Gratis bellen via Alexa naar telefoon is nu beperkt tot slechts 10 contacten

new amazon echo dot 2

Amazon heeft stilletjes een van de beste voordelen voor Amazon’s Alexa-gebruikers ingeperkt – de mogelijkheid om gratis ‘Alexa-naar-telefoon’-oproepen naar vaste en mobiele nummers in bepaalde gebieden te maken – door de functie te beperken tot in totaal slechts 10 contacten.

De verhuizing gebeurde slechts ongeveer een maand voordat Verizon deze week een nieuwe “Number Share – Home”-functie aankondigde waarmee Verizon-gebruikers hun mobiele nummers aan Alexa kunnen koppelen voor $ 5 per maand.

Gebruikers op de Alexa-subreddit begonnen ongeveer een maand geleden te mopperen over de verandering onder de radar, en Amazon’s Alexa-to-Phone-ondersteuningspagina beschrijft de nieuwe 10-contactbeperking. Een vertegenwoordiger van Amazon bevestigde dat de limiet van 10 contacten in oktober werd opgelegd.

Met Alexa-to-Phone kunnen gebruikers gratis bellen naar vaste en mobiele nummers in de VS, het VK, Canada en Mexico door het eenvoudig aan Alexa te vragen. Je kunt de functie gebruiken om uitgaande oproepen te plaatsen, maar Alexa zal geen inkomende oproepen verwerken of 911 bellen, tenzij je Alexa koppelt aan een mobiele provider.

Voorheen kon je Alexa-naar-telefoon bellen naar een onbeperkt aantal mensen. Nu bent u echter beperkt tot een lijst van slechts 10 contacten.

Telkens wanneer u een Alexa-naar-telefoongesprek plaatst, voegt Alexa een contact toe aan de lijst met 10 nummers. Zodra je de limiet van 10 hebt bereikt, moet je in je Alexa-communicatie-instellingen graven en handmatig een Alexa-naar-telefoon-contact verwijderen voordat je een nieuw nummer kunt bellen. (Opgemerkt moet worden dat bellen via Alexa-naar-Alexa zowel onbeperkt als gratis blijft.)

Tot voor kort konden Amerikaanse Alexa-gebruikers alleen AT&T-nummers aan Alexa koppelen met behulp van de gratis NumberSync-service van de koerier (die vorig jaar voor het eerst werd geïntroduceerd).

Deze week kondigde Verizon echter aan dat het de strijd aanging met zijn nieuwe Number Share – Home-service, waarmee je Alexa kunt koppelen aan je mobiele Verizon-nummer voor $ 5 per maand, per regel.

Zowel AT&T als Verizon laten je een onbeperkt aantal contacten bellen via Alexa zodra je je mobiele nummer koppelt. Je kunt ook 911-oproepen plaatsen en Alexa laten aankondigen (“Michael wil met Emma praten”) en inkomende oproepen invoeren (“Alexa, beantwoorden”).

Behalve dat Alexa mobiele oproepen kan beantwoorden en afhandelen, kunt u met zowel NumberSync- als Verizon’s Number Share-functies van AT&T inkomende oproepen via Alexa uitschakelen met behulp van routines, zoals tijdens ‘afwezig’-routines of volgens een vast schema.

Terwijl Verizon $ 5 per maand/regel in rekening brengt voor Number Share, zegt het dat het drie maanden gratis service biedt als je de functie inschakelt en vervolgens een Alexa-apparaat koopt bij Verizon.com.

0 Shares:
You May Also Like