Haar van huisdieren is geen partij voor deze superzuiger

amarey a980

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uitstekende navigatie en reinigingOndersteunt cameranavigatie en mappingWerkt met Amazon Alexa en Google Assistant

nadelen

Ondersteunt geen virtuele grenzenKan niet worden geïnstrueerd om specifieke kamers schoon te maken

Ons oordeel

De Amarey A980 blinkt uit in het verwijderen van haren van huisdieren en ander hardnekkig vuil van tapijten. De kaartmogelijkheden en uitstekende navigatie maken het een grote waarde.

De nieuwste robotstofzuiger van Amarey is een stapsgewijze verbetering in plaats van een geheel nieuw model. Het neemt de kaart-enabled A900 van het bedrijf en verhoogt de zuigkracht van 1400 naar 1600 Pa, een niet onbelangrijke upgrade aangezien de stofzuigers van Amarey hebben bewezen een van de beste te zijn in het verwijderen van hardnekkige haren van huisdieren. Dat en zijn basiskaartmogelijkheden maken het met name een uitstekende waarde voor eigenaren van dieren.

Ontwerp

De A980 heeft de relatief slanke afmetingen van de andere Amarey-robotstofzuigers die we hebben getest, met een diameter van slechts 12,7 inch en een hoogte van 3 inch. Een knop voor automatisch opschonen, Wi-Fi-indicator en 145-graden navigatiecamera – gebruikt met Visual SLAM-technologie om de indeling van de kamer in kaart te brengen – sieren de bovenkant van de stofzuiger. Een honingraatpatroon onder glas geeft het geheel zwarte apparaat een aantrekkingskracht op het oog.

Aan de onderkant heeft de stofzuiger een enkele rolborstel en een paar zijborstels voor het reinigen, twee hoofdwielen plus een zwenkwiel om te manoeuvreren en een aan / uit-schakelaar. Accessoires zijn onder meer een oplaadstation en een stroomadapter, een paar extra zijborstels, extra filters, magnetische grenstape en een schoonmaakhulpmiddel.

amarey a980 zuigkracht

U kunt de stofzuiger bedienen met de fysieke afstandsbediening of de bijbehorende Amarey Pro-app. Het is ook compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant, zodat je schoonmaakwerkzaamheden kunt starten, stoppen en pauzeren met eenvoudige spraakopdrachten.

Installatie en gebruik

De A980 heeft minimale instellingen nodig om te gebruiken. Je hoeft alleen maar de twee randborstels op hun respectievelijke pinnen aan de onderkant van de stofzuiger te klikken, de aan/uit-schakelaar aan te zetten, de stofzuiger op het aangesloten oplaadstation te plaatsen en te wachten tot de batterij volledig is opgeladen om te beginnen met schoonmaken. Zodra de stofzuiger aangaat, laat ‘Mary’, de stemassistent, je weten dat ze klaar is voor dienst.

Hoewel je met de afstandsbediening van de stofzuiger volledige controle hebt over de reinigingsmodi van de A980, moet je de bijbehorende app verbinden om te profiteren van de kaart- en planningsfuncties van de A980. Dit is ook vrij eenvoudig, omdat het je door een shot-koppelingsproces leidt en je een QR-code laat scannen door je telefoon boven de camera van de stofzuiger te houden om hem met je wifi-netwerk te verbinden.

amarey app-waarschuwing

De A980 biedt drie basisreinigingsopties: Auto-modus voor volledige zelfnavigatie van de kamerreiniging; Spot Cleaning voor gelokaliseerde gebieden; en Edge Cleaning voor het stofzuigen langs muren en meubelpoten. U kunt de A980 ook programmeren om automatisch volgens een schema te reinigen door een starttijd en dag(en) van de week te selecteren.

De stofzuiger moet een automatische reiniging van de kamer voltooien om een ​​slimme kaart te maken. Dit was waar de A980 de plek van mijn woonkamer kreeg, en het omvatte veel zachtjes stoten tegen tafelpoten en rondtasten om een ​​duidelijk pad te vinden. Tijdens deze run liep het vacuüm vaak vast en elke keer werd ik verbaal gewaarschuwd door Mary en op de hoogte gebracht in de app.

De diagnose van het probleem was niet altijd juist – toen Mary erop stond dat de A980’s ‘in de lucht hing’ terwijl dat duidelijk niet het geval was – maar in alle gevallen bracht het handmatig herpositioneren van de stofzuiger hem weer in beweging.

Er is echter een beloning voor het doorstaan ​​​​van deze lukrake eerste reiniging. Toen de A980 de vorm van de kamer leerde kennen en waar de obstakels erin waren geplaatst, ontdekte hij de meest efficiënte route erdoorheen. Dat verlost me uiteindelijk van de noodzaak om elke schoonmaak te begeleiden.

Met een maximaal instelbare zuigkracht van 1600 Pa was de A980 in staat om stof, kruimels, vuil en haren van huisdieren diep in mijn tapijt te zuigen. Sterker nog, hij herkende wanneer hij op tapijt lag en verhoogde automatisch de zuigkracht. Het deed het ook uitstekend op de harde vloeren in mijn hal en keuken, en had weinig problemen om die verschillende terreinen over te zetten.

Net als bij de andere robotstofzuigers van Amarey, is het slanke profiel van de A980 een belangrijk pluspunt. Het rolde gemakkelijk onder mijn bank, tussen tafel- en stoelpoten en in de teenruimten onder mijn keukenkasten om deze vaak over het hoofd geziene gebieden grondig schoon te maken.

amarey-app

Het ontwerp van de Amarey Pro-app is niet erg geïnspireerd, maar het is eenvoudig en functioneel. De kaart van de kamer wordt weergegeven in het midden van het startscherm, met realtime reinigingsgebied en duurstatistieken, evenals het batterijniveau bovenaan. Bedieningsknoppen voor reinigingsmodi, zuigniveau en het docken van de stofzuiger bevinden zich in een werkbalk onderaan. Planning, taakgeschiedenis opschonen en andere instellingen, waaronder stembesturing, zijn toegankelijk door op een tandwielpictogram in de rechterbovenhoek te klikken.

Vonnis

De A980 is een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en dankzij de verhoogde zuigkracht vervangt hij de Amarey A800 als onze topkeuze voor het verslaan van dierenharen. Hoewel het bijna $ 130 meer kost dan dat vacuüm, rechtvaardigen de VSLAM-navigatie- en kaartmogelijkheden de extra kosten meer dan.

0 Shares:
You May Also Like