijwerken Volg de instructies op het scherm om beschikbare updates te installeren

De methoden die in dit script worden beschreven, zijn beproefde procedures om de prestaties van geheugenopslag te verbeteren. Als u echter op zoek bent naar meer verbeteringen, schaf dan een snellere USB-drive aan (bij voorkeur USB 3.0). Zorg daarnaast voor een ‘schone’ pc zonder virussen/malware en beperk ook de CPU-activiteit tijdens het uitvoeren van de overdracht. Beide activiteiten zorgen ervoor dat er maximale aandacht wordt besteed aan de taak die wordt uitgevoerd.

Dit zijn enkele beste werkmethoden om de snelheid van uw USB-gegevensoverdracht versnellen. Heeft u een suggestie voor een vraag, aarzel dan niet om hieronder commentaar te geven.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like