HBO Max biedt vanaf juni een advertentie-ondersteunde laag van $ 10 per maand

hbomaxhome

WarnerMedia heeft eindelijk een prijs bepaald voor zijn nieuwe, door advertenties ondersteunde HBO Max-laag: $ 10 per maand, hoewel kijkers een aantal belangrijke elementen zullen missen, namelijk de eerste films die beschikbaar zijn in het reclamevrije abonnement.

Tijdens een “upfront” presentatie voor adverteerders op woensdag zei HBO Max-ouder WarnerMedia dat het goedkopere niveau in de eerste week van juni zou buigen, meldt Cord Cutters News.

HBO Max met advertenties biedt een alternatief voor degenen die aarzelen om de prijs van $ 15 per maand voor het standaard HBO Max-abonnement, maar er is een addertje onder het gras: dag-en-date films van Warner Bros., zoals de zojuist uitgebrachte en de aanstaande en zal niet worden opgenomen.

Dat gezegd hebbende, zal HBO Max de films van Warner Bros. voor 2021 alleen aanbieden op dezelfde dag dat ze in de bioscoop aankomen; daarna zijn alle weddenschappen uitgeschakeld.

De komst van HBO Max met advertenties is geen geheim geweest. AT&T, het draadloze conglomeraat dat – voorlopig althans – eigenaar is van WarnerMedia, had al in 2019 aangekondigd dat er een door advertenties ondersteunde video-on-demand (AVOD) -versie van HBO Max op komst was.

De prijzen voor HBO Max met advertenties zijn wat aan de hoge kant in vergelijking met die van Hulu’s en Paramount+’s AVOD-aanbiedingen, die ongeveer 50 procent minder kosten dan hun no-ads-niveaus.

Hulu zonder advertenties kost bijvoorbeeld $ 12 per maand, terwijl het door advertenties ondersteunde abonnement $ 6 per maand kost. Het abonnement met advertenties van Paramount+ haalt $ 5 per maand op, tegenover $ 10 per maand voor het standaardniveau.

Voor $ 10 per maand is HBO Max met advertenties slechts ongeveer 33 procent minder dan het abonnement zonder advertenties.

WarnerMedia CEO Jason Kilar (die die functie waarschijnlijk niet lang meer zal houden) heeft eerder beloofd dat reclame op HBO Max “elegant” zal worden uitgerold, hoewel het bewijs zal zijn in de pudding.

0 Shares:
You May Also Like