Gratis upgraden naar Windows 10 2022 (vooral vanaf Windows 7)

In november 2017 kondigde Microsoft aan zijn gratis upgrade-aanbieding stop te zetten, maar als u uw gratis exemplaar van Windows 10 hier niet hebt gekregen, is dit bericht nuttig voor u. Ja, met een klein beetje werk kunt u oudere versies van Windows 7, Windows 8 of Windows 8.1 Home of Pro upgraden naar een volledig werkende versie van Windows 10. Het enige dat u nodig hebt om ervoor te zorgen dat uw huidige versie van Windows 7, 8 of 8.1 moet legaal zijn en geactiveerd bij Microsoft. Nou, als je nog steeds oudere Windows 7, 8 of 8.1 gebruikt Upgrade gratis naar Windows 10 door de onderstaande stappen te volgen.

Windows 10 gratis upgrade

Noteer eerst uw productsleutel voor Windows 7, 8 of 8.1. Als u deze niet hebt, kunt u uw Windows-productsleutel ophalen met NirSoft’s ProduKey, noteer deze en bewaar deze op een veilige plek, want u hebt hem later misschien nodig.

Het tweede dat we aanbevelen, is een back-up van uw belangrijke bestanden maken voor het geval er iets misgaat.

Controleer de systeemvereisten van Windows 10

verwerker:

1 gigahertz (GHz) of snellere processor of System on a Chip (SoC)

RAM:

1 gigabyte (GB) voor 32-bits of 2 GB voor 64-bits

Ruimte op de harde schijf:

16 GB voor 32-bits besturingssysteem 32 GB voor 64-bits besturingssysteem

Grafische kaart:

DirectX 9 of hoger met WDDM 1.0-stuurprogramma

Weergave:

800×600

Internetverbinding:

Internetverbinding is nodig om updates uit te voeren en om sommige functies te downloaden en ervan te profiteren

Upgrade Windows 10 met behulp van de tool voor het maken van media

Volg nu de onderstaande stappen om Windows 10 gratis te krijgen, als u momenteel een legitiem exemplaar van Windows 7, Windows 8 of Windows 8.1 Home of Pro gebruikt:

Ga naar de website Download Windows 10. Klik onder Windows 10-installatiemedia maken op de tool Nu downloaden

Hiermee wordt het hulpprogramma voor het maken van media gedownload, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Uitvoeren als beheerder. Het installatievenster van Windows 10 wordt geopend met Een paar dingen voorbereiden Het scherm met de algemene voorwaarden wordt geopend, u moet accepteren om door te gaan.

Selecteer vervolgens de optie Upgrade deze pc nu

Dit zal beginnen met het downloaden van Windows 10-bestanden van de Microsoft-server. (Dit is afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding en de hardware-infrastructuur) Dit wordt gevraagd, het maken van Windows 10-media, gevolgd door het ophalen van updates, het controleren van uw pc, we maken een paar dingen klaar. Accepteer opnieuw de licentievoorwaarden

De installatie zal u vragen om uw bestanden te bewaren of opnieuw te beginnen. Selecteer uw voorkeursoptie en klik op installeren.

Onthouden: opnieuw beginnen of uw bestanden stil houden, betekent dat alle apps en instellingen worden verwijderd voor de Windows 10-upgrade.

Windows 10 zal worden geïnstalleerd. Dit proces kan enige tijd duren en de computer zal meerdere keren opnieuw opstarten.

Zodra de upgrade is voltooid, ontvangt u een digitale licentie voor Windows 10, die u kunt vinden onder Instellingen > Update & Beveiliging > Activatie.

Als alternatief kunt u installatiemedia maken en deze gebruiken om Windows 10 gratis te upgraden. En gebruik later de productsleutel van Windows 7, 8 of 8.1 om Windows 10 te activeren.

U kunt ook de nieuwste Windows 10 ISO rechtstreeks downloaden van de Microsoft-server, een schone installatie uitvoeren en uw licentie activeren met de productsleutel van Windows 7, 8 of 8.1.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like