HBO Max-app komt eindelijk aan op Amazon Fire TV-apparaten

hbomaxhome

Na maanden van gespannen onderhandelingen tussen AT&T’s WarnerMedia-divisie en Amazon, zal de HBO Max-app eindelijk op Fire TV-apparaten landen, meer dan zes maanden nadat de app voor het eerst zijn debuut maakte.

Variety meldt dat de bestaande HBO-app op Fire TV-spelers en tablets dinsdag automatisch via een update overgaat in de HBO Max-app. Degenen die zich al op HBO hebben geabonneerd via Amazon-kanalen, kunnen zonder extra kosten inloggen op de app, terwijl nieuwe abonnees $ 14,99 per maand moeten betalen.

De komst van de HBO Max-app op Fire TV-apparaten laat Roku als de grootste hindernis achter, hoewel Roku-gebruikers nu HBO Max-video naar hun spelers kunnen streamen via AirPlay, waarbij Roku-apparaten sinds vorige week AirPlay 2-ondersteuning krijgen.

WarnerMedia en Amazon onderhandelen al maanden over het toevoegen van de HBO Max-app aan Amazon’s Fire TV-platform, waarbij de twee partijen kibbelen over kwesties als Amazon’s bezuiniging op advertentie-inkomsten voor andere WarnerMedia-eigendommen en hoe HBO Max-inhoud zou worden gepresenteerd binnen de Gebruikersinterface van Fire TV. Geen van de twee bedrijven heeft de details van hun definitieve overeenkomst bekendgemaakt.

Tot nu toe moesten Fire TV-gebruikers het doen zonder de HBO Max-app, die in mei voor het eerst werd gelanceerd. Dat gezegd hebbende, konden HBO-abonnees met Fire TV-apparaten de oude HBO Go-app, die in augustus werd omgedoopt tot gewoon “HBO”, gebruiken om HBO-shows te blijven streamen in afwachting van een wapenstilstand tussen WarnerMedia en Amazon. Degenen die uitgebreide oplossingen willen proberen, kunnen HBO Max ook sideloaden op hun Fire TV-apparaten.

HBO Max is de streaming-thuisbasis van dergelijke HBO-shows als en, evenals van dergelijke gesyndiceerde shows als en.

Gekibbel over de nieuwste spraakmakende streaming-apps is het afgelopen jaar steeds gebruikelijker geworden. De Peacock-app van NBCU, bijvoorbeeld, arriveerde in september eindelijk op Roku-apparaten na maanden van heen en weer tussen de twee bedrijven. Roku is ondertussen nog steeds niet in het reine gekomen met WarnerMedia via de HBO Max-app, hoewel Roku-gebruikers nu AirPlay-streaming als noodmaatregel kunnen gebruiken.

0 Shares:
You May Also Like