Govee RGBIC LED Neon Rope Light review: stevig, flexibel en leuk

Govee RGBIC LED Neon Rope Lights review

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Stevig, flexibel en waterbestendig Brandt tot wel 15 verschillende kleuren tegelijk Werkt met Alexa en Google Assistant Tientallen geanimeerde en muzieksynchroniserende lichtscènes

nadelen

Meerdere lichtkabels kunnen niet worden aangesloten Kan niet op maat worden geknipt Geen native zonsopgang/zonsondergang of vakantiemodi

Ons oordeel

De flexibele, 3 meter lange Govee RGBIC LED Neon Rope Light kan aan een muur worden bevestigd of eenvoudig over meubels worden gedrapeerd en vormt een leuk, oogverblindend alternatief voor een LED-lichtstrip of lichtslingers.

Prijs bij beoordeling

$ 69,99 (10 voet)

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 77,99

Vrij

Zin in een pop-up lichtshow? De flexibele, 3 meter lange Govee RGBIC LED Neon Rope Light kan aan een muur worden bevestigd of eenvoudig over meubels worden gedrapeerd en vormt een leuk, oogverblindend alternatief voor een LED-lichtstrip of lichtslingers.

De Rope Light met Wi-Fi kan in tot wel 15 verschillende kleuren tegelijk gloeien en beschikt over een duizelingwekkend scala aan geanimeerde kleurenscènes, samen met meer dan een dozijn muzieksynchronisatiemodi. Je kunt het licht ook op een schema zetten, het groeperen met andere Govee-lampen en het bedienen met spraakopdrachten van Alexa en Google Assistant. Het duurzame touwlicht kan zelfs buiten worden gebruikt, hoewel het, in tegenstelling tot een LED-lichtstrip, niet op maat kan worden gesneden.

Voor $ 70 is de Govee RGBIC LED Neon Rope Light niet goedkoop, maar de stevige bouwkwaliteit en rijke functieset maken het de kosten waard.

Configuratie

De Govee RGBIC LED Neon Rope Light is heel anders dan alle typische LED-lichtstrips die ik eerder heb getest. In plaats van een dunne, delicaat ogende strip met (over het algemeen) een peel-and-stick ontwerp, is de Govee-snaarlamp dik, stevig en flexibel. Het “touw” zelf is meer een buis die is ingebed in een ondoorzichtige basis met een platte achterkant, waarbij ongeveer de helft van de gloeiende buis naar buiten gluurt.

Wat de eigenlijke verlichting betreft, is het touw uitgerust met 252 LED-“kralen” in 15 adresseerbare segmenten die tot 16 miljoen kleuren kunnen gloeien. De “IC” in de “RGBIC”-factuur van het touw staat voor “Independent Control”, wat Govee’s manier is om te zeggen dat het lichte touw in meerdere kleuren tegelijk kan schijnen.

Govee heeft de helderheid van het touwlicht niet gedetailleerd in termen van lumen, maar op basis van mijn praktijkervaring wordt het lang niet helder genoeg om een ​​kamer of een werkruimte te verlichten; we hebben het hier eigenlijk alleen over sfeerverlichting, dus houd daar rekening mee.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste slimme verlichtingsproducten, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

Aan het ene uiteinde van het 3-voet touwlicht is een korte kabel bevestigd die wordt aangesloten op een in-line controller, die op zijn beurt wordt aangesloten op een langere kabel met een grote, dikke muurwrat. Alles bij elkaar genomen zijn de gecombineerde controller- en voedingsadapterkabel ongeveer twee meter lang, waardoor je behoorlijk wat speelruimte hebt bij het aansluiten van het touwlicht op een stopcontact.

Govee RGBIC LED Neon Rope Light en zijn in-line controller.

Ben Patterson/IDG

Govee zegt dat het LED Neon Rope-licht voldoet aan de IP67-normen voor volledige bescherming tegen stof en onderdompeling in water tot een meter; dat gezegd hebbende, waarschuwt Govee ervoor om het touwlicht niet in een badkuip te dompelen. In plaats daarvan merkt Govee op dat het licht “buiten kan worden gebruikt”. Op de voorgaande link leest u alles over IP-codes.

Installatie en configuratie

De Govee RGBIC LED Rope Light geeft je tal van opties als het op installatie aankomt. Je kunt hem bijvoorbeeld eenvoudig aan een haakje hangen of over iets handigs draperen, ideaal om een ​​pop-upfeestje of concert een neon-look te geven.

Als u op zoek bent naar een meer permanente installatie, kunt u de meegeleverde metalen beugels gebruiken om de Govee LED Rope Light aan een muur of een ander plat oppervlak te bevestigen. De beugels passen precies rond de basis van het touwlicht (inderdaad, er is behoorlijk wat effect nodig om ze aan te trekken), en ze bieden twee montagemogelijkheden: peel-and-stick of screw-on, waarbij Govee zowel schroeven als schroeven levert. muurankers in de doos.

Als je voor de peel-and-stick-manier gaat, kun je de meegeleverde alcoholdoekjes gebruiken om het montageoppervlak schoon te maken voordat je op de beugel plakt.

Govee RGBIC LED Neon Rope Light met montagebeugel.

Ben Patterson/IDG

Het is vermeldenswaard dat, in tegenstelling tot veel traditionele LED-lichtstrips, de Govee LED Rope Light niet op maat kan worden gesneden; dit zou het touwlicht permanent beschadigen. Je kunt ook niet twee van de lichtkabels met elkaar verbinden, hoewel je ze wel kunt groeperen met de Govee Home-app (zoals ik binnenkort zal uitleggen).

Zodra je het touwlicht hebt waar je het wilt, kun je de Govee-app gebruiken om het met wifi te verbinden. Als je eenmaal bent ingelogd op je Govee-account (je moet er een maken met je e-mailadres als je dat nog niet hebt gedaan), moet je in de app naar het juiste product zoeken (het is jammer dat de app dat kan’ t eenvoudig Govee-producten in de buurt detecteren die zich in de koppelingsmodus bevinden); eenmaal verbonden via Blueooth, leidt de app je door het proces van het toevoegen van het touwlicht aan je wifi-thuisnetwerk.

Zoals de meeste slimme Wi-Fi-lampen, maakt de Govee LED Rope Light alleen verbinding met 2,4 GHz draadloze netwerken, dus als je een dual-band router hebt (wat je vrijwel zeker doet), moet je mogelijk tijdelijk de 5GHz-band uitschakelen om verbinding te maken het licht.

Functies en functionaliteit

De uitgebreid ontworpen, ietwat drukke Govee-app heeft een duizelingwekkend aantal opties en instellingen; inderdaad, met alle geneste tabbladen, knoppen en schuifregelaars, kostte het me een tijdje om me te oriënteren.

Op een basisniveau kun je met de app je verschillende Govee-lampen en slimme apparaten toevoegen aan verschillende kamers in je huis, en je kunt ook groepen apparaten maken. Slim, Govee ondersteunt verschillende soorten groepen die variëren in functionaliteit; groepen met hetzelfde model geven u bijvoorbeeld meer controle over identieke typen Govee-lampen, zoals een paar Govee-kabellampen, terwijl u met “Schemes” alle Govee-lampen of schakelaars kunt groeperen voor meer algemene soorten lichtregelingen.

Govee RGBIC LED Neon Rope Lights geïnstalleerd op een muur.

Ben Patterson/IDG

De vier Govee Rope Light-modi omvatten Muziek, waardoor de RGB-lampjes op tijd knipperen en pulseren op muziek in de buurt (de controller van het touwlicht heeft een geïntegreerde microfoon, of u kunt de ingebouwde microfoon van uw telefoon gebruiken); Kleur, waarmee u effen of gradiëntkleuren kunt kiezen (een kleurenwiel en stalen zijn beschikbaar); Scene, die tientallen geanimeerde en veelkleurige lichtscènes biedt; en DIY, waarmee je je eigen animaties kunt maken. Er is zelfs een “Effects Lab” met experimentele functies zoals geanimeerde lichtmodi (inclusief “Water Flow” en “Thunder Roaring”) met bijbehorende geluidseffecten die via de app worden afgespeeld. Over het algemeen zijn de geanimeerde lichteffecten hip en indrukwekkend.

De Rope Light kan op een timer worden gezet (inclusief wek-/slaaptimers) of op een dagelijks of wekelijks schema vanaf het tabblad Commando. Schema’s in de Govee-app kunnen alle aangepaste kleurscènes of doe-het-zelf-modi activeren die je hebt gemaakt, maar hoewel je de Rope Light op een dagelijks schema kunt zetten, zijn er geen zonsopgang/zonsondergang of vakantie-modi.

De Govee LED Rope Light werkt met zowel Alexa als Google Assistant, zodat je het licht kunt bedienen met spraakopdrachten of het kunt toevoegen aan Alexa- of Assistant-routines. Beide stemassistenten kunnen de vooraf ingestelde en geanimeerde kleurenscènes en muziekmodi van het licht bedienen, maar ze kunnen geen van uw aangepaste kleur- of doe-het-zelfmodi activeren. Dat gezegd hebbende, kun je zonsondergang / zonsopgang-routines maken voor het touwlicht, en een van de functionele hiaten in de Govee-app opvullen. En hoewel HomeKit niet wordt ondersteund, kun je Siri-snelkoppelingen maken voor beperkte Siri-spraakbesturing.

Waar het op neerkomt:

De Govee RGBIC LED Neon Rope Light is niet het meest utilitaire slimme licht dat we hebben getest, maar het is potentieel het leukste. Het is eenvoudig te installeren – u hoeft zich niet eens druk te maken over de montagebeugels als u dat niet wilt – en het zit boordevol coole verlichtingsfuncties, waaronder geanimeerde kleurenscènes en muzieksynchronisatie, en u kunt het op een schema of bedien het met spraakassistenten. Waren verkocht.

0 Shares:
You May Also Like