Herstel computergeluidsvolume te laag in Windows 10, 8.1 en 7

Soms merk je misschien dat het geluid op onze Windows-computer te zacht is geworden. Of het volume is opmerkelijk laag na de upgrade naar Windows 10 versie 21H1. Een aantal gebruikers meldt dat, met problemen met de uitvoer van een laag volume, het volume zelfs op 100 wordt gehouden na het installeren van de update van Windows 10 mei 2021. Het probleem kan worden veroorzaakt door software of het kan een hardware-gerelateerd probleem zijn of een combinatie van oude en nieuwe instellingen. Windows heeft eigenlijk een aantal essentiële instellingen die perfect moeten zijn om een ​​goede geluidskwaliteit te krijgen. Als jouw computervolume te laag op Windows 10, Hier enkele toepasselijke oplossingen om dit op te lossen.

Weinig geluid na update van Windows 10

Windows 10 Audio Sound-problemen omvatten dit: Geluidsvolume te laag probleem, meestal veroorzaakt door incompatibele audiostuurprogramma’s, beschadigde systeembestanden. Het audio-hardwareapparaat is defect of de audiogeluidsinstellingen worden gewijzigd. Als u ook merkt dat het computervolume te laag is, past Windows 10 hier onderstaande oplossingen toe.

Opmerking:

Controleer de volumemixer

Begin met Basisoplossing Controleer en zorg ervoor dat het audioapparaat goed is aangesloten.

Controleer of het volume van het audioapparaat hoog is of u moet het audioapparaat mogelijk met verschillende computers controleren om te bevestigen dat er geen storing is op het hardwareapparaat.

Klik ook met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram in het systeemvak en selecteer Volumemixer openen om het venster direct eronder te openen. Controleer vervolgens en verhoog de audioschuifregelaar voor software van derden die op de taakbalk is geopend als het volume te laag is.

Maak je luidsprekers fysiek schoon

Als je dezelfde speaker al een lange tijd gebruikt, kan er stof op zitten, waardoor het geluid vaak niet vloeiend wordt afgespeeld. Controleer of uw luidsprekers zowel van binnen als van buiten schoon zijn. Zo niet, maak het dan schoon en test of het een betere prestatie geeft of niet.

Probeer andere apparaten te controleren

Als u dit probleem ondervindt met een Bluetooth-luidspreker of een bedrade luidspreker die wordt geleverd met een woofer, moet u proberen dat apparaat op een ander apparaat aan te sluiten, zodat u het probleem verder kunt isoleren.

Windows Audio-stuurprogramma bijwerken

Audiostuurprogramma bijwerken of terugdraaien is het basisprincipe wanneer we problemen met audiogeluid oplossen. Welk geluidssysteem u ook op uw computer gebruikt, het is belangrijk dat u de stuurprogramma’s van uw apparaat up-to-date houdt. Als u merkt dat het geluidsprobleem is begonnen na de recente stuurprogramma-update of Windows-upgrade, is het mogelijk dat het huidige geïnstalleerde audiostuurprogramma niet compatibel is met de huidige Windows-versie. Om die reden moeten we eerst de Roll Back Driver-optie proberen of de nieuwste bijgewerkte audiodriver installeren.

Stuurprogramma terugdraaien

Als het probleem onlangs is begonnen na de update van het stuurprogramma, helpt het Rollback-stuurprogramma waarschijnlijk om het probleem op te lossen. Dat zet het huidige audiostuurprogramma terug naar de vorige versie waar Audio Sound correct werkt.

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc en okHiermee wordt Apparaatbeheer geopend, alle lijst met geïnstalleerde stuurprogramma’s weergegeven, Geluids-, video- en gamecontrollers uitvouwen, Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde eigenschappen van het geïnstalleerde audiostuurprogramma, Ga naar het tabblad Stuurprogramma en zoek naar de optie Rollback-stuurprogramma, klik erop

Opmerking Rollback-optie is alleen beschikbaar als u de stuurprogrammasoftware onlangs hebt bijgewerkt met de nieuwste versie.

Selecteer op het volgende scherm de reden waarom Terugkeren naar de vorige driverversie en volg de instructies op het scherm. Start daarna Windows opnieuw om een ​​nieuwe start te krijgen en controleer nu of het audiovolume correct werkt. Als dit niet het geval is, moet u de nieuwste audiodriver bijwerken en installeren volgens de onderstaande stappen.

Audiostuurprogramma bijwerken

Als de optie Roll Back Driver niet voor u werkt. Of u hebt niet de mogelijkheid om het stuurprogramma terug te draaien, waardoor u het audiostuurprogramma handmatig moet bijwerken/opnieuw installeren door de onderstaande stappen te volgen.

Open Apparaatbeheer opnieuw op type devmgmt.mscVouw vervolgens Geluid-, video- en gamecontrollers uit. Klik nu met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde audiostuurprogramma en selecteer Apparaat verwijderen. Wanneer u om bevestiging vraagt, vinkt u het vinkje aan bij Verwijder de stuurprogrammasoftware voor het apparaat en selecteert u daarna de installatie ongedaan maken. Start Windows opnieuw.

Bij de volgende herstart zullen vensters het best beschikbare audiostuurprogramma scannen en installeren, of u kunt opnieuw Apparaatbeheer openen, controleer of het audiostuurprogramma is geïnstalleerd, zo niet, klik op Actie en selecteer scannen op hardwarewijzigingen.

Bezoek ook de website van de fabrikant van het apparaat. Download de nieuwste beschikbare audiostuurprogrammasoftware en installeer deze. Ik hoop dat na het uitvoeren van de RollBack-stuurprogrammaoptie of het opnieuw installeren van het audiostuurprogramma uw probleem zal worden opgelost.

Windows-probleemoplosser voor audio uitvoeren

Windows heeft een ingebouwde tool voor probleemoplossing voor audio die automatisch verschillende problemen met Windows Audio Sound-gerelateerde problemen scant en oplost. Voer de probleemoplosser voor audio uit en laat Windows het probleem zelf voor u oplossen.

Druk op de Windows + I-sneltoets om de instellingen-app te openen, klik op Update en beveiliging en los problemen op, Selecteer het afspelen van audio en klik vervolgens op Voer de probleemoplosser uit. Dit zal automatisch de problemen detecteren en oplossen die het Windows-geluidsprobleem veroorzaken. Start Windows opnieuw nadat het probleemoplossingsproces is voltooid en controleer of alles naar behoren werkt.

De samplefrequentie en bitdiepte wijzigen

Klik met de rechtermuisknop op het luidsprekersymbool aan de rechterkant van de taakbalk,

Selecteer vervolgens Afspeelapparaten. Er wordt een nieuwe pop-up Geluiden geopend. Dubbelklik hier op luidsprekers. Ga vervolgens naar Eigenschappen van luidsprekers naar tabblad Geavanceerd Trek het menu omlaag om de bitsnelheid in te stellen op 24 bit/44100 Hz of 24 bit/192000 Hz.Beide opties zijn zichtbaar volgens de mogelijkheden van het apparaat. Klik daarna op Toepassen en ok om de wijzigingen op te slaan, controleer nu of het probleem met het lage geluidsvolume is opgelost.

Communicatie-instellingen wijzigen

Communicatie-instellingen is een ingebouwde functie voor laag volume die gebruikers helpt om betere audio te krijgen wanneer ze de computer gebruiken om oproepen te ontvangen of te plaatsen. Deze functie kan het geluid van uw computer tot 100% verminderen. De communicatie-instellingen wijzigen

Klik met de rechtermuisknop op het volumepictogram op de taakbalk en selecteer Geluiden. Ga vervolgens naar het communicatietabblad En op de optie die zegt: “Wanneer Windows communicatie-activiteit detecteert”, selecteert u “Niets doen”.

Pas de luidheidsegalisatie aan

Dit is een andere instelling die u moet controleren, want als deze optie niet is geactiveerd, is het geen wonder dat u een relatief lager volume van uw computer hoort. Om deze instelling aan te passen, klikt u met de rechtermuisknop op het volumepictogram op de taakbalk en selecteert u Geluid. Dubbelklik op het tabblad Afspelen op Luidsprekers. Selecteer vervolgens in Luidsprekereigenschappen onder het tabblad Verbeteringen de Loudness Equalization en klik op OK om de gemaakte wijzigingen op te slaan.

Hebben deze oplossingen geholpen om een ​​laag volume, audiogeluidsprobleem op Windows 10 op te lossen? Laat het ons weten in reacties hieronder, lees ook:

0 Shares:
You May Also Like