Govee Immersion Light Kit review: grondeffecten voor uw televisie

govee tv lights

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Voegt een opvallende laag van diepte en kleur toe aan elke televisieopstellingMinder duur dan de meeste concurrerende biasverlichtingssystemen

nadelen

De resultaten zijn in de meeste situaties de moeite of de investering niet waard. Overdreven complexe instellingenLangzame en onregelmatige kalibratie

Ons oordeel

Beter in theorie dan in de praktijk, blijkt dit televisie-achtergrondverlichtingssysteem meer afleiding te zijn dan onderdompeling.

Ik denk soms dat Govee niet zal rusten voordat het elk oppervlak in je huis – van vloer tot plafond – met gekleurd licht heeft gebaad. De nieuwste innovatie van het bedrijf is de Immersion Light Kit, een verzameling van twee verticale lichtbalken en een strook LED’s die zijn ontworpen om te combineren met een 55- tot 65-inch televisie, waarbij de muur achter de tv wordt gedompeld in complementaire tinten voor wat er gebeurt op het scherm.

Het is een complexe verzameling apparatuur die afhankelijk is van een kleine camera die aan de boven- of onderkant van uw tv is gemonteerd. Deze camera geeft informatie over de kleuren op het scherm door aan de verschillende verlichtingscomponenten, dus als bijvoorbeeld het scherm blauw is, is de achtergrondverlichting ook blauw, waardoor het beeld diepte krijgt.

De verlichting is allemaal dynamisch, met tientallen individuele zones. Als de bovenste helft van het scherm blauw is en de onderkant rood, dan past de verlichting zich dienovereenkomstig aan. Al deze apparatuur is met elkaar verbonden en verbonden met een bedieningseenheid die aan de achterkant van uw televisie wordt geplakt en die wordt aangesloten op een stopcontact. (Anders is het een op zichzelf staand apparaat; er wordt niets echt aangesloten op je entertainmentsysteem.) Merk op dat je de striplampen en de lichtbalken ook afzonderlijk kunt kopen als je alleen het ene of het andere onderdeel wilt.’

govee tv-verlichting app 2

De installatie kan een beetje ingewikkeld zijn, te beginnen met de enorme hoeveelheid hardware en bekabeling, vooral de LED’s, die met zelfklevende lipjes (meegeleverd) aan de achterkant van uw tv moeten worden bevestigd. Hoewel verbinding met de Govee-app en het netwerk handig is (hoewel het alleen verbinding maakt met 2,4 GHz Wi-Fi), is kalibratie een extra tijdsinvestering, waarbij oranje schuimblokken met zelfklevende achterkant langs de rand van uw televisiescherm worden geplaatst en vervolgens de app van Govee gebruiken om de camera te vertellen waar het scherm eindigt.

Dit is een complex proces, omdat de fish-eye cameralens het beeld van de camera aanzienlijk vervormt, waardoor het moeilijk is om de juiste grenzen te bepalen. Uiteindelijk moest ik het scherm drie verschillende keren kalibreren, en het voelde nog steeds nooit helemaal goed tijdens gebruik, met de rechter lichtbalk die nooit perfect met het scherm meeging. De app van Govee was ook gevoelig voor het verliezen van de verbinding met de Immersion Kit tijdens dit proces, waardoor de kalibratie nog verder werd uitgesteld.

Als het allemaal eindelijk is geconfigureerd – nou, wat dan? Als je alleen naar een statisch beeld kijkt, is het effect van de randen van het beeld die van het scherm naar de muur erachter vloeien behoorlijk opvallend. Maar zo gebruiken de meeste mensen hun televisie niet. Tenzij u tevreden bent met het parkeren van een fine-art screensaver op het scherm, zult u snel de impact zien die een snel bewegend tv-beeld heeft op de achtergrondverlichting. Met 30 frames per seconde zorgt de snel wisselende achtergrondverlichting al snel voor een drukke kijkervaring, een die storend kan zijn.

Ik heb het niet alleen over Marvel-films en gamesessies; zelfs een beetje beweging is voldoende om de lichteffecten snel oud te laten worden. Ik probeerde de bezadigde arthouse-favoriet te bekijken met de Immersion Kit geactiveerd en moest hem binnen 10 minuten uitschakelen. (De instelling “Rustig” in de app kan helpen, maar dan komen de kleuren niet zo goed overeen.) De ervaring maakte me gewoon te veel los van de inhoud. Het is ook vermeldenswaard dat de installatie overdag nutteloos is; zelfs in een matig verlichte kamer zijn de lichten van Govee niet helder genoeg om indruk te maken.

Zoals alle Govee-producten, kan de app ook worden geconfigureerd om op verschillende manieren te werken, waaronder het veranderen van kleur in overeenstemming met muziek, het weergeven van effen kleuren en het tonen van verschillende geanimeerde ontwerpen die lijken op die van de andere producten van Govee. Geen van deze is echter heel logisch bij een tv, en de opname van Alexa- en Google Home-connectiviteit is niet bijzonder nuttig buiten het in- en uitschakelen van het systeem.

Op de lijst van $ 150 is dit een relatief duur product met een uitgesproken niche-aantrekkingskracht (zoals je kunt zien, zijn de huidige straatprijzen veel lager). Voor mij waren de resultaten gewoon niet de moeite waard, en ik vermoed dat veel gebruikers het gewoon helemaal niet leuk zullen vinden.

0 Shares:
You May Also Like