Haystack: de beste gratis nieuws-app voor streaming die je waarschijnlijk niet gebruikt

haystackhero

Er zijn veel manieren om het nieuws te kijken zonder een dure tv-bundel, maar tijdens een wilde verkiezingsweek wil ik er één in het bijzonder uitlichten.

Het heet Haystack News, en hoewel het al jaren onder de radar vliegt als een streaming-nieuwsoptie (tot voor kort onder de naam Haystack TV), denk ik dat het de moeite waard is om nog een keer te kijken. Haystack heeft de laatste tijd een aantal belangrijke verbeteringen aangebracht, met meer lokale nieuwsbronnen, livestreams van nationale nieuwsbronnen en een interessante “ticker” met het weer en andere nuttige weetjes.

Hoewel de app in sommige opzichten nog steeds aanvoelt als een werk in uitvoering, was het mijn favoriete manier om het nieuws te streamen in een week vol ermee.

Hoe hooiberg werkt

De Haystack-app is een gratis download op Roku-spelers, Amazon Fire TV-apparaten, Apple TV-boxen en Android TV-apparaten. Het werkt ook met Chromecast en is beschikbaar op smart-tv’s van Samsung, LG en Vizio.

Haystacks belangrijkste claim op roem is de manier waarop het videoverhalen binnenhaalt uit veel verschillende bronnen, zowel lokaal als nationaal, waardoor je in wezen een gepersonaliseerde nieuwsuitzending krijgt. Wanneer u de app opent, ziet u mogelijk een verhaal van ABC News met een samenvatting van de verkiezingsdag, gevolgd door een weersvoorspelling van een van uw lokale stations, gevolgd door een verhaal van Newsy over de winnaars van de MLB’s Gold Glove voor dit jaar.

hooibergweer

Maar in plaats van alleen naar die vooraf gearrangeerde afspeellijst te kijken, kun je ook heen en weer scrollen tussen verhalen of inzoomen op afzonderlijke categorieën, zoals lokaal nieuws, verkiezingsverslaggeving en zelfs clips van de comedyshows ‘s avonds laat.

Deze week heeft Haystack ook live streaming nieuwskanalen toegevoegd van ABC, CBS, Newsmax, Euronews, Yahoo Finance en verschillende anderen; dus in plaats van alleen naar nieuwsfragmenten te kijken die al ergens anders zijn uitgezonden, kun je in realtime zien wat er gebeurt. (Niet zo’n geluk als je op zoek bent naar live kabelnieuwszenders zoals CNN, Fox News of MSNBC; daar heb je nog steeds een bundel betaal-tv-zenders voor nodig.)

hooiberg

Afzonderlijk genomen is geen van deze kenmerken uniek. Het gepersonaliseerde nieuwsuitzendingconcept is ook beschikbaar via Plex en er is geen gebrek aan korte nieuwsclips om op YouTube te bekijken. De live nieuwskanalen van Haystack zijn ook elders gemakkelijk beschikbaar, via gratis apps zoals Pluto TV, The Roku Channel en Tubi (die zojuist een nieuwssectie hebben toegevoegd). Je kunt zelfs lokaal nieuws krijgen via andere apps zoals NewsOn, Vuit en Stirr.

Maar in zekere zin is Haystack groter dan de som der delen.

Je kunt bijvoorbeeld door de hele Haystack-app navigeren terwijl video nog steeds het grootste deel van het scherm in beslag neemt, dus er is geen onderbreking terwijl je op zoek bent naar andere verhalen om te bekijken. In het live-gedeelte is het gemakkelijk om tussen kanalen heen en weer te bladeren, zelfs als een van de kanalen stopt met een reclameblok.

Haystack heeft zelfs een slimme kleine nieuwsticker die onderaan video’s in de modus Volledig scherm verschijnt, fietsend tussen je lokale weer, aandelenkoersen en koppen. Je kunt dan naar een van die tickerverhalen klikken en overschakelen naar de betreffende video. Als een manier om het nieuws te bekijken, voelt het allemaal meer holistisch aan dan de ongelijksoortige kanalen of videoclips in andere apps.

hooiberg ticker

Waar Hooiberg beter zou kunnen zijn

Dus wat is het nadeel? Voorlopig is het grootste probleem met Haystack dat het gewoon niet werkt met genoeg nieuwsbronnen. Op het politieke front zouden rechtse snoersnijders het niet eens kunnen zijn met het gebrek aan Fox News-clips – Haystack heeft geen contentovereenkomst met het kanaal – en er is geen berichtgeving van CNN of NBC. Onderwerpen buiten het algemene nieuwsdomein ontbreken ook, zonder PeopleTV of TMZ voor entertainmentnieuws, geen andere bronnen voor gaming-verslaggeving dan GameSpot, en helemaal geen speciale sportnieuwsbronnen.

En zelfs voor bronnen die op Haystack staan, kunnen sommige vreemd moeilijk te vinden zijn. Bloomberg en MSNBC verschijnen bijvoorbeeld alleen als je ze op naam zoekt in het aanpassingsmenu van Haystack. Ze verschijnen niet op het standaardselectiescherm wanneer u de app voor de eerste keer instelt, dus het is gemakkelijk om over het hoofd te zien dat ze in de eerste plaats beschikbaar zijn.

hooibergbronnen

Terwijl ik aan het muggenziften ben: Haystack heeft ook een sectie van zijn app genaamd “Editor Picks”, wat in theorie veelbelovend klinkt, maar vanaf degenen die schrijven, is het meest recente verhaal in die sectie een dag oud, en de andere keuzes zijn zelfs ouder. Bijna allemaal zijn het oneerbiedige verhalen die niets met de verkiezingen te maken hebben. De hele sectie wekt de indruk dat Haystack achter het stuur slaapt en moet worden geschrapt als het bedrijf zich niet kan verbinden om het te cureren.

Ondanks die klachten raad ik Haystack aan, omdat de basis van de app solide is en zelfs in zijn huidige vorm een ​​boeiende manier is om de lokale en landelijke berichtgeving bij te houden. Ik hou van het idee om één app te hebben die speciaal is gebouwd voor nieuwsconsumptie, en als de app van Haystack kan opschalen naar meer nieuwsbronnen, zou hij met kop en schouders boven de rest uitsteken.

0 Shares:
You May Also Like