Govee’s Glide Hexa Light Panels zijn slim, maar Nanoleaf’s zijn slimmer

Govee Glide Hexa Light Panels main

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Aantrekkelijk ontwerpVeel geanimeerde lichtscènesWerkt met Alexa-, Google Assistant- en Siri-snelkoppelingen

nadelen

Installatie kan lastig zijnGeen Apple HomeKit-ondersteuningGeen aanraakbedieningen

Ons oordeel

Govee’s Glide Hexa Light Panels zijn in wezen voordelige Nanoleaf-knock-offs, maar ze hebben veel functies en zijn niet zo veel goedkoper.

Prijs bij beoordeling

$ 199,99

Beste prijzen vandaag: Govee Glide Hexa lichtpanelen (10-pack)

Amazone

$ 199,99

Free

Wil je je muren decoreren met gloeiende, pulserende lichtpanelen? Als je het deeg niet wilt betalen voor de populaire, aanraakgevoelige lichtpanelen van Nanoleaf, heeft Govee een (marginaal) meer betaalbaar alternatief: de Govee Glide Hexa Light Panels, een voor de hand liggende glans op Nanoleaf’s Shapes-lijn.

Net als de Nanoleaf-lampen kunnen Govee’s Glide modulaire panelen in verschillende patronen worden gerangschikt en in miljoenen verschillende kleuren schijnen, en je kunt kiezen uit meer dan een dozijn uitgebreide animaties of je eigen animaties maken. De Glide Hexa Light Panels zijn ook slim en kunnen worden gepland of bestuurd met spraakopdrachten van Alexa en Google Assistant.

Maar hoewel de panelen van Govee er behoorlijk hip uitzien als ze eenmaal aan je muur zijn geïnstalleerd, zijn ze moeilijker te installeren dan de Nanoleaf-panelen, en zijn ze beperkter in termen van de mogelijke opstellingen. De Glide Hexa-panelen missen ook de aanraakmogelijkheden van de Nanoleaf, en ze bieden geen ondersteuning voor Apple HomeKit of Thread, zoals Nanoleaf doet. Ten slotte kunt u uw aangepaste lichtanimaties niet delen met andere leden van de Govee-gemeenschap, een belangrijk voordeel van de Nanoleaf-panelen.

Nu is het logisch dat de Govee Glide Hexa Light Panels enkele eigenschappen van Nanoleaf missen, aangezien ze goedkoper zijn dan de Nanoleaf-panelen, maar ze zijn niet veel goedkoper: een 7-delige set van de Glide Hexa Light Panels heeft een catalogusprijs van $ 169,99, slechts $ 30 minder dan een 7-pack Nanoleaf Shapes-panelen. (We hebben Govee’s 10-panel kit beoordeeld, die te koop is voor $ 199,99.) Het lijkt erop dat je veel functionaliteit opgeeft voor slechts een bescheiden besparing.

Als je het uiterlijk van de Govee-panelen verkiest boven dat van de Nanoleaf-lampen (de concurrenten hebben enkele belangrijke ontwerpverschillen) of als je al in andere Govee-lampen hebt geïnvesteerd en in hetzelfde ecosysteem wilt zeggen, de Glide Hexa Light Panels zorgen voor een opvallende manier om uw muren te decoreren. Maar de Nanoleaf-lichtpanelen bieden veel meer waar voor uw geld.

Budget smart home-fabrikant Govee is gespecialiseerd in goedkope versies – sommigen zouden kunnen zeggen namaakproducten – van populaire slimme verlichtingsproducten, met gemengde resultaten. We waren fans van de Govee Glide, een goedkopere “kloon” (zoals onze recensent het uitdrukte) van de LIFX Beam, evenals de Govee Lyra Floor Lamp, die sterk lijkt op Philips Hue’s veel duurdere Signe-vloerlamp. We waren minder onder de indruk van de Govee Immersion Light Kit, de versie van Govee (zij het met heel andere technologie) op de Phillips Hue Play HDMI Sync Box. Govee heeft ook een aantal handige ideeën, zoals het slimme LED Neon Rope Light.

Govee Glide Hexa Light Panels-ontwerp

Wanneer u de Govee Glide Hexa Light Panels-doos opent, vindt u een netjes verpakte reeks van de 0,6 inch dikke Govee-panelen, die elk ongeveer 6,25 inch breed zijn (ter vergelijking, de Shapes-panelen van Nanoleaf zijn 8 inch breed). Net als bij de Nanoleaf-panelen (een zin die we in deze review veel zullen gebruiken), wordt elk Govee-paneel geleverd met een opklikbare montageplaat en trekband (twee extra trekbanden zijn inbegrepen). Er is ook een controller met drie knoppen, een stevige AC-adapter, een klein waterpasje en een “oriëntatie” -hulpmiddel waarmee u de panelen goed kunt uitlijnen.

Govee Glide Hexa Light Panels achter

Ben Patterson/Gieterij

De panelen zelf zijn zeshoekig – opnieuw vergelijkbaar met Nanoleaf’s Hexagons in de Shapes-serie, hoewel de Govee-panelen een dikkere rand rond het verlichte gedeelte hebben, en ze gloeien ook van achteren, waardoor het licht terug op de muur werpt. Schoonheid is in het oog van de toeschouwer, maar ik dacht dat de Glide Hexa-panelen er na installatie behoorlijk aantrekkelijk uitzagen.

Naast de panelen en montageplaten krijg je ook 10 verbindingskabels die de afzonderlijke panelen met elkaar verbinden. Deze “kabels” lijken meer op lange, dunne en flexibele metalen strips, met delicate connectoren aan beide uiteinden die in sleuven op de paneelhubs schuiven. In tegenstelling tot de klikkoppelingen die bij Nanoleaf-panelen worden geleverd, voelen de Govee-verbindingskabels wat dun aan, en zoals ik zo dadelijk zal beschrijven, houden ze de panelen niet echt bij elkaar.

Govee Glide Hexa Light Panels verbindingskabel

Ben Patterson/Gieterij

De panelen kunnen tot 6 kleuren tegelijk oplichten, waardoor het licht soepel van de ene kleur naar de andere kan overgaan. Hoewel Govee geen lumenclassificatie voor de lichten heeft opgegeven, kunnen ze behoorlijk helder worden als ze helemaal omhoog zijn gedraaid, vooral als je de kleur instelt op wit. Toch zijn de Govee Glide Hexa Light Panels meer ontworpen om een ​​sfeer te creëren dan om een ​​kamer of een werkruimte te verlichten.

Govee Glide Hexa Light Panels installatie en configuratie

Voordat je panelen aan de muur gaat plakken, moet je eerst de schakelkast van de Glide Hexa verbinden met je wifi-netwerk met behulp van de Govee-app; de app zal je door het proces leiden en het werkte bij de eerste poging voor mij. Zodra dat is gebeurd, zal een installatiewizard u vragen elk paneel te testen door ze één voor één rechtstreeks op de Glide Hexa-controller aan te sluiten.

Zodra alle testen zijn voltooid, is het tijd om een ​​ontwerp te bedenken. De Govee-app heeft een tool waarmee je je eigen ontwerp kunt bedenken, of je kunt een kant-en-klaar arrangement selecteren als je niet creatief bent (dat is wat ik deed). Terwijl u uw ontwerp maakt, laat de app u zien waar u wel of niet meer panelen kunt plaatsen; terwijl je met Nanoleaf meer panelen op elke beschikbare paneelrand kunt aansluiten, kun je met de Govee-app alleen het volgende paneel toevoegen aan het paneel dat je het laatst hebt geplaatst, de een na de ander. Met een preview-tool kun je zien hoe je ontwerp eruit zal zien op een generieke muur, maar je kunt je panelen niet op je eigen muur visualiseren met AR, zoals de Nanoleaf-app toestaat.

Govee Glide Hexa Light Panels-app

Ben Patterson/Gieterij

Als je klaar bent om de panelen op je muur te gaan plakken, moet je dat in de juiste volgorde doen, met de verbindingskabels in de juiste genummerde sleuven; de app zal je begeleiden terwijl je gaat, één paneel tegelijk. Als je wilt, kun je het kleine niveau gebruiken om ervoor te zorgen dat het eerste paneel evenwijdig aan de vloer is; Ik gebruikte in plaats daarvan het niveau van mijn iPhone.

Aangezien de afzonderlijke panelen niet echt op elkaar klikken, gebruikt u het “oriëntatiehulpmiddel” – in feite een gehoekte plastic geleider – om ervoor te zorgen dat het volgende paneel dat u installeert goed is uitgelijnd met het vorige paneel. De flexibele verbindingskabels zullen (verontrustend, totdat je eraan gewend bent) buigen en over zichzelf vouwen terwijl je de panelen op hun plaats beweegt.

Govee Glide Hexa Light Panels installatie

Ben Patterson/Gieterij

De Govee- en Nanoleaf-panelen kunnen heel verschillende installatieprocedures hebben, maar ze zijn vergelijkbaar in termen van hun bijna identieke montageplaten, terwijl u met de (wederom, bijna identieke) trekband de panelen kunt verwijderen zonder uw muur te beschadigen. Dat gezegd hebbende, de Govee-montageplaten missen de schroefgaten die aanwezig zijn in de Nanoleaf-versies, wat betekent dat installatie met plakband de enige optie is.

Kenmerken van Govee Glide Hexa Light Panels

De Govee-app wordt geleverd met 30 vooraf ingestelde animaties voor de Glide-panelen, variërend van Forest, Ocean en Sunset Glow tot Breathe, Energetic en Caleidoscope. De animaties variëren van subtiel en rustgevend tot opzichtig en grensverleggend (de app geeft zelfs waarschuwingen voor aanvallen weer voor sommige van hen), maar ze zijn allemaal aanpasbaar, en er is een doe-het-zelf-tool waarmee je kunt creëren (maar niet delen, zoals je kunt met Nanoleaf-panelen) uw eigen animaties. Er is ook een muziekmodus die de helderheid en kleur van de panelen synchroniseert met muziek die wordt opgevangen door de ingebouwde microfoon van de controller.

Naast animaties kun je de Glide-panelen ook zo instellen dat ze gloeien in effen kleuren, met verschillende kleuren voor elk paneel, of je kunt een tool gebruiken die kleurthema’s suggereert op basis van verschillende stijlen (zoals “Elegant”, “Prachtig” of “Science Fictie’), scènes (zoals ‘Werk’, ‘Vrije tijd’, ‘Vreugde’ of ‘Verliefd’) en ‘kleuraanpassingsmethoden’ (aanvullende kleuren, contrasten, verloop, enzovoort). Wat de verschillende stijl- en scènenamen betekenen, is vrij vaag, maar het is leuk om ze te mixen en matchen.

De Glide-panelen kunnen worden gegroepeerd met andere Govee-lampen en kunnen dagelijks of wekelijks worden gepland. Je kunt ook een lichtscène instellen die wordt geactiveerd wanneer een ander Govee-licht wordt in- of uitgeschakeld.

Een belangrijk kenmerk dat de Govee Glide Hexa Light Panels missen, is elke aanraakfunctionaliteit. Daarentegen kunnen Nanoleaf Shapes-panelen worden aangetikt en geveegd om lichtscènes te wijzigen, de helderheid aan te passen of zelfs compatibele smarthome-apparaten te bedienen.

Govee Glide Hexa Light Panels smart home-integraties

De Govee Glide Hexa Light Panels werken met zowel Alexa als Google Assistant, zodat je de lichten aan en uit kunt zetten en hun kleur en helderheid kunt aanpassen via spraakopdrachten. Je kunt de lichten ook inplannen of gebruiken in slimme routines.

Hoewel de Govee-panelen compatibel zijn met Alexa en Google Assistant, werken ze niet met het HomeKit-platform van Apple, een belangrijk kenmerk van Nanoleaf’s lichtpanelen, die ook beschikken over controllers die ook dienst doen als Thread-grensrouters. U kunt Siri-snelkoppelingen echter configureren om met de Govee-lampen te werken.

Govee Glide Hexa Light Panels: de bottom line

Govee’s modulaire lichtpanelen snijden veel hoeken in vergelijking met Nanoleaf, de voor de hand liggende inspiratiebron. Het installatieproces is aanzienlijk onhandiger, de arrangementen die u kunt maken zijn beperkter, er is geen aanraakgevoeligheid, geen HomeKit, geen Thread en geen thema-sharing. Het goede nieuws is dat de Govee-panelen er opvallend uitzien als ze eenmaal zijn geïnstalleerd, ze beantwoorden aan Alexa en Google Assistant, en ze bieden veel maatwerk als het gaat om animaties. Kortom, de Govee Glide Hexa Light Panels zijn goed in wat ze doen, maar Nanoleaf doet het beter, en niet veel meer.

0 Shares:
You May Also Like