Groepsgesprekken, Netflix, nieuwe privacyfuncties en meer komen naar Alexa

alexa group video calling

Naast een drietal opnieuw ontworpen Echo-luidsprekers en de nieuwe, zelfdraaiende Echo Show, heeft Amazon een hele reeks nieuwe en aankomende Alexa-functies ontketend, waaronder groepsvideogesprekken, een manier om in te checken bij oudere familieleden en – ten slotte – Netflix.

Groepsvideobellen

De Alexa-enabled Echo Show is al gepland om later dit jaar Zoom-groepsvideogesprekken te krijgen, maar Amazon heeft zojuist aangekondigd dat Alexa ook native groepsbelfunctionaliteit krijgt, zowel voor spraak- als videogesprekken met maximaal acht personen. Je kunt ook belgroepen maken en een naam geven, wat betekent dat je dingen als “Alexa, bel mijn familie” kunt zeggen om deel te nemen aan een groepsvideogesprek met je dierbaren.

Netflix-ondersteuning

Ook binnenkort (en de meeste van deze nieuwe Alexa-functies komen trouwens “binnenkort”, trouwens): eindelijk Netflix-ondersteuning, wat betekent dat je niet meer probeert Netflix-video’s te streamen met de Silk-webbrowser van de Echo Show. Met Alexa-spraakopdrachten kun je bladeren naar Netflix-films en tv-programma’s, naar video’s zoeken en het afspelen regelen. De aankondiging van Netflix op de Echo Show komt ongeveer drie maanden nadat de Google Nest Hub en Nest Hub Max Netflix-ondersteuning kregen.

Zorghub

De komende Care Hub zal dienen als een manier om Alexa te gebruiken om oudere dierbaren in de gaten te houden. Een activiteitenfeed toont de recente interacties van je familielid met Alexa, bijvoorbeeld of ze recentelijk wat muziek hebben gespeeld (hoewel je niet het exacte nummer ziet dat ze speelden), en je kunt een waarschuwing programmeren als je geliefde de laatste tijd met Alexa heeft gechat . Je kunt Alexa ook vragen om “binnen te vallen” bij je familielid, terwijl ze je kunnen instellen als contactpersoon voor noodgevallen en je kunnen oproepen door te zeggen “Alexa, bel voor hulp”.

Nieuwe privacyfuncties

Een van de nieuwe functies van Alexa zijn enkele verbeterde privacyopties, waaronder de mogelijkheid om te zeggen “Alexa, verwijder alles wat ik heb gezegd” voor een volledige wissing van je stemopnames. Er is ook: “Alexa, hoe controleer ik mijn privacy-instellingen” om een ​​link naar het privacycentrum van Alexa te krijgen. Alexa kan nu ook vragen beantwoorden als “Hoe beheer ik mijn gegevens?” (nogmaals, ze verwijst je naar haar privacy-instellingen) of “Hoe verbeteren mijn gegevens Alexa?”

Helpen met eten

Alexa kan binnenkort dinerideeën voorstellen op basis van items die u in uw Whole Foods Market- of Amazon Fresh-karretje hebt geplaatst. Vraag gewoon ‘Alexa, wat eten we’ nadat je eten is bezorgd, en ze zal wat ideeën naar voren brengen. Je kunt Alexa ook vragen om maaltijden die je snel kunt bereiden, en ze kan zelfs haar recepten bijwerken als je haar vraagt ​​om een ​​ingrediënt te vervangen.

Betere geluidsdetectie

Naast het luisteren naar rookmelders en brekend glas, kan Alexa binnenkort zien wanneer een baby huilt, of wanneer iemand hoest of snurkt. Je kunt Alexa’s nieuwe geluidsdetectiemogelijkheden in routines inbouwen; bijvoorbeeld (en zoals Amazon suggereert), zou je een routine kunnen instellen om je slaapkamerverlichting aan te doen wanneer Alexa de baby hoort huilen, of om witte ruis te spelen als iemand begint te snurken.

Deuntjes delen

Ken je iemand die dol zou zijn op het huidige nummer op je Echo-luidspreker? Binnenkort kun je Alexa vragen: “Deel dit nummer met Claire”, en je gelukkige vriend kan het nummer afspelen op zijn eigen Alexa-luidspreker of met behulp van de Alexa-app.

0 Shares:
You May Also Like