HBO Max en Discovery+ fuseren tot één streamingdienst

HBO Max interface

Het zal niet meteen gebeuren, maar zoek naar HBO Max en Discovery+ om uiteindelijk één enkele videostreamingservice te worden, compleet met slechts één app.

De verandering zou in de komende maanden moeten plaatsvinden, een evenement dat kan worden voorafgegaan door een tijdelijke bundeling van de twee diensten, bevestigde een Discovery-exec (via Variety) tijdens een Deutsche Bank-mediaconferentie op maandag.

De HBO Max-Discovery+ combo komt in de nasleep van de geplande fusie van Discovery en WarnerMedia, die eind vorige week door de aandeelhouders werd goedgekeurd.

Zoals opgemerkt door The New York Times, omvat de gecombineerde Warner Bros. Discovery HBO, CNN, Warner Bros. films en tv-producties, en alle Discovery-shows. Dus ja, dat is veel content onder één dak.

De details over hoe de gecombineerde HBO Max-and-Discovery+-service precies zal werken, zijn nog vrij vaag, vooral in het begin.

Tijdens de Deutsche Bank-conferentie zei Discovery CFO Gunnar Wiedenfels dat de twee bedrijven “geloven in een gecombineerd product in plaats van in een bundel”. Dat gezegd hebbende, is er mogelijk nog steeds een HBO Max/Discovery+-bundel als een “tussenoplossing” die een “single sign-on” of “inhoud opnemen in het andere product” kan bevatten.

Het uiteindelijke doel zou een “één, zeer, zeer sterk gecombineerd direct-to-consumer product en platform” zijn, hoewel dat “tijd in beslag zal nemen”.

Hoe lang is “even”? Goede vraag. Wiedenfels zei (opnieuw, via Variety) dat gebruikers “over enkele maanden” enkele veranderingen zouden moeten zien.

De andere grote vraag: hoeveel? Het is niet verwonderlijk dat er op dat vlak geen nieuws is, hoewel Weidenfels zei dat de gecombineerde streamingdienst zowel ad-free en advertentie-ondersteunde lagen.

HBO Max kost $15 per maand voor de advertentie-free versie, terwijl HBO Max met advertenties $ 10 per maand is. Ondertussen kost Discovery+ $ 7 per maand zonder advertenties en $ 5 per maand met advertenties.

Vorige maand kondigde Paramount aan dat het inhoud van Showtime zou combineren in de Paramount+-app, hoewel de twee services nog steeds afzonderlijk beschikbaar zullen zijn. Deze zomer wordt de advertentiefree Paramount+ met Showtime-service kost $ 15 per maand, terwijl de “Essential” (of door advertenties ondersteunde) laag $ 12 per maand kost.

0 Shares:
You May Also Like