Harman’s nieuwe JBL Conceal-luidsprekers verdwijnen vrijwel in je muren

jbl conceal back

De nieuwe JBL Conceal Series-luidsprekers van Harman Luxury Audio, die in juli worden geleverd, zijn grote probleemoplossers. Bij het bouwen van een audiosysteem voor een thuisbioscoop is de beste manier om echt surroundgeluid te krijgen, door discrete luidsprekers strategisch in de kamer te plaatsen. Als jij of je partner die benadering niet esthetisch prettig vinden, is de traditionele oplossing geweest om de luidsprekers in de muren van de kamer te monteren en – voor Dolby Atmos of DTS:X – in het plafond. Tot nu toe was de enige manier om dat te doen tijdens nieuwbouw of uitgebreide verbouwingen waarbij de noppen bloot komen te liggen.

In tegenstelling tot de typische architecturale luidspreker, zegt Harman dat zijn nieuwe JBL Conceal Series-luidsprekers kunnen worden geïnstalleerd “als een gipsplaatpleister”. Ze bestaan ​​uit een geperste baffle die is bekleed met akoestische panelen van Fidelity Glass, die kunnen worden geverfd om te passen bij de muur of het plafond, zodat ze vrijwel verdwijnen. Ze kunnen ook buiten worden geïnstalleerd, onder de dakrand van een huis. De grootste uitdaging zal zijn om luidsprekerkabels naar de plaatsen te trekken waar je de luidsprekers wilt monteren, maar dat is veel minder moeilijk dan een kamer afbreken tot aan de noppen.

jbl verborgen paneel

Kegelwoofers die aan het schot zijn bevestigd, koppelen akoestisch aan het Fidelity Glass, terwijl middenbereik- en hoogfrequente transducers rechtstreeks aan het paneel zijn bevestigd. Gecombineerd, zegt Harman, creëren deze akoestische elementen een 180-graden spreidingspatroon met realistische dynamiek en lage frequentie-uitbreiding.

De JBL Conceal Series bestaat uit drie full-range speakers en een passieve subwoofer. Het topmodel C86 (elk $ 2.000) bestaat uit een ontwerp met twee panelen en zes elementen met een 1-inch hoogfrequente transducer, vier 1,2-inch mid-range transducers en een 8-inch woofer met een 1,5-inch inch spreekspoel. Het ontwerp met twee panelen scheidt de midden- en hoge frequenties op afzonderlijke akoestische panelen.

Model C83 ($ 1.000 per stuk) is een ontwerp met drie elementen met 1-inch hoogfrequente en 1,2-inch middenbereiktransducers, samen met een 8-inch woofer achter een enkel paneel. De kleinste luidspreker in de serie, model C62 ($600 per stuk), bestaat uit een 1,2-inch hoogfrequente transducer en een 6,5-inch woofer met een 1,5-inch spreekspoel, maar geen middentonen. De JBL Conceal Series C82W ($ 1.300 per paar) is een passieve subwoofer met twee 8-inch woofers. Het is ontworpen om te worden gecombineerd met een Crown CDi 2|300 DriveCore 300 watt per kanaalversterker ($ 1.224).

0 Shares:
You May Also Like