Gratis VPN en betaalde VPN, wat is het echte verschil tussen beide?

Free VPN and Paid VPN

Virtual Private Network of zoals we kort VPN noemen, stelt gebruikers in staat om hun server veilig via internet te verbinden en biedt volledige anonimiteit voor surfen op het web. Het kan gemakkelijk worden gebruikt om toegang te krijgen tot beperkte websites, uw online activiteiten te verbergen voor nieuwsgierige blikken en nog veel meer. Tegenwoordig is de populariteit van VPN torenhoog en zijn er een aantal gratis en betaalde VPN-serviceproviders op de markt met verschillende functies. Dus Gratis VPN is gratis te gebruiken alleen u hoeft hun service te registreren en uw online privacy te beschermen. Maar om sneller en premium VPN-service je moet een cent betalen. Dat biedt een aantal snelste servers, klantenservice, hogere klasse beveiliging en meer. Dus welke optie is het beste voor jou? Om je te helpen hier in dit bericht over te beslissen, gaan we de verschil tussen gratis VPN en betaalde VPN zodat u de juiste beslissing kunt nemen.

VPN-beschrijving

VPN’s zijn oorspronkelijk ontworpen om bedrijfsnetwerken in een beveiligde omgeving via internet met elkaar te verbinden en gebruikers in staat te stellen vanuit hun huis toegang te krijgen tot externe bedrijfsnetwerken. VPN’s sturen al uw netwerkverkeer door naar het netwerk, waar de voordelen zoals toegang tot de lokale netwerkbronnen op afstand en de geografische internetcensuur overtreffen. Tegenwoordig worden alle toonaangevende besturingssystemen zoals Windows geleverd met geïntegreerde VPN-ondersteuning. VPN is tegenwoordig een van de belangrijkste tools om zowel uw server als uw gegevens te beveiligen tegen zeer betaalbare tarieven.

Gebruik van VPN

Een goede VPN-server heeft tal van voordelen en kan meerdere functies bieden, zoals uw IP-adres verbergen, gegevensoverdracht coderen, uw locatie maskeren, toegang krijgen tot geblokkeerde websites en meer –

    Stelt gebruikers in staat om inhoud van de beperkte websites wereldwijd te bekijken of op te halen, aangezien de VPN-server zich op afstand bevindt. U kunt zonder vertraging toegang krijgen tot inhoud van andere regionale websites zoals Netflix en Hulu. U kunt uzelf beschermen tegen snuffelen op openbare netwerken en zonder uw privacy in gevaar brengen. Gebruikers kunnen een hoge mate van anonimiteit behouden via VPN als geen van hun online activiteiten wordt geregistreerd. Het kan de gebruiker beschermen tegen inloggen tijdens torrenting.

Verschil tussen gratis VPN en betaalde VPN

Na het bekijken van alle onberispelijke voordelen van VPN’s, wordt het zeer essentieel voor elk bedrijf of individu dat via openbare netwerken werkt om VPN te gebruiken. Maar nogmaals, ze moeten kiezen tussen de gratis en betaalde VPN-diensten omdat ze allebei hun voor- en nadelen hebben. Dus, om uw beslissing correct te maken, bestudeer het volledige verschil tussen beide.

Gratis VPN

VPN-services zijn geen liefdadigheidsorganisaties, dus u moet dat in uw achterhoofd houden. Als u op zoek bent naar een volledig functionele VPN-service, dan zal deze niet gratis zijn. Maar soms verminderen bedrijven de functionaliteit en om hun diensten te promoten, bieden ze mensen gratis pakketten aan. Welnu, de gratis VPN heeft misschien beperkte functies, maar ze werken nog steeds erg goed en zijn nuttig voor de nieuwe gebruikers. Als u geen zaken doet of niet door iets te persoonlijks wilt bladeren, zoals uw bankwebsite, dan is gratis VPN voldoende voor u.

    Ze zijn niet volledig anoniem, het is vastgesteld dat sommige van de gratis VPN’s uw online gegevens volgen en deze aan andere websites verkopen. Gratis VPN’s geven ook toegang aan andere gebruikers tot uw verbinding omdat ze de server onder gebruikers delen. gratis VPN is niet zo solide in vergelijking met de dure servers, omdat beveiligingstools duur zijn. Als advertenties je niet storen, zit je goed met het gratis netwerk, omdat ze inkomsten genereren uit de advertenties wanneer je ze niet betaalt. Met Bij het gratis pakket moet je het netwerk ook met andere mensen delen, zodat je internetsnelheid in gevaar komt. Het gratis pakket biedt meestal beperkte services, dus om volledige services te krijgen, moet je je server bijwerken.

Enkele van de beste gratis VPN-voorbeelden:

Windscribe is een van de beste gratis VPN-services op de markt omdat het zijn gebruikers een aantal voordelen biedt. Naast de VPN biedt het ook opties voor advertentieblokkering en firewall. Hoewel Windscribe premium-accounts heeft, biedt het ook een gratis abonnement waarmee je elke maand 10 GB aan data krijgt

TunnelBeer is een andere VPN die premium-accounts biedt, evenals een gratis optie. Een grote beperking van deze VPN is dat je maar zo’n 500 MB aan verkeer per maand kunt gebruiken. Als u echter over het bedrijf tweet, krijgt u hiervoor 1 GB extra.

ProtonVPN is gevestigd in Zwitserland, een land met enkele van de meest liberale cyberwetten. Het heeft de deskundige steun van de mensen die ProtonMail hebben gemaakt. Het is dus niet verrassend dat deze VPN een aantal zeer nuttige beveiligingskenmerken heeft en snel een groot aantal volgers heeft verzameld

Betaalde VPN

Het is dus een pijnlijk feit dat geen enkele gratis VPN volledig perfect is op het gebied van veiligheid, snelheid en functies. Daarom, als je volwaardige VPN-voordelen wilt, moet je investeren in de betaalde diensten. Je zou kunnen denken dat betaalde VPN’s duur zullen zijn, dan heb je het mis omdat alle populaire VPN-serviceproviders zeer betaalbare abonnementen bieden en als je je voor een lange periode, zoals een jaar of twee, abonneert op service, dan kun je zelfs de kosten verlagen van uw planning. Dus als u zich zorgen maakt over uw veiligheid, zal een betaalde VPN uw portemonnee niet veel deuken.

    Ze zijn echt veilig wanneer je de verbinding met internet verbreekt, je sessiegegevens zouden moeten verdwijnen en dat zal ook gebeuren met een premium VPN. Betaalde versies bieden AES 256 bit-bescherming en verschillende tunnelondersteuning, zodat het je eersteklas netwerkbeveiliging biedt. Je bandbreedte of snelheidslimiet wordt niet beïnvloed door betaalde VPN’s. Met de betaalde VPN heb je toegang tot de wereldwijde beperkte websites. Sommige van de betaalde VPN’s kunnen Netflix ook in China deblokkeren. Betaalde gebruikers kunnen ook enkele extra services krijgen die worden aangeboden door hun serviceproviders zoals antivirusondersteuning, adware, IP’s, P2P en nog veel meer.

Enkele van de beste betaalde VPN-voorbeelden:

NordVPN Deze krachtige VPN maakt gebruik van sterke codering, volgt een legitiem nullogbeleid en hoge snelheden om je te helpen alles in HD te streamen. Met meer dan 5600 servers biedt NordVPN duizenden IP’s om u te helpen alle streamingsites, waaronder Netflix, Hulu en meer, overal ter wereld te deblokkeren. Niet alleen dat, maar met behulp van verduisteringstechnologie kunt u harde firewalls zoals de GFW omzeilen. Qua functies is NordVPN vooraf uitgerust met DDoS-bescherming, dubbele VPN, Kill-schakelaar en nog veel meer.

Lees meer over deze provider door onze volledige recensie van NordVPN te lezen.

ExpressVPN is niet alleen supersnel, maar ook superveilig. Met meer dan 3000 wereldwijde servers kun je elke exclusieve show die je maar kunt bedenken downloaden en streamen. Als we het hebben over beveiligingsfuncties, biedt ExpressVPN functies zoals split tunneling, zero-knowledge DNS en meer. Hoewel ExpressVPN aanzienlijk uitgebreid is, is het feit dat deze provider een legitiem beleid zonder logboeken en een uitgebreide 30 dagen geld-terug-garantie biedt, absoluut de moeite waard om te krijgen.

Lees meer over deze provider door onze volledige recensie van ExpressVPN te lezen.

CyberGhost, een andere premium VPN-serviceprovider, heeft niet alleen zijn hoofdkantoor in de veilige jurisdictie van Roemenië, maar biedt ook de hoogste snelheden die er zijn. Met meer dan 3200 servers is CyberGhost perfect voor het deblokkeren van alle regionaal geblokkeerde bibliotheken van Netflix, Hulu, Amazon Prime. Naast het aanbieden van krachtige deblokkeringsfuncties, biedt CyberGhost ook beveiligingsfuncties zoals industriële benchmarkprotocollen, codering van militaire kwaliteit en nog veel meer. Net als andere VPN-providers op deze lijst, biedt CyberGhost ook een super genereuze geld-terug-garantie van 45 dagen en 7 gelijktijdige verbindingen.

Lees meer over deze provider door onze volledige expertbeoordeling van CyberGhost te lezen.

Welke is betere gratis VPN en betaalde VPN?

Gratis VPN versus betaalde VPN
Snelheid van de verbinding Gratis VPN betekent meer verkeer, lagere snelheden, limieten voor gegevensoverdracht en verbroken verbindingen. Betaalde VPN biedt meer servers om de beste verbindingssnelheden voor uw behoeften te bereiken.
Gegevensbescherming Gratis VPN heeft meestal geen wettelijke verplichtingen om uw identiteit te beschermen en kan worden verplicht om logs op te slaan. betaald houdt een strikt beleid zonder logboeken bij en beschermt uw persoonlijke gegevens met versleuteling van militaire kwaliteit.
Gegevensdekking of -gebruik Gratis VPN-service heeft enkele beperkingen. Daarom krijgt u slechts 300-500 MB aan gegevens voor een periode van 24 uur. Betaalde VPN-services bieden onbeperkte toegang tot maximale gegevens.
Server selectie Gratis VPN heeft mogelijk een behoorlijk aantal gratis servers om uit te kiezen in de grootste landen. Betaalde VPN dekt zelfs afgelegen locaties en stelt u in staat te kiezen uit duizenden servers over de hele wereld.
Internetsnelheid Gratis VPN blokkeert bandbreedte, het verlaagt ook je internetsnelheid. Als je hebt gekozen voor een Betaalde VPN-service, mag je nooit klagen over de langzamere internetsnelheid, omdat deze je snelheid niet blokkeert.
HTTPS-browsen of veilig internet sommige gratis VPN bieden mogelijk 100% HTTPS-browser en andere niet. Betaalde VPN-services volgen het strikte HTTPS-browsebeleid, dus alles wat een gebruiker zoekt, browser of bezoeken zal worden gecodeerd met behulp van de 256-bits AES-codering.
Advertentie- en gebruikersgegevens Gratis VPN’s moeten op de een of andere manier geld verdienen. Het kan u advertenties tonen of, veel erger, uw gegevens aan derden verkopen. Betaalde VPN krijgt rechtstreeks geld van abonnees, dus het hoeft geen toevlucht te nemen tot achterbakse trucs.
Aansluitend apparaat Met gratis VPN kunt u slechts één apparaat tegelijk verbinden. Je kunt verbinding maken met meerdere aantallen apparaten (afhankelijk van verschillende providers) wanneer je kiest voor een Betaalde VPN Dienst.
Privacy Als je valt voor de gratis VPN’s, vergeet dan gewoon je privacy. Volgens het onderzoek vond de gratis VPN die de gebruikersgegevens verzamelde en deze aan het darknet verkocht. Betaalde VPN-service geeft u 100% privacy en de gebruikers hoeven geen compromissen te sluiten voor hun gegevens
Klantenservice Er wordt geen klantenondersteuning geboden in het geval van gratis VPN Als je een Premium VPN-service hebt, krijg je direct ondersteuning voor elke klacht.

Neem PandaVPN als voorbeeld.

Dit bedrijf biedt twee versies voor gebruikers om te selecteren: PandaVPN Pro en PandaVPN Free.

We kunnen minstens drie verschillen vinden tussen betaalde en gratis VPN.

Het aantal servers

PandaVPN gratis: 6gratis servers, waaronder de VS, Rusland, Frankrijk, Bulgarije, China-HongKong, China-TaiwanPandaVPN Pro: bijna 100 servers, waaronder niet alleen veelvoorkomende servers, zoals de VS, Canada, Rusland, China, India, Japan, Thailand, Duitsland, maar ook enkele impopulaire servers, zoals de VAE, Israël, Zuid-Afrika, Polen, Nederland, Luxemburg enz. Het biedt specifiek Gameservers

advertenties

PandaVPN Gratis: er zijn enkele advertenties in de app, maar u kunt 1 uur VIP-servicetijd winnen door elke keer een advertentievideo te bekijken. PandaVPN Pro: Geen advertenties in de app

Het aantal apparaten

PandaVPN Free: ondersteunt slechts 1 apparaatPandaVPN Pro: ondersteunt 3 apparaten tegelijk online

Van de verschil tussen gratis VPN en betaalde VPN-functies, is het duidelijk dat betaalde VPN de beste is omdat ze hoogwaardige beveiliging, connectiviteit en bescherming bieden. Maar zoals altijd hangt de uiteindelijke keuze af van de eisen van de gebruiker. Als je bijvoorbeeld basisvereisten hebt om jezelf te beschermen tegen de openbare server en niet veel vertrouwelijke gegevens hoeft te verbergen, dan is gratis VPN meer dan genoeg voor jou. Maar als u een zakelijke gebruiker bent en toegang moet krijgen tot zeer gevoelige informatie, neem dan nooit genoegen met gratis service. Je moet dus kiezen welke het beste bij je past.

0 Shares:
You May Also Like